Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filipínský ostrov Bataan, 1942. Americký plukovník Madden (John Wayne) a jeho kolega Bonifacio (Anthony Quinn) pomáhají filipínským partyzánům v boji proti nenáviděnému japonskému nepříteli. Když je Madden přeložen na jiné místo, narazí na otřesné smrtelné tažení 70.000 amerických a filipínských válečných zajatců. Mezi muži je i Bonifacio. (MacGuffin)

(více)

Recenze (9)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zapomenutý válečný snímek s dvěma hvězdami v hlavních rolích. John Wayne se tu objevil v roli charismatického a charakterního plukovníka a Anthony Queen v poněkud svéráznější, leč také kladné roli. Příběhově dokáže Back to Bataan zaujmout především romantickou linií, proti tomu ta válečná je průměrná a nepřináší nic, co by divák neviděl. Spíš mě potěšily různé odbočky, jako například Madden a malý chlapec. Síla filmu spočívá v dialozích a na tu dobu také dobře udělaných akčních scénách. Alespoň takto to vidím já, fanoušek Johna Waynea a jeho filmů. :) ()

MacGuffin 

všechny recenze uživatele

Filipínský ostrov Bataan, 1942; americký plukovník Madden (John Wayne) a jeho kolega Bonifacio (Anthony Quinn) pomáhají filipínským partizánům v boji proti nenáviděnému japonskému nepříteli. Když je Madden přeložen na jiné místo, narazí na otřesné smrtelné tažení: 70.000 amerických a filipínských válečných zajatců. Mezi muži je i Bonifacio... ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Mám Johna Wayna raději ve westernech než ve válečných filmech, ale ty k němu také neodmyslitelně patří. V případě snímku "Zpátky do Bataan" mu dělal společnost další skvělý herec - Anthony Quinn. Válečný film se soustředí na povstání na Filipínách, kde se místní postavili japonské nadvládě. Filmu nedominuje ani jeden z hereckých bardů, ale představitel malého Maxima, který si ukradl film pro sebe a jeho osud je tím nejsilnějším momentem. Přestřelky jsou ve filmu trochu slabší, na druhou stranu něco podobného je vidět i ve filmech nových, takže bych to nehodnotil až tak kriticky. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Název může evokovat starší válečný film Bataan s Robertem Taylorem, ale nejedná se ani o remake ani o sequel, ale o zcela jiný příběh, která se odehrává rovněž na Filipínách. Zatímco Taylor se snažil s hrstkou mužů zpomalit japonskou invazi, John Wayne a Anthony Quinn spolu s filipínskými partyzány Japonce z ostrova vyhánějí. Není to špatné, postavy byly docela sympatické, dějová linka taky v pohodě, ale bohužel film selhal ve druhé půlce, která vyzněla naprosto do ztracena. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (9)

  • Japonské tanky vo filme boli v skutočnosti americké ľahké tanky M3 Stuart a stredné tanky M4 Sherman. (westerns)
  • Film je tiež k dispozícii v počítačovo-kolorizovanej verzii. (westerns)
  • Film bol hitom pre spoločnosť RKO Pictures a zarobil 2,5 amerických milióna dolárov. (westerns)

Reklama

Reklama