Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anthony Quinn v roli hrdého nemajetného řeckého přistěhovalce v Chicagu. Když mu těžce onemocní syn, rozhodne se přepravit ho do Řecka. Věří, že tam má mnohem větší naději na uzdravení. K tomu ale potřebuje peníze, a ty musí získat za každou cenu... (MI-380)

Recenze (5)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Hlemýžď má pravdu s jednou drobnou korekcí - film už tehdy běžel pod tímto názvem. Nezaslouženě opomíjené dílo je americkou verzí českého pábitelství. Stárnoucí muž s mladým srdcem se živí konzultacemi budovanými na efektu placebo. Jak si vzpomínám, spíše triviální námět je tažen výš hlavní postavou, kterou v zorbovském duchu pojal Anthony Quinn. Planoucí duch překonává - alespoň do času - meze svého těla a svá povzbuzení umí promítat i do svého okolí. Ten přesah ve vztahu snu a skutečnosti je motivem, který jsem si ve své vzpomínce zachoval až do současnosti, tj. více než třicet pět let. Rád bych tento film viděl znovu. ()

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Nemohu se zbavit dojmu, že tento film u nás běžel začátkem 70. let v TV, kde jsem ho tehdy viděl, avšak pod názvem "Matsoukas", což je jméno ústřední postavy, a nikoli jako Sen králů, což je překlad oficiálního názvu Dream of Kings. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Právě to bohémství a neochota řešit vlastní tíživou životní situaci je mi celkově odporná. Quinn je lidský, zorbasovký, uvěřitelný až živočišný, ale jeho postava se mi nelíbila ani trochu. Což nic nemění na silném konci. ()

Reklama

Reklama