Reklama

Reklama

Dědictví Ferramontiů

  • Itálie L'eredità Ferramonti (více)
všechny plakáty
TV spot

Anthony Quinn hraje pekárenského magnáta, který je rozhádaný se svými dvěma syny a střeží před nimi své jmění. Pak se ale objeví vypočítavá kráska, která se za jednoho syna vdá, druhého svede a poté se pokusí získat i bohatého patriarchu. Řím v roce 1880. Gregorio Ferramonti (Anthony Quinn) se rozhodl zavřít rodinnou pekárnu. Pak oznámí svým synům Pippovi (Gigi Proietti) a Mariovi (Fabio Testi) a dceři Tetě (Adriana Astiová), že se o sebe budou muset postarat sami. Jenže Pippova nová manželka, krásná a vypočítavá Irene (Dominique Sandová), je odhodlaná zdědit rodinné jmění. Aby toho docílila, rozhodne se pomocí mistrovské přetvářky usmířit staré rodinné spory. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (21)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vyššia spoločenská vrstva v Taliansku na konci 19. storočia mala iba jedinú túžbu, túžbu po peniazoch (sex nechajme stranou, i keď tu má tiež podstatnú úlohu). Tým je Dedičstvo nadčasové, uvedenie príbehu do akejkoľvek doby by nikdy nebolo rušivé. Nejakú hĺbku a svedomie by ste v postavách okrem starého naivného Quinna hľadali márne, jeden náznak tu však je a to dosť významný pre rozuzlenie deja. Pokiaľ sa vám páčil Viscontiho Nevinný, tak ste na správnej adrese, Dedičstvo ale nie je našťastie tak vizuálne nablýskané a tým bude divákovi bližšie. Môže sa stať, že začnete vďaka krásnej hlavnej predstaviteľke jej postave začať držať palce a možno to bol aj Bologniho zámer, aby sme dokázali pochopiť mužov v jej okolí a ja by som videl ako podtext filmu narážku na oblbovanie ľudí sladkými rečami politikov a našu nepoučiteľnosť ohľadom ich sľubov. Nie je od veci sa zamyslieť aj nad samotným záverom, ktorý sa zdá byť na prvý, asi sekundový pohľad relatívne spravodlivý, ale vážne iba na ten prvý pohľad. ()

garmon 

všechny recenze uživatele

Za pět je jednoznačně Dominique Sanda - její pohled fenky, která právě viděla syrové hovězí-)) (scéna v bance). Ale ani zpracování není vůbec špatné - můj první Bolognini - filmy tohoto typu u nás většinou trpěly nedostatkem peněz - tady se to vůbec nepozná. Cítil jsem z toho takové jakoby odevzdání se snazší cestě - Bolognini - určitě si ještě něco pustím, ten pán uměl... Moc nechápu nízké hodnocení - film je v nejlepším slova smyslu "divácký". Možná proto, jak HROZNÉ to téma je??? Pár krásných perverzních záběrů po milování-). Výborná hudba - Morricone opisuje kde se dá, tady hodně Mahlera-) ()

Reklama

bjjoba 

všechny recenze uživatele

Vyborny herecky vykon Antonyho Quinna, ocarujuca a krasna Dominique Sanda, svihacky milenec - nestarnuci Fabio Testi a to vsetko doplnene krasnymi dobovymi kostymami a hudbou pana skladatela Ennio Morricone. To vsetko vo vas vyvola pekny umelecky zazitok na ktory si spominam ked som to prvykrat videl ako student v 70. rokoch v kine na sirokom alebo dokonca 70 mm premietani s dokonalym stereo zvukom. Oproti sucasnom pozerani na TV alebo monitori PC takyto zazitok nikdy nedosiahneme. Zde ukazka - http://www.youtube.com/watch?v=0LgHgRINpNs ()

gizi 

všechny recenze uživatele

Film startuje výbornou scénou, kde exceluje A. Quinn coby bohatý muž a otec, který si nebere servítky s nikým. Snímek je především o chamtivosti, ženské lsti, přetvářce a prohnanosti, ale také poodhaluje kousek římské společnosti v letech 1880--1885. I přes svou relativní délku nenudí, stále se něco děje. 85%, 18.10.2013. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Za všetkým hľadaj ženu, hovorievajú Francúzi a Mauro Bolognini túto ich životnú múdrosť roztiahol na 118 minút. Nebol to jednoliaty zážitok. Zaujímavé a dramatické epizódy sa striedali rozťahanými a nudnými scénami, ktoré boli navyše umocnené akýmsi šerom, ktoré panovalo počas značnej časti filmu. Anthony Quinn i Dominique Sanda zahrali svoje party výborne a najmenej ich postihol nedopracovaný scenár. Ennio Morricone bol tentoraz prítomný, ale nedominoval, čo ani nebolo jeho zámerom, predpokladám. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama