Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hercules se vrací do vesnice z jednoho ze svých dobrodružství a je přivítán lolausem. Ten mu sdělí, že se bude ženit a požádá ho, zda by mu nešel za svědka. Oba muži kráčejí lesem a nostalgicky vzpomínají, jak je to dlouho, co se neviděli. lolaus vypráví Herculovi a o své nastávající, která se jmenuje Ania. V tom uslyší na dívčí pláč ozývající se nedaleko obětního oltáře. Dívka jim vypráví, že monstrum zabilo jejího otce, když spolu obětovali bohyni. Hercules zkouší utišit dívku a ptá se, jak by jí mohl pomoci, ale ona se náhle přetransformuje v monstrum. Hercules mu usekne hlavu a myslí si, že je mrtvé. Společně s lolausem odchází, ale když se otočí, zjistí, že monstrum není mrtvé, ale v místě useklé hlavy mu narostly dvě nové hlavy. Toto monstrum je Hydra. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

Nin 

všechny recenze uživatele

Po mnoha letech jsem se znovu podíval na Herkula, na kterém jsem kdysi vyrůstal. Hercules a Amazonky jsou úplně první film... a není to zdaleka takový průšvih, jak bych čekal. Poprvé jsem viděl Herkula v originálním znění, takže mě nejdřív hned pobavilo, že Kevin Sorbo sice pořád vypadá jako chlapák všech chlapáků... ale šišlá. Ne moc, ale minimálně v prvním díle si ještě nějakým zvláštním způsobem šlape na jazyk či co. I přes to působí jako dobrej sympaťák a na roli Herkula (tak jak ho tvůrci zamýšleli) se skvěle hodí. Herkulovo setkání s Amazonkami je asi takový, jak se dalo od tehdejší televizní produkce čekat. Jsou dost sexy a jsou sice poměrně drsné a zabíjejí, ale nakonec odolají nejen Herkulovu šarmu. Řekl bych, že celkově je střet s nimi relativně sympatický - hlavní myšlenka je, že muži a ženy se potřebují a muži se k ženám mají chovat líp a nebrat je jen jako svoje služky. Každopádně regulérní sexismy se tu najdou, ale to hlavně na začátku, kdy se tu zesměšňuje prsatá manželka Iolaea za to, že je hezká, ale jinak úplně blbá a v domácnosti úplně nemožná. Celkově je to taková pohádka pro dospělejší publikum, kdy si hlavně chlapi zaslintají nad pěknejma ženskejma, budou chtít být jako Hercules a dostanou i nějaké to poselství o tom, že mají doma manželce pomáhat. Jo a ještě bych vypíchnul fakt skvělou hudbu. (7/10) ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Dávám tomu dvě hvězdičky za to, že jsem jako malý měl Herkula v podání Kevina Sorba vážně rád (stejně tak Quinna jako Iolaa) a tehdy mě ten film bavil. Když to vidím dneska po 20 letech od natočení, musím se u toho vážně smát. Amazonky (samozřejmě bez uřezaných prsou) jsou vážně vtipný (hlavně bojové sekvence před zabitím Iolaa) a i když to smrdí feminismem, tak Lucy Lawless je příjemný bonus. Hydra byla taky vtipná, prostě celý je to vtipný. Ale už je to prostě hrozný zpracování. ()

Reklama

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Film mého mládí, tohle je pro mě ten pravý a jedinečný Herkules! A možná i díky tomu beru kladně jen takové nové příběhy s tímto Olympským polobohem, kteří mu jsou alespoň trošku podobní. A teď vážně, skvělé dílo, které mě jako malého kluka uchvátilo a do dnes ho mám vryté v paměti. Také nesmím opomenout pěkné propojení s princeznou Xenou, které to celé ještě více oživuje a okořeňuje. Z nostalgie čtyři, ale i kdybych toto opominul, méně než tři si tento kousek nezaslouží. ()

Ammit 

všechny recenze uživatele

Naroubovat do Herkula poučení o mužích i ženách překvapivě dobře funguje. Čekala jsem typicky béčkový brak, ale donutilo mě to k zamyšlení. Na začátku všichni muži myslí, že žena to jest: krása, výchova dětí a kuchyň, ale s postupem času a prostřednictvím sexy Amazonek a očima Herkula začínáme vidět větší hloubku v genderových rolích (které plně podporuji). Ohledně šovinismu a sexismu: vadí mi víc balící hlášky 007 z originál Bondovek, tady je to velice umírněné. A scénka divokého nájezdu Amazonek na v řadě stojící muže s květinami se fakt povedla... ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru fantasy je třeba počítat s tím, že fantazie tvůrců bude občas rozvinuta do neuvěřitelných příběhů a hrdinských skutků. U příběhů s Herculesem je tomu občas také tak, ale místy je děj tak přitažený za vlasy, že děti, probírající právě ve škole starořeckou mytologii, by asi další den v hodině dostaly při zkoušení kouli, neboť by byly dezorientované tvůrčí invencí amerických producentů. Ta totiž dosahuje občas nedozírných mezí a vůbec bych se nedivil tomu, kdyby natočili s Herculesem ještě nějaký další příběh, v němž by stanul jako první člověk v dějinách na Marsu. "Schopnosti" na to rozhodně mají. (Pro ty, kdo nevyčetli mezi řádky nic o tomhle filmu - je to pěkný blábol, ale přežít se dá). ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama