Reklama

Reklama

Herkules a ohnivý kruh

(TV film)
  • Nový Zéland Hercules and the Circle of Fire (více)

Obsahy(1)

Královna bohů Héra odnesla pochodeň s věčným ohněm a lidstvu hrozí záhuba. Nepřemožitelný Herkules je povolán, aby dal věci do pořádku. Jako vždy mu na dobrodružné pouti stojí v cestě řada překážek. (oficiální text distributora)

Recenze (39)

fritol34 

všechny recenze uživatele

Někdo tady psal že už se na to nevydrží dívat když už jsou dospělí, nuže bylo mi 26 a pokaždé mi ukápne nostalgická slza z dob Xeny a Herkulese na nově. Pro mě je to na stejně úrovni jako barbar Conan, béčkovky se Segalem, Van Dammem, Stallonem atd. Ani nechci pomyslet co by ze mě vyrostlo za člověka bez takovýchto klasických dobro-zvítězí akčňáků. Jo a ještě nindža želvy ale ne ty nové proboha :) ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Hercules v podaní Kevina Sorba bude asi najlepšie stvárnený Herkules. Tiež Anthony Quinn ako Zeus. Osobne mám tento film najradšej zo všetkých ostatných herculesov s Kevinom Sorbom, pretože je tento veľmi temný a atmosférický. Nikdy predtým by som nepovedal, že to je "len" TV FILM. Mám úctu a preto za 4 hviezdičečky. ()

Reklama

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

tempově vláčnější, ale zato příjemně temná a tísnivá epizoda......scéna příchodu k Ohnivému kruhu je jeden z nejpůsobivějších momentů seriálu...škoda, že autoři nešli ještě dál a brzy finále získá opět dobrodružnější nádech....znovu se tu objevuje výrazná ženská postava - Deaneira....hrdinský maskulinní étos sice převažuje, ale ženský protějšek je hlavně zpočátku příjemně rýpavý a ve finále si dovolí odmítnout s Herkulem sdílet společné lože......hodně se tu mluví, ale dialogy kupodivu nenudí a překvapí svojí propracovaností....konečně se tu výrazněji prohloubí rozporuplný, ale ve své podstatě láskyplný vztah Herkula k otci......a tematizuje se otázka Herkulovy smrtelnosti či nesmrtelnosti... umírání, výhody/nevýhody smrtelného života a nechtěné dopady hrdinových schopností ( zraněný přítel Cheiron)....a spolu s nimi jde ruku v ruce téma samoty a rodinného kruhu (Deaineira a Faedra jako potenciální Herkulova rodina).....a navíc to má ze třech prvních dílů nejlíp natočené bitky ( hromadná bitka v Héřině chrámu je místy i napínavá a souboj s kamenným obrem zase překvapí slušným trikovým provedením).... ()

Antal89 

všechny recenze uživatele

Herculovo dobrodružství při boji s Herou o oheň, který lidem ukradla je strhující výpravnou podívanou. Celkově mi připadá, že je asi nejpovedenějším z celé série počátečních filmů zejména díky tomu, že je zde v poměrně malém časovém prostoru zakomponováno několik epizod, ve kterých se krásně tříbí Herculův charakter a jeho možnosti (ať už počáteční cameoscéna se získáváním živé vody, milostné vzplanutí k Dianeiře a vlastní přehodnocení mnohdy až neohrabané komunikace s nepřítelem). Kdyby film nebyl omezen tím, že bude onálepkován jako pouhá předepizoda televizního seriálu, tak by jistě měl i na víc. Jedinou vadou na kráse je Zeus se svými mnohdy více než dvojznačnými řečmi o ženách a trošku přidrzlými narážkami, ale na to je již samozřejmě průměrný fanda "herculovek" již zvyklý. ()

Sancty 

všechny recenze uživatele

Tretí film o Herkulesovi so Sorbom. Na vtedajšie pomery stále parádne spracované. Jasné, hovorí zo mňa nostalgia ako sviňa. Samozrejme je to scenáristický hnoj, CGI hnusné ako sa na 90' roky patrí, brakové kulisy, divné handry, srandovné bitky. Lenže! Táto výprava toho dobrého ponúka akosi viac ako predchádzajúce dve. Aspoň taký dojem vo mne zanechala. Prihráva tomu prevážne hudba. Až tu som ju začal vnímať ako silný aspekt. Rozhodne si ju vypočujem aj samostatne ak na ňu niekedy narazím. Prím tu hrá ale predovšetkým Anthony Quinn, ktorý je na scéne konečne častejšie (som vďačný, že sa tu nakoniec ocitol). Pravdepodobne ide o najlepšie Herkulesovo dobrodružstvo v rámci tejto série. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama