Reklama

Reklama

Lovec

(festivalový název)
  • Francie Okhotnik (více)
všechny plakáty
Francie / Japonsko / Kazachstán / Švýcarsko, 2004, 90 min

Obsahy(1)

Nezávislý a silný Lovec přijíždí z hor do vsi a přenocuje u matky Erkena, který ze vzdoru zdemoluje výklad obchodu. Před postihem ho zachrání Lovec. Vysadí ho na koně a odveze do hor, kde loví vlky. Chlapec poznává život ovčáků, vášeň žen, které Lovec ukájí v jejich osamění, souboje s vlky. Především ho osloví svět neskonalé svobody a mystického souznění lidského rodu s přírodou. Jednou ve sněhu objeví zmrzlou matku, která se za nimi vypravila do hor. Na Lovcův pokyn ji Erken ohřívá obnaženým tělem. Matka přežije, ale Erkena policisté odvážejí k výkonu trestu... Po letech, Erken, propuštěný z vězení, sedlá koně, aby v nehostinných a krásných horách zopakoval život v nezkrotném živlu přírody, do něhož ho zasvětil bezejmenný samotář - Lovec. S orly nad hlavou objíždí jurty a skály, aby se utkal s vlky... (MFF Karlovy Vary) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Krásna 30 minútová exkurzia do sveta, v ktorom by som síce žiť nechcel, ale aj napriek tomu ma fascinuje. Len škoda, že tá polhodina bola roztiahnutá na hodinu a pol. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Mrtvý a chladný film. Bez jediné emoce, jediné nálady. Příběh se odvíjí ODNIKUD NIKAM, postavy se nevyvíjí vůbec. Jediné, co stojí za pozornost jsou pěkné exteriéry. Tenhle film doporučuji jako dobrou ukolébavku... ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Asi to bude mojí festivalovou náladou, či co, ale mě se tenhle film celkem líbil. Lyričnost ve filmu mám ráda (tedy pokud to není jen umně zabalená nuda, což v tomto případě určitě není), exteriéry jsou nádherné - i příroda stepi kdesi u pohoří Altaj může být stejně úchvatná jako do nebe vychvalovaný Nový Zéland (viz LOTR či Pán velryb). Samotný děj má též cosi do sebe, zvlášť dnes, kdy je stále těžší umět se vrátit k přírodě a právě to je podle mě hlavní motiv snímku. Chlapec Erken se učít žít v harmonii s přírodou, k čemuž jej vede osamělý Lovec a já jako divák jsem si z toho vzala alespoň ten krásně naivní chvilkový pocit, že nevymřela harmonie člověk-příroda ztělesněná Lovcem. Vážně festivalová nálada dělá s lidmi divy :-) ()

Reklama

Reklama