Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ana a Nicolae přijíždějí autokarem z Bukurešti do Vídně. Mají tu vyzvednout ukradené auto a převézt je do Rumunska. Slibují si od toho peníze na další živobytí. Jenže situace se zkomplikuje a oni musejí pár dní čekat. Jsou bez peněz a jejich původní optimismus pomalu vyprchává. Také jejich vztah dostává trhliny. Nicolae se seznámí s velmi vstřícnou Danou a Ana zkříží několikrát cestu Janovi, nesmělému a dobromyslnému detektivovi z obchodního domu. Ten má jako spolubydlící Marthu, trpící depresemi. Somnambulní dívka si vydělává jako lidská figurína při automobilových crash testech. Stejně jako ona i ostatní protagonisté podstupují své životní srážky, někdy s tragickým, jindy s komickým nádechem. Debutující rakouský režisér Jörg Kalt používá tradiční mozaikovou strukturu vyprávění, v němž se postupně prolnou příběhy několika lidí, jež spojuje zvláštní outsiderství. Pevným bodem, z něhož se rozbíhají jednotlivé epizody, je nádraží Vídeň-střed. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

venus 

všechny recenze uživatele

Docela jednoduchý a prostý příběh. Námět nepřinesl nic nového, nic originálního. Ale i přes to jsem se moc dobře bavila, protože ve filmu byla hromada vtipných momentů a scén a tím se podle mě Crash Test Dummies vymanil s širokého okruhu průměrných road movie. ()

Hank 

všechny recenze uživatele

Banální, takových filmů už bylo a ještě bude...témata mladých lidí jsou podobná a jaksi samotářská, ale jinak to byl pěkný film. ()

Související novinky

Dny evropského filmu běží

Dny evropského filmu běží

29.01.2006

Jen abyste nezapomněli... momentálně probíhá až do 5. února v pražských kinech Světozor a Aero promítání filmů v rámci festivalu Dny evropského filmu. Od 6. do 14. února pak bude festival probíhat v… (více)

Reklama

Reklama