Reklama

Reklama

Ukažte svou tvář!

  • Česko Za bílého dne (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vrátil jsem se, abych pomohl dobrým lidem kráčet se vztyčenou hlavou, pronesl otec Giuseppe Puglisi, dosazený v roce 1990 palermským arcibiskupem do farnosti v rodném Brancacciu, na předměstí sicilské metropole, a zastřelený mafií v den svých narozenin o tři roky později tamtéž. Ve svém novém filmu se režisér Roberto Faenza obrací k pohnuté době, kdy mafie stupňovala agresi vůči italskému státu a prostřednictvím bombových útoků v Římě, Miláně či ve Florencii dokazovala svůj vliv i mimo rodnou Sicílii. Po více než deseti letech od násilné smrti kněze se Faenza vrací ke tři roky trvající Puglisiho snaze zabránit dětem ulice v postupném přerodu ve členy zločinecké organizace. Režisér a spoluautor scénáře se vyhýbá nabízející se laciné glorifikaci hrdiny a podává o jeho charakteru a skutcích až překvapivě lakonické svědectví. Nenápadnou naléhavost snímku podtrhuje vynikající herecký výkon Luky Zingarettiho v hlavní roli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

Santino7 

všechny recenze uživatele

Filmom s výraznou náboženskou tématikou absolútne neholdujem, no tentoraz to bolo čuduj sa svete v úplnom poriadku - vcelku priamočiara, ničím nerušivá televízna snímka s peknou myšlienkou (hoc ide "len" o klasický boj dobra proti zlu podaný v ešte klasickejšom šate), ktorej pozretie rozhodne nepovažujem za krok vedľa. Dokonca nemám problém priznať, že ma to miestami vcelku i dojalo. Sympatická talianska jednohubka. 75% ()

Anduril 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný film, veľmi pekné myšlienky, naozaj som z neho mimo (v pozitívnom zmysle tohoto slova) ... pozerať ho v originály je naozaj radosť. Mrzí ma že skončil ako skončil, ale aj mučeníctvo v tejto dobe patrí k životu. Bodaj by existovalo viac tak zapálených ľudí. Odporúčam pozerať od 15 rokov, v origináli sa dosť nadáva. ()

Reklama

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Fuj! Mafie mě opravdu děsí. Tenhle film ji nijak zvlášť nerozmazává, spíše představuje následky jejího působení. A přibližuje jednoho z opravdových mučedníků západní církve. Nezapomenutelných hereckých výkonů ani geniálně napsaných dialogů se člověk nedočká, ale ta střízlivá civilná forma dobře pomáhá vyzdvihnout problémovost středomořské mentality. ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Dílko podložené realitou má vždy o něco vyšší hodnotu. Tento člověk se rozhodl vrátit se do svého rodného města, kde se mezitím neuvěřitelně rozšířila kriminalita a rozsévat lásku. A ani když už mu šlo o život, tak toho nenechal. Ze snímku akorát úplně vypustili Boha. Je zaměřen čistě na práci mezi těmi lidmi. TIPseznam dalších křesťanských filmů. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Dalo mi to vzpomenout staré filmy Damiana Damianiho, nebo 100 dní v Palermu. Překvapil mne - příjemně - "komisař Montalbano" Luca Zingaretti. Vynikající výprava, promakané prostředí, tvůrci věděli, o čem točí. Celé to vypadá ohromně přirozeně, včetně dětských hereckých výkonů, což se často nestává. Film je podle skutečné události a věřím, že ten kněz to skutečně takto vedl. Někomu může jeho snaha přijít naivní, ale podle mne on dopředu nasadil život, aby něco změnil. A takových lidí je málo. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Luca Zingaretii si z MMF v Karlových Varech odvezl v roce 2005 cenu za mužský herecký výkon. (Olík)

Reklama

Reklama