Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„…když Země byla ještě mladá a magie ještě utajována“… v těchto zapomenutých časech doby železné a bronzové se nachází vesnice s hrozivou kletbou. Každých pár let musí vesnice vydat několik mladíků, které vojáci odvezou přes moře na tajemný a hrozivý ostrov. Zde jsou obětování „bohu“, který prahne po mladém masu. Theo nikdy nebyl odvezen díky protekci svého otce, vůdce vesnice (Cyrnan). Theo ví, že vojáci se za čas zase vrátí. Doba než se tak stane je podnítila skupinu mladíků, aby se vydali pro radu k Sybile. Jejich úkolem je dostat se do paláce a zde zabít Minotaura, který chrání duši krutého boha, jemuž jsou chlapci obětováni. Dokáží se děsivé kletby zbavit?... (Intersonic)

(více)

Recenze (67)

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

"Svet nikdy nezabudne na Ovčáka, ktorý zahubil Boha" - to je posledná veta tohto úbohého horroru. Ja si na neho nespomeniem už ani za pol hodinku, čo dopíšem tento komentár. Pretože hlavný hrdina je šede nevýrazný, naviac ho hrá nesympatický a zlý herec. Taký sú tam vlastne všetci - nevýrazní a špatní. Ale s textami, ktoré im scénarista vložil do úst, by hadam každý vyzeral ako debil. Jedna nelogickosť, strieda druhú. Jedna trapná hláška, je v zápätí prebitá ešte väčšou blbosťou. Mnohonárodná európska koprodukcia zabezpečila lacné kulisy, ešte lacnejšie kostými a biednych hercov. No a ten digitálny "Minotaur" vyzerá ako z kože odratá gigantická krava s hlavou netopiera. Jonathan English to však všetko myslí absolutne vážne. Hádam mu ani nedošlo, že natočil ukážkový odpad! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Musím říct,že film se bájí moc nedrží. Objevují se tam určitě prvky, ale jen velice okrajově. Samotný Minotaur je tak trochu mimo mísu. Určitě to není napůl člověk napůl býk, ale spíš býk ve stádiu rozkladu s předkusem Vetřelce. Nicméně se podle mě podařilo tvůrcům natočit průměrné béčko. Byly tam hodně světlé chvilky, ale taky nudné a až přehnané chvíle. Výkony herců jsou celkem v mezích přijatelnosti. No a děj do sebe postupně zapadal, takže jsme vlastně začátek i konec pochopili celkem v pohodě. ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že tvůrci tohoto snímku šlápli hodně vedle. Má představa o minotaurovi je teda trochu jiná. V bájích a legendách je tohle "zvíře" popisováné jako člověk s bíčí hlavou. To si asi tvůrci nevšimli. Mně se líbili minotauři třeba v Narnii, nebo seriálovém Herculovi. Tento vypadal jako ten druh kočky bez srsti s hlavou, která nebyla zle udělaná. Dejme tomu, že chtěli být originální. Začátek byl velmi povedený. Ale pak už to bylo vcelku o ničem. Labyrint pěkně udělaný, dobré efekty, hezké, ale hloupé ženy. Celkem herecké výkony bych zařadil na úroveň besídky v 5. třídě základní školy. Bídný scénář tomu byl bohužel nápomocen. Suma sumárum. Odpočinkový historický ''horor" s dobrými efekty pro nenáročného diváka. 40% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Náhodou, ja som spokojný. Čakal som niečo oveľa horšie. Bájny grécky mýtus o Minotaurovi (mužovi-býkovi z labyrintu pod mestom, kam sú mu hádzané ľudské obete) ma už nejaký ten piatok fascinuje. Preto ma mrzí, že okrem televízneho celovečeráku Herkula (s Kevinom Sorbom) som ho v ničom nevidel. To sa teraz konečne, našťastie, zmenilo. Dej je jednoduchý a atmosféra labyrintu nemusela byť až takáto monotónna (steny, zákruty, steny, zákruty - určite sa to dalo spracovať oveľa pôsobivejšie a hororovejšie). No stále slušný akčný horor, zasadený do originálnych/pôsobivých dávnych vekov. Rutger Hauer a Candyman Tony Todd sa len mihnú. Čo je hlavne u Tonyho Todda dobre, lebo má fakt hnusné bradavky. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Chyběl mi tam Théseus, pár beden s dynamitem a zápalná šňůra od princezny Ariadny.. Slaboduchá slátanina, kterou měly už na počátku rozmáčknout pohupující se trojky ikony hororů Tonyho Todda a byl by klid. Nedivím se Hardymu, že vzal Bronsona a Warriora, protože frustraci z todlenctoho utrpení mladého Ovčáka bylo potřeba někde vybít.. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Lucemburku. (Terva)

Související novinky

Sedm statečných rytířů

Sedm statečných rytířů

10.02.2009

Zatímco fanoušci fantasy napjatě čekají na jakoukoli zprávičku o už údajně dotočeném howardovském Solomonu Kaneovi, hlavní představitel James Purefoy se opět chopí meče, aby vzdoroval tyranii. V… (více)

Reklama

Reklama