Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Anthony Quinn v roli boxera, jenž právě schytal svůj poslední úder.
Mountain Rivera byl knokautován v sedmém kole. Jeho soupeř Cassius Clay vítězně zvedá ruce nad hlavou. Riverův manažer Maish Rennick tím prohrál sázku na 1 500 dolarů, které ale nemá jak zaplatit. Doktor řekl, že Mountain už nesmí nikdy boxovat, jinak oslepne. Před pár lety měl na dosah titul světového šampiona těžké váhy, ale teď je se vším konec. Tohle všechno Mountain ví, ale neví, že jeho manažer Maish, co se už 17 let tváří jako jeho přítel, si v zápase s Cassiusem Clayem vsadil proti němu. (dopitak)

(více)

Recenze (5)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Smutné nahovado! Aj preto, že táto doba, ked' chlap vyzeral ako chlap, nosil oblek s klobúkom a aj ked bol opitý, mal slušné maniere, je navždy preč! Ale i kvôli hlavnému hrdinovi a jeho naivnej a čistej viere v priateľstvo. Na konci mi skoro puklo srdce. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Velmi slusna socialna drama, ktora pokojne mohla inspirovat Wrestlera (aj ked nie je taka dobra) alebo piateho Rockyho (od ktoreho je neskonale lepsia). Anthony Quinn je skvy a takisto potesili aj vedlajsie ulohy Rooneyho a Gleasona. Skoda, ze som to videl v anglicte bez titulkov a nemohol som si to vychunat uplne 8/10 ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Hodně smutný film s vynikajícím Anthony Quinnem, skutečným hereckým chameleonem. Je až s podivem, že tento muž o čtyři roky před boxerskou rolí ztvárnil Řeka Zorbu a osm let před tím dokonce hrbáče od Matky Boží. Tady totiž hraje boxera těžké váhy a i když jeho postavě na plátně asi prospěla přítomnost maličkého Mickey Rooneyho, vypadá tu skutečně mohutně. Jeho skvěle namaskované potlučené tváře a opuchlé oči, znetvořené uši, huhlavý hlas - není důvod nevěřit, že Anthony skutečně stanul tváří v tvář Muhammadu Alimu. Parťák a podejručník Mickey Rooney odehrál svůj standard, nezáviděníhodnou roli měl Jackie Gleason. ()

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu si zahrál sám sebe boxer Cassius Clay, který se později přejmenoval na Muhammada Aliho. (HTB)

Reklama

Reklama