Reklama

Reklama

Den, kdy se zastavila Země

  • USA The Day the Earth Stood Still (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Ve snímku Den, kdy se zastavila Země, který je remakem klasického stejnojmenného sci-fi filmu z roku 1951, se uznávaná vědkyně dr. Helen Bensonová (Jennifer Connellyová) ocitne tváří v tvář mimozemšťanovi jménem Klaatu (Keanu Reeves). Ten přicestuje na Zemi s jediným úkolem – varovat lidstvo před hrozící globální krizí. Když síly, které Helen nedokáže ovládat, začnou s mimozemšťanem zacházet jako s vetřelcem a odmítnou jeho požadavek jednat se světovými mocnostmi, Helen společně se svým odcizeným nevlastním synem Jacobem (Jaden Smith) rychle odhalí smrtící důsledky Klaatuova tvrzení, že je "přítelem Země". Helen teď musí najít způsob, jak přesvědčit někoho, kdo má v rukou rozhodnutí o naší budoucí existenci, že lidstvo stojí za záchranu – možná je ale příliš pozdě. Proces už začal. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (1 189)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Puvodni film jsem nevidel, takze jsem nevedel co cekat, ale podle traileru jsem se na film docela tesil a nakonec nic moc. Pribeh by zas tak spatnej nebyl, pusobilo to na me jak trosku odlisnej katastrofickej film, problem je, ze vetsinou se tu jen mluvi. Furt se nekdo na neco pta, pripadne Keanu musi vecne nekomu neco vysvetlovat. Nejaky sci-fi prvky tu v podstate zastupuje jen neco malo specialnich schopnosti mimozemstana Klaatua, sem tam zaber na letici, svitici, tocici se a podobne kouli a pak mimozemskej robot ci co, na kterej lidi furt jak blby musi utocit a aspon tu tak vznikne prostor pro neco malo akce. Takze ve vysledku mi film prisel daleko delsi nez tech 95 minut. Aspon, ze herci hrajou slusne. Pomlcim o jejich postavach, kdy tu mame tradicne nejaky rodinny problemy, jedinyho cloveka, kterej veri mimozemstanovi, tupou vladu a podobne. Nejvic samozrejme vynika samotnej Keanu, kterej ma vetsinou kamennej vyraz, ale tady to skvele sedne a proste se mi v roli libil. Connelly podava svuj standartne dobrej vykon, i kdyz kolikrat nema moc co hrat. A potesilo me maly cameo Johna Cleese. Dalsi vec, co mi na filmu vadila, je neustaly omilani, ze se lidi muzou polepsit a na to navazujici zaver, to bylo cely takovy dost smesny. Taky se mi nejak nezdali ty nanoboti, vypadajici jak svaby a uz vubec nechapu, proc se film vlastne jmenuje Den, kdy se zastavila Zeme. Uz jen staci zminit, ze triky jsou skoro bezchybny, ale v kterym takovymhle filmu dneska nejsou. Celkove to je pouze prumer s par zajimavejma scenama a par zbytecnejma kecama, ale Keanu to vytah na slabsi 4*. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Dýchla na mě podobná atmosféra jako při sledování Stroje času (2002), takový ten nepříjemný pocit, že byly udělány věci, které nelze vzít zpátky. A to na mě zabírá. Keanu Reeves je v roli vykonavatele vůle "vyšší moci" velmi působivý, myslím, že byl správnou volbou. Ovšem uvítal bych kompletní překopání či nahrazení zcela odfláknuté a otravné linie macecha, syn a zemřelý otec. Velmi příjemným zpestřením byl krátký výstup Johna Cleese. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Ono je asi naozaj na mieste na začiatok povedať, kto originál videl a kto nie, pretože od toho sa dá odvodiť určité percento hodnotenia. Každopádne, po sakramentsky dlhej dobe som si pozrel čistokrvné sci-fičko, pri ktorom som si užil len čistej zábavy. Komerčná stránka filmu je v norme, dobre naplánovaný je však environmentálny podtón, ktorý udáva tempo celému filmu, ale nebol aspoň tak prvoplánový ako v nedávnom 'The Happening'. Takže spokojnosť, určite to nebol film, pri ktorom sa mi zastavil mozog. 75%. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Zhmotnením viery v krajšie duchovné zajtrajšky je film "Deň, keď sa zastavila Zem". Príroda je drancovaná, ľudia postavili svoje ego na piedestál samochvály a mamona zvíťazila, takže zodpovedným emzákom nezostáva iné, len vyslať metrosexuála a jeho ochraniteľského Golema aby zachránil planétu Zem pred ľuďmi. Fešácky mimozemšťan samozrejme na poslednú chvíľu s dojatím zisťuje, že dá sa to aj inak. Posolstvo ako z príručky "New-ageistom ľahko a rýchlo", ale napriek jeho multi-kulti naivite a absolútnej nedopovedanosti, že v čom by sa ľudstvo malo zmeniť, pomerne pôsobivé. Veď je pekné veriť snom a ilúziám o využívaní prírodných zdrojov s úctou a pokorou pred všetkým živým. P. S. Golem nemal chybu. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Co říci? Nejsou to čisté 4 hvězdičky, spíše tak 3 a půl. Nůž do Derricksonových zad vráží (jak naznačují komentáře některých kolegů) zejména malý Jaden Smith a pak také částečná drobná nedopracovanost scénáře, zejména co se věrohodnosti postav týče. Jinak to mělo celkem náboj i myšlenku, děj se zbytečně neprotahoval a já se určitě ani chvilku nenudil. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

  • Kvůli scéně, v níž Klaatu (Keanu Reeves) opravuje složité formulky napsané na tabuli starým profesorem, přizvali filmaři fyzikální experty. Rovnice byly napsány na tabuli tužkou, herec je jen křídou obtahoval. (Pumiiix)

Související novinky

Goliáš bude hodovat v pekle

Goliáš bude hodovat v pekle

23.01.2011

„Ve stylu 300“ je už poněkud ošoupaná formulka, ale Hollywood s ní pořád operuje. Několikrát jsme něco takového opravdu viděli, hlavně v seriálu Spartakus: Krev a písek či v aktuálním mixu westernu a… (více)

Den, kdy se zastavil Hyperion

Den, kdy se zastavil Hyperion

02.02.2009

Dvoudílný román Dana Simmonse Hyperion Cantos (v češtině pod názvy Hyperion a Pád Hyperionu) patří k nejdůležitějším sci-fi knihám uplynulých... inu, vlastně patří k nejdůležitějším a nejlepším vůbec… (více)

Tak už se rozhodni, Keanu!

Tak už se rozhodni, Keanu!

17.01.2009

Keanu Reeves toho během propagačních rozhovorů ke Dni, kdy se zastavila Země, navyprávěl o své budoucnosti opravdu hodně. Ve kterém z filmů jej tedy uvidíme? V „šéfkuchařském filmu“ Davida Finchera,… (více)

Samuraj Keanu

Samuraj Keanu

10.12.2008

Marketingová kampaň k remaku scifárny Den, kdy se zastavila Země stojí především na konceptu „zdůrazněme divákům, že hlavní roli hraje kdysi tak hvězdný a milovaný Keanu Reeves“. Na internetu to… (více)

Reklama

Reklama