Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Královský syn Hal Tara uvěří, že panovník země byl zavražděn rukou odvěkých nepřátel říše, a vydává se tragickou smrt otce pomstít. Postupně si však uvědomuje, že pravda je složitější, než si představoval, a že odlišit dobro od zla může být nesnadný úkol... Originální animovaný snímek, nápaditě propojující rámec klasické pohádky s prvky hrdinského eposu, hamletovské tragédie, tolkienovských ság, japonských anime i moderních sci-fi. (Atypfilm)

(více)

Recenze (144)

mm13 

všechny recenze uživatele

Ešte, ešte!! ...jednoduchý príbeh? Skôr jednoduchý divák - domýšľavý, pohŕdajúci, otupený. Myslí si že rozumie dramatickému umeniu, ale nedoceňuje čistotu, ktorú tento príbeh spolu s formou akou je spracovaný prinášajú. Nepozlátené, bez ornamentov, čačiek, sračiek, vyleštené a vyhladené na maximum, mieria priamo do srdca dospelého diváka, priamo do jeho stredu, aby mu v zmätku dnešných dní pripomenuli pár nespochybniteľných právd, aké možno nájsť len rozprávkach. V dobrých rozprávkach! (plus ten nápad že bábky sú fakt bábky... ja som si to všetko vrchovato užíval) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Dánská fantasy s loutkami? No a proč ne, že? Loutky zde nezastupují lidi, ale jsou loutkami se vším všudy. Tedy i s provázky, které je ovládají. Celý jejich svět je vymyšlen originálně i komplexně. Některé detaily ze "života" jsou důkazem, že tvůrci mají nápadů na rozdávání. I po technické a hudební stránce zvládli film udělat tak, aby vypadal dostatečně výpravně. Na co však dojeli je laxní práce scenáristů. Něco tak ohraného jako je děj "Strings" se jen tak nevidí. Krom toho není ani dostatečně bohatý, aby utáhl devadesátiminutovou stopáž. Což je škoda, jelikož tohle mohlo být opravdu něco jiného, než je v žánru zvykem. Zbývá pouze kochat se prácí loutkářů a nápady z každodenního života marionet. Ovšem jako plnohodnotný film to neobstojí. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Loutky, které mají svůj vlastní fantastický svět a jejichž bytí a nebytí závisí na nitích, kterými jsou navíc do určité míry vzájemně propojené i jejich životy. I naše osudy visí na pomyslných nitkách a jeden na druhém jsme více nebo méně závislí. Velmi originální forma vyprávění nepatrně přebíjí obsah, ale na druhou stranu si nemyslím, že je třeba vždy a za každou cenu hledat úplně nový námět, aby vznikl silný příběh. Hodně záleží na zpracování a „Strings“ nejsou pohádkou pro děti a rozhodně stojí za vidění - nevěřila bych, jak různorodé emoce je možné vyjádřit pouhým pohybem očních víček, když se výraz tváře loutky vůbec nemění. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Vizuálně jsou Strings jednoznačně krásný film, potěší i temnota a depresivnost, kterou by divák u loutkového filmu příliš nečekal a která je patrná především v první polovině filmu. Odkazů na severskou mytologii, Hamleta nebo Star Wars je tu ošem tolik, až člověk začne pochybovat, jestli má tenhle film vůbec svůj vlastní příběh, nebo je jenom (podobně jako jeho představitelé) postavený z cizích částí. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Kvalitná fantasy, ktorá v sebe nesie znaky shakespearovskej tragédie, Tolkienových hrdinských eposov a taktiež aj prvky moderného sci-fi. Veľmi dobrá kombinácia. No nie len týmto mixom žánrou je dánsky snímok "Strings" zaujímavý. Výnimočný je predovšetkým svojim spracovaním. Jedná sa totiž o celovečerný bábkový film. S týmto druhom animácie v takto vysokej technickej i scénaristickej kvalite som sa ešte doteraz nestretol. Originálne, nápadité dielo, ktoré natočil v roku 2004, za podpory Dánskeho filmového inštitútu, režisér Andreas Ronnow-Klarlund. **** ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Snímek je označován za světově první „zcela jednotný loutkový celovečerní film“. (Ajka1)
  • Čeští animátoři odmítli pracovat na filmu poté, co jim bylo sděleno, kolik by museli vyrobit loutek. (Ajka1)
  • Anders Rønnow Klarlund chtěl vytvořit film o terorismu a reakci USA na události z 11. září. Nakonec se však rozhodl odvyprávět příběh jako pohádku, čímž získal snímek svou konečnou podobu. (Ajka1)

Reklama

Reklama