Reklama

Reklama

Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu

(TV film)
  • USA The Librarian: Quest for the Spear (více)

Obsahy(1)

Třicetiletý vědec, “profesionální student” Flynn Carsen (Noah Wyle) získal dvaadvacet akademických titulů  a další studium mu bylo odepřeno. Tajuplný muž ho najme na volné místo knihovníka Metropolitní veřejné knihovny, kde mu svěřili sbírku legendárních historických artefaktů, mezi nimiž nechybí Svatý Grál. Krátce po jeho nástupu členové zlověstného Hadího bratrstva ukradnou část Kopí osudu, kterou římský voják Longinus bodl ukřižovaného Krista. Flynn si uvědomí, že pokud by získali ještě další dvě části artefaktu, stali by se podle legendy neporazitelnými a mohli by ovládnout a zničit celý svět. Vědec proto musí odložit brýle, vstát od stolu a pokusit se získat artefakt zpět, pokud možno celý, i se zbývajícími částmi. Jeho jediným pomocníkem je odvážná a atraktivní kolegyně Nicole Noonová (Sonya Walgerová), jeho jedinými zbraněmi jsou vědomosti, bystrá mysl a kniha psaná dosud nepřeložených jazykem. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (362)

Terva 

všechny recenze uživatele

Ocenění: Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films - Saturn ´05 (USA): Nominace na ceny pro nejlepšího herce v televizním filmu (Noah Wyle), pro nejlepšího herce ve vedlejší roli v televizním filmu (Kyle MacLachlan), pro nejlepší herečku ve vedlejší roli v televizním filmu (Sonya Walger) a za nejlepší televizní film. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

S podstatně nižším rozpočtem a v podstatně parodičtějším duchu natočené "něco jako Mumie" - tedy film o neohroženém (ehm, ehm) dobrodruhovi hrdinně vydávajícím svůj život všanc při záchraně starobylého artefaktu, potažmo celého světa. V hlavní roli Noah Wyle, který mi tíhle dokázal, že nezůstane navždy doktorem Johnem Carterem, ale má i jiné kvality. Jeho úvodní pyramidální výstup je skvělou ukázkou jednak jeho komediálního nadání, a druhak ukázkou toho jak se dá (a má) natočit naprostá bejkárna tak, aby se u ní člověk bavil. Příkladů, jak totéž udělat naprosto špatně, je v kotli bublající břečky jménem komerční škvár dost a dost - nedívejte se moc zblízka, čas od času se z toho hnusu vynoří třeba špatně animovaná hlava anakondy;) Proto si cením tohohle často dost lacině vypadajícího filmečku, v němž na několika místech lze slyšet téma z Hvězdné Brány, a na místech jiných (třeba Semper Fi) vyprsknout smíchy - a hlavně - který se ANI NA VTEŘINU NEBERE VÁŽNĚ. Potlesk, těším se na další díl a dávám..ale co by ne, 80%. ()

Reklama

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Parodie na Indyho? To doufám. Jinak je Flynn dílko s vypatlaným scénářem a naprosto odpornými triky. Digitální motýlci jsou úděsní. Pasáž s valčíkem mezi svištícími sekyrkami je tak trapná až je vtipná. Noah Wyle prostě není tak sympatický, jak si o sobě myslí. A Kyle MacLachlan? Jenom plesnivá třešnička na spáleném dortu. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Joseph LoDuca: 1. Main Title ,2. Crystal Skull ,3. On Horses ,4. The Package ,5. Fencing ,6. Casablanca ,7. Escape From The Tomb ,8. Journey Begins ,9. Photos Of Dad ,10. Jomo's Village ,11. Chocolate ,12. Hardly Knew Him ,13. Breasts Of Sheba ,14. Ruins ,15. Honeymooners ,16. All Seeing Eye ,17. Red Dress ,18. Song Of Solomon ,19. Goodbye, Jerry ,20. Lava ,21. The Key ,22. Uncle Told Me / Drowning Pool ,23. Summoning Evil / Schooling Jerry ,24. Temple Destruction / Looking At You ,25. Lesson Learned / End Credits , ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Od tohoto televizního snímku jsem příliš neočekával. S omezenými možnostmi se však tvůrcům podařilo natočit příjemnou pohádku. Škoda pár drobností stavějící logiku a fyzikální vlastnosti na hlavu, např. autoři pravděpodobně nikdy neslyšeli o dekompresi (viz. scéna v letadle). Film je však příjemným pokoukáním. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • Ve scéně, kdy se Flynn (Noah Wyle) a Nicole (Sonya Walger) propadnou do podzemí k ostnům, Flynn nemá brýle. Při dopadu na zem však již brýle má. (Pepy)
  • Flynn Carsen se snaží svést na úspěchu Indiana Jonese. Čeští distributoři mu pomohli i tím, že změnili font názvu filmu. Tvůrci Indyho by je pravděpodobně mohli s úspěchem žalovat. (Pumiiix)
  • Když je Flynn (Noah Wyle) doprovázen po schodech z knihovny ke svému prvnímu úkolu, strčí si knížku i s letenkami do tašky. V následujícím střihu, kdy je opět záběr na tašku, drží knížku v ruce. (Kubula333)

Reklama

Reklama