Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve Španělsku se schyluje k první gay svatbě. Jelikož se jedná o velmi přelomovou událost, rozhodlo se několik gay párů říci si své „ano“ při společném obřadu. Děj filmu se odehrává v luxusním hotelu během jednoho víkendu. Hlavními hrdiny není pouze šest přitažlivých mladíků, ale především jejich starostlivé a přecitlivělé matky. Ženy, které své syny milují, i když jim ne vždy plně rozumí. Tomuto filmu plnému emocí, v němž se spojují strach a hanba, nenávist a láska, dominují skvělé herecké výkony „na pokraji nervového zhroucení“. Režisér zdůrazňuje, že scénář napsal ještě před tím, než byly ve Španělsku legalizovány svazky gayů. Proto prý máme vnímat Královny matky pouze jako komedii a ne jako politický film. (FebioFest 2006) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Goodboyko 

všechny recenze uživatele

"možná nejsem dobrá matka, ale jsem ta nejlepší kamarádka, co vše jsem ti dovolila a odpustila, ty sauny,bary,darkroomy a gloryhole, vždyť snad není díra ve které by jsi nebyl" ....No kto by takú mamku nenazval kraľovnou...(pozerané s matkou, a áno som gay)...nielen preto plný počet ,ale aj za skvelé "spanish" osadenstvo , že toto nenatočil Pedro a radšej šiel do lietadiel...:( ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Úžasná a roztomilá komedie ze Španělska, díky které jsem se dost pobavil. Děj je velice prostý. Ve Španělsku bylo povoleno registrované partnerství, a tak se zde připravuje první homosexuální svatba. Je to velká sláva, o níž se zajímají samozřejmě i média. A my máme možnost sledovat přípravy tří homosexuálních párů. Velká většina vtipu vychází především ze vztahu rodičů s homosexuálními dětmi a především s jejich živtoními partnery. Tenhle film je velmi svěží, velmi pohodový a především povedený. Opět jsem se přesvědčil, že Španělé točí velice dobré filmy. Jen nechápu, jak je možné, že tento film dosud nemá v Česku distributora, protože kvalitních a přitom u nás neznámých filmů zase mnoho není, tedy alespoň já skoro o žádných takových filmech nevím. Každopádně tenhle film jsem si po celou dobu užíval a nedělalo mi žádný problém se zorientovat v postavách a užívat si to. A co velice oceňuji, to je i originalita nápadu. Existuje mnoho filmů o coming outu, existuje mnoho dramat s homosexuální tématikou, ale dosud se mi nestalo, že bych narazil na gay komedii, ve které se neřeší žádné deprese nebo sebelítost zúčastněných, ale ve které se homosexualita bere jako něco zcela normálního a dokonce to berou jako normální i rodiče jednotlivých zúčastněných. Tohle je prostě pohoda a žádné moralizování nebo výčitky. Tohle je zkrátka vtipná komedie o jedné hromadné gay svatbě. A za sebe uděluji nadprůměrné čtyři hvězdičky. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Reinas / Královny sází v první řadě na hvězdné herecké obsazení, na druhý pohled zaujmou námětem. I když se ve snímku prolíná několik příběhových linií, jež spojují rozličné postavy matek a problematické přípravy na svatbu, tak to vesměs celé fungovalo a nevznikl z toho žádný dějový mišmaš. Oceňuji relativně komplexní příběh, což u podobně laděných filmů není zvykem, na druhé straně však mělo jít žánrově o komedii, takže jsem očekával více humorných scén, nicméně ve výsledku jde spíše o lehce úsměvný než řádně vtipný film, což je opravdu škoda. ()

keddy79 

všechny recenze uživatele

Protože španělské filmy příliš v oblibě nemám, shlédnutí tohoto kousku jsem do nekonečna odkládala. Ale hned po prvních minutách jsem zjistila, že jde o příjemný milý film a moc jsem si jej užívala. Díky stylu vyprávění jsem se sice z počátku neorientovala kdo je kdo, ale ani to nevadilo. Mohu jen doporučit! ()

fredisek 

všechny recenze uživatele

Pár dobrých vtipů a jedna Carmen Maura blbost nezachraňují. Karikatura, která se utopila sama v sobě. Zmatečné, nedomyšlené, infantilní a hlavně nerozhodné. Utahujeme si tu z gay svateb, nebo je chceme podpořit, nebo prostě chceme natočit prvoplánovou komedii a hádáme, že takováhle stupidní španělská odpověď na britské komedie v duhových barvách nám ten film prodá? Tohle je případ toho, kdy se španělská nátura zvencne a zbyde z ní jen ta ztřeštěnost a nic moc k tomu. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama