Reklama

Reklama

Návrat domů

(festivalový název)
  • USA Homecoming
všechny plakáty

Obsahy(1)

Newport, Oregon. Jeff a jeho žena Mattie se v tomhle pobřežním městě snaží jakžtakž vyjít z Jeffova platu. Jejich syn Chris je nezaměstnaný. Druhý syn Steve je pryč: slouží v armádě a byl poslán do Iráku. Chrise opustí jeho dívka. Navíc má vážné problémy s Jeffem, který není jeho skutečným otcem. Chris navštíví terapeuta: ten ho ovšem místo pomoci svede. Aby toho nebylo málo, vyplní se nejhorší obavy obou rodičů: Steve se vrátí v armádní rakvi, aby mohl být doma pohřben. Vážný, tragický a radikálně realistický film o obyčejné americké rodině, která je hluboce zasažena politickými a ekonomickými změnami v USA po 11. září. Jon Jost, jeden z mála skutečně nezávislých amerických filmařů, se po deseti letech strávených mimo USA vrátil domů, aby natočil snímek o důsledcích těchto událostí pro obyčejné lidi. Zkoumá zranitelnou a většinou skrytou část velmoci jménem Amerika. (MFF Karlovy Vary) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

molotov odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečna nuda. Pětiminutové statické záběry na nic nedělající (na neříkající:-( postavy. Snažil jsem se to vydržet, čekal jsem co se dalo, ale nešlo to. Asi po hodině, když už sál byl téměř prázdný (na začátku byl opravdu plný) jsem to zabalil a odešel. Je to první v životě, ze kterého jsem odešel, ale co je moc, to je moc. ()

Slarque odpad!

všechny recenze uživatele

Jon Jost dává slovu nezávislý nový rozměr. Myslím, že někam postaví kameru, zapne ji a čeká, jestli se před ní něco bude dít. To, že po krátkém dialogu následuje několikaminutový záběr dvou sedících, mlčících lidí (o hercích bych se tu opravdu neodvažoval mluvit), pak střih na prázdnou silnici, potom záběr lesa... Na to, co chtěl říci, musela stačit čtvrthodina, vydržel jsem ještě o půl hodiny déle než molotov (a myslím, že bych za to měl dostat metál), pak jsem také poprvé v životě předčasně opustil sál. Viděl to vůbec někdo celé? ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Hodnotím len prvú polovicu filmu, lebo som musel odísť... :o( verím, že si to budem môcť čoskoro pozrieť celé. ()

Reklama

Reklama