Reklama

Reklama

Mladá včela jménem Barry se nechce bezmyšlenkovitě zapojit do pracovního procesu. Když vylétne z úlu a rozhlédne se po světě, zamiluje se do sympatické květinářky Vanessy. S její pomocí zažaluje u soudu lidské firmy za vykořisťování, ale po vyhraném procesu musí napravit důsledky obousečného vítězství. (HBO Europe)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (353)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Pana Včelku jsem viděla hned několikrát a dost se mi líbil. Zajímavý nápad - mluvící včelky si žijí svůj produktivní život a shodou okolností se jedna dostane do světa lidí a spřátelí se s květinářkou - přichází tak na kloub celému procesu, který obnáší výrobu medu apod..Soud byl hodně zajímavý a nápaditý. Pravda, že animace mohla být lepší, ale mě to stačilo. Rozhodně lepší než Kung fu panda nebo Astro boy a jiné... ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Povedený animák se spoustou vtipných dialogů, hlášek umně vpletených do zábavně ujeté historky o včelách, které se s lidmi soudí o med, a vyšperkovaný navíc řadou vychytaných detailů ze života včel. Po řadě zklamání (počínaje Wallym a konče Spláchnutým), zase jednou svižná, nápaditá a opravdu zábavná animovaná legrace. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Průměrný animák s několika velmi povedenými fóry (Larry King, Sting...), jednou úžasnou scénou prvního "výletu" z úlu (fakt něco) a... A dál už s ničím extra. Nenadchne ani výtvarná stránka a kromě zjištění, že včely jsou vlastně piloti jako vystřižení z top gunu, tu chybí i pořádné nápady. Soudní zápletka mi přišla... Hmmm... Trapná. Čili, jak jsem řekl, průměr se vším všudy. Ani ten dabing se nám tentokrát moc nepovedl. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Škoda malinko pomalejšího začátku, kdy se seznamujeme s životem v úlu, protože v pozdějších fázích už je radost pohledět. Sice jsem si na konci filmu připadal jak zfetlý z těch žlutočerných proužků, ale o to lepší zážitek:-) Příběh je pro malé děcka, ale dost se mi líbily různé vtipné maličkosti, jako komáři, brož a vůbec celé to dění okolo včel:-) Dobré odpoledne, mluví k vám váš kapitán. Slečna Vanesa Kvítková v řadě 24 nechť se prosím dostaví do kabiny. A fofrém...:-)70% ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Velmi rozporuplný animák. Čekal jsem čistý průměr - průměru se mi sice dostalo, ale o jeho jednoznačnosti by se dalo pochybovat. Vtípky, kterými Bee movie oplývá, jsou ve většině případů skvělé a velmi lituji ne anglicky mluvícího diváka, který musel s českým překladem přijít o spoustu skvělých narážek apod. Na druhou stranu jsou cílovou skupinou děti, tudíž spousta morální ponaučení a závěrečná agitka na životní prostředí chtě-nechtě musí dospělému divákovi zkazit vše, co se snažili autoři tohoto animáku budovat. Ideální volbou by pak mohlo být půjčené DVD a ovladač, kterým si přetočíte ty morální části (v případě, že jste dospělý) - v tom případě by se tento snímek bez problému vyhoupl na 4*. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (14)

  • Medveď, ktorý sa objaví na súde, je až na farbu srsti totožný s medveďom z filmu Za plotom (2006). (ČSFD)
  • Zatímco v běžném animáku se vyskytuje v průměru kolem třiceti mluvených rolí, v Panu Včelkovi jich napočítáte pětasedmdesát. (Siriuss)
  • Do některých kin byl film poslán pod falešným názvem "Flower" (Květina), jinde zase jako "Jocks" (Žrádlo). (HappySmile)

Související novinky

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

14.01.2008

Jak již bylo řečeno, oficiální ceremoniál předávání Zlatých glóbů byl zrušen poté, co se ho rozhodli bojkovat i samotní herci, aby tak podpořili již několik týdnů se táhnoucí protestní stávku… (více)

Nominace na Zlaté globy

Nominace na Zlaté globy

13.12.2007

Ve čtvrtek 13.12.2007 ráno byly vyhlášeny nominace na Zlaté globy. Zatímco porotu, která rozhoduje o udělování Oscarů, tvoří filmoví tvůrci, Zlaté globy udělují novináři. Mezi nominacemi na letošní… (více)

Reklama

Reklama