Reklama

Reklama

Mladá včela jménem Barry se nechce bezmyšlenkovitě zapojit do pracovního procesu. Když vylétne z úlu a rozhlédne se po světě, zamiluje se do sympatické květinářky Vanessy. S její pomocí zažaluje u soudu lidské firmy za vykořisťování, ale po vyhraném procesu musí napravit důsledky obousečného vítězství. (HBO Europe)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (353)

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku som si myslel, že ma čaká nadpriemerná komédia. Seinfeldov humor mi vyhovoval, včelí i ľudský svet bol pestrofarebný a lákavý, dokonca mi až tak nevadila ani tá hrubá animácia. Zvrat k nižšiemu hodnoteniu som čakal keď sa včielka zoznámil s kvetinárkou, no i tu to Seinfeld scenáristicky zvládol. Potom ale prišiel súdny spor a násilné moralizovanie ako aj detinské správanie dospelých postáv posunuli Bee Movie len na priemernú ani nie detskú ani nie dospelácku komédiu. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Malinko překvapivě musím konstatovat, že se jednalo o celkem solidní animák. Pár vtípků padlo na úrodnou půdu. Nejmileji mě překvapil příběh, který byl vážně pěkný. Snímek nabízí a zakládá svůj humor především na hledání rozdílů a paralel mezi včelím společenstvím a světem lidí. Trošku tomu možná chybí pořádná zápletka, ale to nechť vezme čert. Poselství si snímek nese. Děj má spád. A vůbec, celkově se jedná o snímek, který zřejmě ocení malí i velcí. Za mě tedy dobré. Dokonce i ten ošklivý ksichtík Renée Zellweger zde vypadal k světu. Člověk by ji tady ani nepoznal. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film jsem dostal od uživatelky tatanapope. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Včely jsou pro svět důležité. Je velmi dobré vědět, že si to někdo uvědomil a tuto pravdu sdělil dětem.  Naše děti to vědí, protože mají tatínka včelaře a ke včelám s ním samy statečně chodí. Je fajn, že mají šanci zjistit to i ty, co znají med jen z obchoďáku. Pravdou ale je, že včely by, pokud by jim lidé přestali med brát, nepřestaly pracovat, jen by žily z výsledků své práce a nebylo by je třeba přikrmovat. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Včelí Film.... co je to víc? Příklad "okurkověsezónního" animáku, jakým se velká studia během roku jen tak nějak udržují ve formě? Nebo doklad všeobecné inflace animovaných filmů, kdy už se považuje za dostatečné sehnat zvučná jména, aby poskytla své zvučné hlasy "a to máte snad fuk čemu, hlavně že to sype, no né?" Obojí je pravda, ale zdaleka nejvíc se jedná o urážku práce všech scénáristů, kteří se kdy snažili dát svým příběhům nějakou vnitřní logiku. A o urážce inteligence diváka se nezmiňuju jen proto, že jde o pohádku primárně pro děti. I když... fóry o Stingovi, Rayu Liottovi, Larry Kingovi, a vlastně celá část se soudem pro nejmladší diváky být nemůžou. Jenže pro rodiče to taky nebude, protože něco tak idiotského, afektovaného a absurdního (bez už naznačené souvislosti s nějakou logikou) by neuspělo ani na afterparty Českých Lvů kolem třetí ráno. Ano, jsou tu i izolované povedené vtipy, ale když si ve čtyřicáté minutě říkáte, že už by to mohlo skončit, a ono se vám při závěrečných titulcích - jejichž podkres je jen tak BTW sprostá vykrádačka ani ne tak známějšího bráchy Harryho, jako Trevora Rabina a jeho Remember The Titans - zdá, že místo hoďky a půl uběhly hodiny nejmíň dvě, tak je něco opravdu špatně. Ale sakra, v animovaném filmu, kde se nasype pyl na strom zašlý kvůli vysouzené lenoře včel, a on okamžitě obrazí zelení a veselými barvičkami, není špatně jenom "něco". A na závěr se sluší říct, že ani ta animace není žádná první liga. Takže výsledek je takový, že tady vlastně nefunguje vůbec nic. 30%, maximálně... a už nikdy, nikdy víc. ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná, krásná, animovaná pohádka s naprosto jiným tématem. Pilně pracující včelky, které se vcelku neúmyslně zapletou s lidmi..Boj o med..Perfektní vtípky, i když především zezačátku filmu.Druhá polovina od soudního jednání už šla do kopru a k vyvýšení došlo až u zpětné nápravy. 4* , za 80% skvělý film, zbylých 20 bylo natahovaných a nudných,ale nevadí,ztráta času to nebyla :) ()

Galerie (43)

Zajímavosti (14)

  • Jerry Seinfeld prozradil, že když obědval v domě Stevena Spielberga, nejprve zmínil nápad na tento film jako vtip, ale Spielbergovi se ta myšlenka velmi zalíbila. (HappySmile)
  • Ve scéně, kdy Barry stíhá auto, jedoucí na včelí farmu, má co dělat, aby vůz dohonil. Když však poté letí letadlem, jeho přátelé z úlu jej bez problémů stíhají. (Terva)
  • Poté, co včelka Barry Benson promuje na vysoké škole, sedí na lodičce uprostřed bazénu s medem a rodiče mu řeknou, že nemá žádný život. Tato scéná má být poctou filmu Absolvent. (HappySmile)

Související novinky

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

14.01.2008

Jak již bylo řečeno, oficiální ceremoniál předávání Zlatých glóbů byl zrušen poté, co se ho rozhodli bojkovat i samotní herci, aby tak podpořili již několik týdnů se táhnoucí protestní stávku… (více)

Nominace na Zlaté globy

Nominace na Zlaté globy

13.12.2007

Ve čtvrtek 13.12.2007 ráno byly vyhlášeny nominace na Zlaté globy. Zatímco porotu, která rozhoduje o udělování Oscarů, tvoří filmoví tvůrci, Zlaté globy udělují novináři. Mezi nominacemi na letošní… (více)

Reklama

Reklama