Reklama

Reklama

Král

(festivalový název)
  • Kolumbie El Rey (více)

Obsahy(1)

Kolumbie, rok 1966. USA jí slíbily pomoci s chudobou, ale hlavně si Kolumbii vybraly jako strategické místo, odkud chtějí zastavit kubánskou revoluci. Majitel baru, ctižádostivý lotr Pedro Rey, se rozhodne využít přítomnosti gringů a své příjmení proměnit ve společenský status. Američan Harry z mírových jednotek, který pašuje z Peru kokain, uvede Pedra do světa obchodu s drogami a ten rázem opustí nevýnosnou marihuanu a krádeže. Přijde na způsob, jak zpracovat kokain i v Kolumbii, a do výroby zapojí chemika Pedra, který právě ztratil práci u nadnárodní společnosti za své působení v odborech. Obchod roste, Pedro se naučí celé škále korupce a zaslepený touhou po moci sní o tom, že vytvoří z obchodu s drogami jediný nadnárodní podnik, který si Kolumbijci mohou dovolit. Na pozadí rozkladu utopických revolučních teorií tak píše první kapitolu dějin obchodu s drogami, přesvědčený, že revoluce se nedělá chudobou, ale penězi. (MFF Karlovy Vary) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Slušný rozjazd, ktorý sa preleje do "štandartného" životopisu zakončený až príliš urýchlene a skratkovito. ()

Hydr0gen 

všechny recenze uživatele

Jak už je v komentářích řečeno, není to nic originálního, ale v kontextu filmů, které jsem shlédl na 40. MFF v K.V. je to prostě jako pěst na oko. Jde o to, že většina ostatních filmů tamtéž jsou pomalé (ne nutně nudné a třeba i lepší) a Rey má švih a energii. A taky dost, dost koukatelný herce a taky herečky;). Jde hlavně o to, že jsou typově skvěle vybraný (hlavně sám Rey) a pak na plátně předvádějí perfektní přirozené charismatické výkony. Takže závěrem: nic nového pod Sluncem, ale v ten moment jsem si to užil ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Pokud máte nakoukány Scorseseho a DePalmovy gangsterky, nemůže vás El Rey ničím zásadním překvapit. Nepřináší nic nového. Navíc přibližně devadesátiminutová stopáž nestačí na důstojné rozehrání zrození a pádu kolumbijského drogového magnáta. Lepší tři hvězdy. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama