Reklama

Reklama

Malí zloději

(festivalový název)
  • Írán Sag-haye velgard (více)
Írán / Francie / Afghánistán, 2004, 93 min

Obsahy(1)

Dvě děti bratr a sestra zachrání na ulici afghánského Kábulu toulavého psa. Večer navštíví ve vězení svou matku. Protože nemají kam jít, mohou s ní zůstat přes noc v její cele. Následující ráno je však vyhodí: věznice je pro zločince, a ne pro děti bez domova. Zoufalí sourozenci se rozhodnou, že se pokusí nechat se přistihnout při krádeži, aby se mohli dostat zpátky. Jistý uprchlík jim poradí, že krást se mohou naučit z hollywoodských filmů. Evropské snímky je zase naopak poučí, jak se nechat chytit. Příběh, inspirovaný realitou poválečného Afghánistánu, byl natočen s neherci na reálných místech. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (4)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom, jak se dvě děti chtějí dostat za matkou, aby s ní mohli být. Problém je v tom, že matka je ve vězení a oni je tam nechají přespat jen jednu noc. Víc ne, protože děti přece do vězení nepatří. Za každou cenu se tam chtějí dostat. Tohle je ukázka trochu jiné filmařiny a hlavně i trochu jiného světa. ()

Merggie 

všechny recenze uživatele

Predvídateľná, ale o to vypracovanejšia citácia, ktorá sa nestráca do neznáma a neprerastá do samoúčelnosti, hoci pohnútky malých zlodejov nefungujú tak ako tie Antoniove a to najmä v rovine logiky. Autor nám totiž celý čas ukazuje deti, ktoré si vždy poradia, vždy prežijú a potom sa fanaticky (hlúpo, naivne) vydajú po ceste zločinu. Remeselne zvládnuté na úrovni i feelingu 40.-50 rokov, čo je však tomto prípade skôr pochvala než výčitka. Realistické, priam dokumentárne zábery, zvyknete si aj na strnulé neherecké herectvo a onen psík? Ak má reprezentovať toho Umbertovho, tak je osud deciek vo hviezdach... ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama