Reklama

Reklama

Jsem sexuální maniak

(festivalový název)
  • USA I Am a Sex Addict
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Totálně autobiografický film - alespoň podle prohlášení samotného autora. Caveh Zahedi hraje sám sebe ve scénách z vlastního života. Vypráví v nich příběh muže, který se stal závislým na sexu s prostitutkami a není schopen se ze své závislosti vymanit ani tehdy, když má vážný vztah, nebo se dokonce ožení. Podniká všechno možné, aby se své úchylky zbavil, ale s nevalným úspěchem. Až na setkáních s podobně postiženými, sdruženými ve společnosti Anonymních sexuálních maniaků, najde alespoň útěchu v poznání, že podobnou deviaci mají i jiní. I když je problém hlavního hrdiny opravdu vážný, samotný film je nesmírně zábavnou absurdní komedií s jemně exhibicionistickým nádechem, připomínající nejlepší snímky Woodyho Allena. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

nunka 

všechny recenze uživatele

Správa z psychologického vyšetrenia Caveha Zavediho: -Na základe dôkladného psychologického pozorovania usudzujeme, že ide o čistú psychoterapeutickú techniku autoterapie ponúknutú zvlášť ľudsky, úprimne a pre laickú verejnosť... rekapitulácie zo života skúmanej osoby, jednotlivé scénky a výpovede z minulosti, ktoré ovplyvňujú celú jeho osobnosť sú asociáciami a práve tie pomáhajú sa cez celý problém jeho sexuálnej deviácie preniesť. Snáď mu spätná väzba od divákov priniesla akú takú emocionálnu pohodu a regres k sociálnej normalite a vypudila z mysle uväznené sexuálne obsesie. Keď už nie to, aspoň si týmto snímkom uspokojil potrebu exhibicionizmu. Málokto sa totiž dokáže až v takejto forme otvoriť o tak intímnej záležitosti. Stav hodnotíme ako kompenzovaný dôsledkom psychickej retransformácie. Celkový záver vyšetrenia - ***. Mgr. Nunka:) Odporúčanie: vzhľadom na psychickú reguláciu osobnosti užívatela jojinecka a značnú oslabenú kritičnosť k jeho liblingovi Allenovi odporúčame všetkým užívateľom čsfd zbytočne neiritovať poznámkami a porovnávaniami Caveha Zahediho s Woody Allenom, sú možné agresívne ataky verbálneho charakteru na vašu osobu:))))) ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Upřímnější a intimnější Woody Allen. Je to točené na koleně, ale cením si toho, že autor dokázal něco takhle osobního vytáhnout na světlo boží a zároveň se ve filmu nesnaží řešit příčiny svého problému...Když si k tomu navíc přidáte jeho osobní účast na diskuzi po filmu, nelze jít pod čtyři...Ať žijou Vary!!! ()

Reklama

tomashrabek 

všechny recenze uživatele

Najúprimnejší a najotvorenejší film o tom, aké to je byť mužom – neustále nadržaným, zmietaným pudmi a predstavami, väznenom okovami civilizovanej spoločnosti :) Caveh Zahedi za pár korún natočil film tak hravý a autentický, že mi ani na okamih nechýbala nejaká production value. Nechápem, že ho po tejto intímnej spovedi niekto reálne nezafundoval. (Odporúčam i Zahediho podcastový projekt 365 Things I Want To Tell You Before We Both Die, jeho otvorenosť, úprimnosť a množstvo historiek a postrehov sú fascinujúce.) ()

Exkvizitor 

všechny recenze uživatele

Tento film byl takovým malým hitem na karlovarském festivalu, a opravdu není špatný. Režisér (který přišel po projekci mezi nás - diváky) potvrdil, že tu skutečně hraje sám sebe, což už samo o sobě je v některých momentech vtipné: viz. scéna, kdy režisér a hlavní protagonista v jedné osobě říká: "A když se tohle stalo, bylo mi dvacet tři. Tak zapojte svou fantazii a zkuste si mě takového představit." Načež vezme černý sprej a zalakuje si pleš. - Dále mi bylo sympatické, jak si film dělá srandu ze své absolutní nízkorozpočtovosti. Třeba: "Tahle scéna se měla odehrávat v Paříži. Ale protože jsem neměl dost pěnez, odehrává se v San Francisku, kde bydlím. Takže si opět zkuste představit, že jde o Paříž." Vzápětí se v záběru na druhé straně ulice, po které hrdina kráčí, objeví chlápek v pruhovaném tričku a v baretu, s bagetou v podpaždí. Atd. Co se týče samotného obsahu snímku, téma je poměrně vážné, ale podané s patřičným nadhledem. Důvod proč dávám jen 3*, je ten, že zhruba od poloviny se film začíná silně opakovat a nudí. Také herci jsou dosti příšerní - není se čemu divit. Z pěnez se podařilo zaplatit jen víceméně ochotnické herce + z nouze i minimálně jednu skutečnou prostitutku (hrající prostitutku). Ale jinak je film příjemným a zajímavým počinem. - P.S. Distributor v oficiálním textu kecá - tento snímek rozhodně nedosahuje kvalit filmů Woodyho Allena a jeho humor je jen vzdáleně podobný. Ale čert to vem. ()

VerteX 

všechny recenze uživatele

Ne, ne a ne, na Woodyho Allena mi nesahejte. Caveh Zahedi je cvok. Přemýšlel jsem, jestli byl obrovský zájem o film na karlovarském festivalu způsobem názvem filmu, ale našel bych desítky filmů, které si mi zamlouvaly víc a několik těch, které by si tím spíš zaloužili zvláštní projekci na sobotu ráno. On film sám o sobě není vůbec špatný, první polovina je vcelku originální a opravdu se nese trochu v duchu Allena. Ale co se mi příčí je styl, jakým je vše natočené, což částečně vyplývá z nízkého rozpočtu. A ještě něco - po karlovarské projekci přišel do sálu na diskusi sám Caveh Zahedi a asi třikrát musel lidem potvrzovat, že obsah filmu je opravdu jeho vlastním životem. Něco je prostě tak trochu nepochopitelné. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama