Reklama

Reklama

Jsem sexuální maniak

(festivalový název)
  • USA I Am a Sex Addict
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Totálně autobiografický film - alespoň podle prohlášení samotného autora. Caveh Zahedi hraje sám sebe ve scénách z vlastního života. Vypráví v nich příběh muže, který se stal závislým na sexu s prostitutkami a není schopen se ze své závislosti vymanit ani tehdy, když má vážný vztah, nebo se dokonce ožení. Podniká všechno možné, aby se své úchylky zbavil, ale s nevalným úspěchem. Až na setkáních s podobně postiženými, sdruženými ve společnosti Anonymních sexuálních maniaků, najde alespoň útěchu v poznání, že podobnou deviaci mají i jiní. I když je problém hlavního hrdiny opravdu vážný, samotný film je nesmírně zábavnou absurdní komedií s jemně exhibicionistickým nádechem, připomínající nejlepší snímky Woodyho Allena. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

tomashrabek 

všechny recenze uživatele

Najúprimnejší a najotvorenejší film o tom, aké to je byť mužom – neustále nadržaným, zmietaným pudmi a predstavami, väznenom okovami civilizovanej spoločnosti :) Caveh Zahedi za pár korún natočil film tak hravý a autentický, že mi ani na okamih nechýbala nejaká production value. Nechápem, že ho po tejto intímnej spovedi niekto reálne nezafundoval. (Odporúčam i Zahediho podcastový projekt 365 Things I Want To Tell You Before We Both Die, jeho otvorenosť, úprimnosť a množstvo historiek a postrehov sú fascinujúce.) ()

BUD-SFIS 

všechny recenze uživatele

Rozporuplný film, který vás ze začátku uchváti neortodoxním zpracováním a pak se prohlubuje uchylností režiséra. Ale pak už to jen upadá a upadá a upadá. Trošku tomu graduje opravdu zvrhlý konec vlastní svatby. Řekl bych tipicky festivalový film, na který se nedá snad jinde dívat aby divák nepřišel o všechny své iluze a ideály normálního vztahu mezi mužem a ženou. ()

Reklama

VerteX 

všechny recenze uživatele

Ne, ne a ne, na Woodyho Allena mi nesahejte. Caveh Zahedi je cvok. Přemýšlel jsem, jestli byl obrovský zájem o film na karlovarském festivalu způsobem názvem filmu, ale našel bych desítky filmů, které si mi zamlouvaly víc a několik těch, které by si tím spíš zaloužili zvláštní projekci na sobotu ráno. On film sám o sobě není vůbec špatný, první polovina je vcelku originální a opravdu se nese trochu v duchu Allena. Ale co se mi příčí je styl, jakým je vše natočené, což částečně vyplývá z nízkého rozpočtu. A ještě něco - po karlovarské projekci přišel do sálu na diskusi sám Caveh Zahedi a asi třikrát musel lidem potvrzovat, že obsah filmu je opravdu jeho vlastním životem. Něco je prostě tak trochu nepochopitelné. ()

Exkvizitor 

všechny recenze uživatele

Tento film byl takovým malým hitem na karlovarském festivalu, a opravdu není špatný. Režisér (který přišel po projekci mezi nás - diváky) potvrdil, že tu skutečně hraje sám sebe, což už samo o sobě je v některých momentech vtipné: viz. scéna, kdy režisér a hlavní protagonista v jedné osobě říká: "A když se tohle stalo, bylo mi dvacet tři. Tak zapojte svou fantazii a zkuste si mě takového představit." Načež vezme černý sprej a zalakuje si pleš. - Dále mi bylo sympatické, jak si film dělá srandu ze své absolutní nízkorozpočtovosti. Třeba: "Tahle scéna se měla odehrávat v Paříži. Ale protože jsem neměl dost pěnez, odehrává se v San Francisku, kde bydlím. Takže si opět zkuste představit, že jde o Paříž." Vzápětí se v záběru na druhé straně ulice, po které hrdina kráčí, objeví chlápek v pruhovaném tričku a v baretu, s bagetou v podpaždí. Atd. Co se týče samotného obsahu snímku, téma je poměrně vážné, ale podané s patřičným nadhledem. Důvod proč dávám jen 3*, je ten, že zhruba od poloviny se film začíná silně opakovat a nudí. Také herci jsou dosti příšerní - není se čemu divit. Z pěnez se podařilo zaplatit jen víceméně ochotnické herce + z nouze i minimálně jednu skutečnou prostitutku (hrající prostitutku). Ale jinak je film příjemným a zajímavým počinem. - P.S. Distributor v oficiálním textu kecá - tento snímek rozhodně nedosahuje kvalit filmů Woodyho Allena a jeho humor je jen vzdáleně podobný. Ale čert to vem. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Introspektívne, originálne, neskutočne úprimné a pútavo spracované. I am a Sex Addict nie je len zaujímavý filmový (dokumentárny?:) počin, ale zároveň autorova katarzia a forma "autoterapie". Len s tým Woodym už "nežartujte", sú tam možno nejaké minimalistické prvky, ktoré ho môžu evokovať, ale inak je celé niekde inde. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama