Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojdielny koprodukčný slovensko-nemecký televízny film zo života mladých hokejistov v nemeckých kluboch. Film je dramatickou sondou do zákulisia športu a medziľudských vzťahov poznačených túžbou dosiahnuť úspech za každu cenu. Scenárista a zároveň režisér Dieter Wedel obsadil do hlavnej úlohy poľskú filmovú hviezdu Daniela Olbrychského, no popri ňom uvidíme aj našich známych hercov Vladimíra Müllera a Vladimíra Kratinu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

poet 

všechny recenze uživatele

Hokejový film mapujúci osudy nielen hráčov ale aj manažérských zákulisných ktoré sú na pozadí. Pochopiteľne výborný Vlado Muller, ktorý v konkurencii nemeckých hercov obstál viac ako dobre...... ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Jediné, co mě na snímku zaujalo kromě československé účasti je 24letý přitažlivý Thomas Heinze (syn předsedy klubu Robert Reidlinger). ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Film o nemeckom hokeji je na dnešný deň celkom dobrá trefa. Dokonca so slovenskou účasťou a nečakane aj s vychyteným poľským hercom Danielom Olbrychskim. Na filme som nenašiel žiadnu chybu, hokejové scény sú veľmi fajn, len som očakával, že ma príbeh chytí trochu skôr ako v druhej polovici prvej časti. – V druhej časti príchodom Vlada Müllera ako despotického trénera naberá film ešte dôraznejší násilnícky náboj a hokej potom už vyzerá skôr ako box. –––– Včera bol jednoducho lepší ako ty. Treba vedieť aj prehrávať. –––– Počúvaj, čo to máš? Čo to berieš? – Vitamíny. –––– Prosíme divákov, aby nehádzali na ľadovú plochu nijaké predmety, lebo tým ohrozujú aj zdravie vlastných hráčov. –––– A ešte si zapamätaj, že na svete sú dva druhy ľudí: Tí, čo bijú, a tí, čo sú bití. A diváci sa chcú stotožňovať s tými, čo bijú, a nie s tými druhými! ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Na svoji dobu solidní kousek z prostředí německé hokejové ligy.V.Kratina jako hokejista s pověstí zabijáka který nemá s nikým slitování a je v klubu jen na černou práci.Film rozdělený na 2 díly sem zhltl jak malinu a musím uznat že se jedná opravdu o parádní podívanou:-)!!! ()

Elden75 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu velmi zajímavý snímek, navíc s československými herci, kteří rozhodně byli vidět. Jen bych doplnil, že v rolích hokejistů se objevili hráči Děčína, Mladé Boleslavi a Prahy. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Na filme spolupracoval aj bývalý hokejista Jozef Golonka. V záverečných titulkoch je uvedený v časti odborná spolupráca. (Autogram)
  • Film se natáčel v létě roku 1986 na zimních stadionech v Mladé Boleslavi a Děčíně. Zahrála si v něm i celá řada místních hokejistů. V jednom ze záběrů se ukáže v rozhovoru s Vladimírem Kratinou i otec současného reprezentanta Romana Červenky, který v té době působil v klubu AŠ Mladá Boleslav. (Ludja)
  • Na zimním stadionu v Mladé Boleslavi si němečtí filmaři upravili interiér. Na východní tribuně (u hlavního vchodu) vybourali zeď a udělali dveře, kterými herci ve filmu vstupovali do kanceláře manažera klubu. Po skončení natáčení zeď uvedli do původního stavu. (Ludja)

Reklama

Reklama