Reklama

Reklama

Nevinnost

  • Francie Innocence (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Šestiletá Iris rychle objeví pravidla své nové internátní školy, kde se výuka soustřeďuje na tanec, tělesnou výchovu a biologii. Je zde vyžadována bezpodmínečná poslušnost a dívka, která by se pokusila o vzpouru, nebo dokonce o útěk, bude odsouzena k tomu, aby zůstala ve škole navždy. Iris si postupně zvykne na nový způsob života. Něco jí však stále nedává pokoj: každý večer v devět, když se v parku rozsvítí lampy, nejstarší z dívek Bianka odchází na tajné setkání. Jednoho večera ji Iris sleduje až do velkého domu, v němž bydlí učitelé... Film, který je volnou adaptací novely Franze Wedekinda z roku 1903 Mine-Haha oder Über die körperliche Erziehung der jungen Mädchen (Mine-Haha aneb O tělesné výchově mladých dívek), je zároveň velice stylizovaným, magickým a metaforickým snem s prvky divadla, psychologického thrilleru a se záhadnou atmosférou hororu. (MFF Karlovy Vary) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (26)

sasenka1980 

všechny recenze uživatele

Tak tento film bol pre mňa nesmierne podivuhodným zážitkom. Začala som ho pozerať nechtiac v domnení, že ide o iný film s rovnakým názvom. Keď som prišla na svoj omyl, chcela som to stopnúť, ale akosi ma začal film vťahovať do svojich prapodivných hudobných a vizuálnych lákadiel, ktorým toto dielo priam ovplýva. Ponurá atmosféra dievčenskej školy dáva od začiatku prísľub čohosi nekalého a nečistého v týchto priam panenských stenách. Nesmierne emočne ladená hudba sa prelína s tajomnými zábermi lesa, detských duší a mierne ťaživej atmosféry. Film je pomerne dlhý, ale vtiahne človeka do deja tak fascinujúco obratne, že máte pocit, akoby trval len pár minút. Čakala som úplne iný záver, ale bola som milo prekvapená tým, ako to autori pekne uzatvorili. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Předškolní Hitlermädchen pobíhají v kalhotkách po lese, mají roztomilý stuhy ve vlasech, skákají přes švihadlo, pak tančí balet, aby následně byly vykopnuty do života__ Hmm, od francouzské kinematografie čekám vždycky pecku. Innocence je sice pecka, ale totálně červivá a pro dost trpělivé diváky. Příběh mi přišel mysteriózní až až (což je vždycky plus..), ale popravdě sledovat bandu holčiček, které jsou v jednom kuse nahý, zrovna nepřispívá k lahodný atmosféře á la Amélie z Montmartru. Klaním se k Bohu alespoň za to, že byla obsazena Marion Cotillard, která je opět skvostná a film tahá dost nahoru. Hudba taky na jedničku, ale prostě jako celek to vůbec nedrží pohromadě. Člověka to akorát rozladí, že nedokáže pochopit tak primitivní dějovou linku...Strašná škoda... ()

Reklama

KuZd 

všechny recenze uživatele

pro me jeden z nej filmu, ktere me nejvice ovlivnily. Film jsem videla na MFF v KV, kde ho uvadela samotna reziserka. Jak zde jiz bylo receno, film ma tajemnou az mysteriozni atmosferu a divaka nenecha v klidu, neustale premyslite o co v tom filmu jde. No a pak vam vsechno zacne docvakavat. Ze az tak mysteriozni pro nas to neni - spis pro ty male holky, ktere v tom filmu jsou. O cem je to divadlo, co nacvicuji? Co znamena podana rukavice a jednotlive pokroky devcat smerem k uvedomovani si sebe sama a sve zenskosti?...az pak internatni skolu (detstvi) opusti a zacinaji vnimat i o muzske okoli a jdou si svoji vlastni cestou. A zaver filmu:"Pani ucitelko, co se mnou bude, kam me to vedete"...ucitelka:"Nevim, ale jedno vim jiste...brzy na nas zapomenes"... V tomhle momentu si skutecne uvedomite, ze na detstvi zapominate bud uplne a nebo tim, ze se na neho divate s odstupem casu, jako dospeli. Ale tenkrat, jako deti, ten svet byl mnohem barvitejsi a adrenalinovejsi. ()

dogma97 

všechny recenze uživatele

Jalová, primitivní, dokola se opakující symbolika (zvířata v kleci, motýli na špendlíku, housenka, had svlékající kůži, motýlí tanec, motýli to dělají...), nesmyslně dlouhé statické záběry (děvčátka se mrcasí u tyče, některé se při tom šťourají v nose, jedna po druhé odcvičí svoji sestavu, pak znovu jedna po druhé odcvičí trochu jinou sestavu - vše v jediném záběru, holt velké umění...). Mysteriózní atmosféra? Jistě, a jak vynalézavě - živé dítě v rakvi, kulhající úča v ponurém baráku, tajné chodby... A teď jsem tě dostala, stereotypně uvažující diváku! Trefný komentář: PartyzanFilm. ()

nettopyrek 

všechny recenze uživatele

Lucile Hadzihalilovic si s divákem od začátku hraje. Několikrát jsem si řekl "teď to přijde" a ono se nic nestalo. Nakonec jsem pochopil, že je to opravdu "jen" o nevinnosti, která se v průběhu poznávání vytrácí. Když dospějeme a svou nevinnost ztratíme, automaticky předpokládáme to špatné. Proto je třeba tenhle snímek sledovat bez dospěláckých předsudků a vrátit se do dětských let, kdy byl svět ještě plný tajemství. ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama