Reklama

Reklama

Vítejte ve Švýcarsku

  • Francie Bienvenue en Suisse (více)

Obsahy(1)

Komedie výborně obsazená francouzskými hereckými hvězdami, jejíž humor je založen na rozdílnosti povah Švýcarů a Francouzů. Preciznost a dokonalý pořádek občanů neutrální země je v kontrastu s francouzským savoir vivre a určitou ležérností, se kterou právě tito milovníci vína přistupují k odhazování papírků na ulici či přecházení na červenou.

Pohřeb babičky ve Švýcarsku je spojen s rozdělováním dědictví. Babička byla černá ovce rodiny, která i přes odpor rodičů odešla za svou láskou. Otec ji vydědil, ale rozhodl, že druhá generace už nebude zatížena tímto hříchem a může tedy dostat rodinné peníze. Dědictví rozdělují její synové, kteří pečlivě zkoumají, na co budou tyto peníze použity. Při rodinné sešlosti, kde je ve hře šest milionů švýcarských franků, se vyjevují nejen jemné nuance charakterů jednotlivých příbuzných, jejich rodinné problémy, ale vyplouvají na povrch i tajemství, která měla být raději pohřbena v rodinných albech. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Vcelku vtipná a netradiční komedie, ovšem ústřední zápletka a způsob vzniku rodinného majetku jsou hodně přitažené za vlasy. Také hlavní hrdinka se přes všechny své půvaby nakonec projeví jako povrchní káča, která příteli klidně zahne s líbivým frajírkem a poté z něj ještě udělá blbce. ()

Reklama

mira.l 

všechny recenze uživatele

Přiměřeně praštěná komedie založená asi ani ne tak na základní zápletce scénáře s dědictvím a jak k němu rodina přišla (což jsem chvílema nějak moc nepobíral), jako spíš na slovních přestřelkách a rozdílech v mentalitě Švýcarů a Frantíků. Podívat se na to dalo, viděl jsem už horší výtvory, ale jednou to asi stačilo. Krom toho pořád nějak nemůžu přijít na chuť E. Devos... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nikdy před Švýcary neříkejte, že máte rádi sýry z Hólandska, čokoládu z Francie nebo hodinky od Japonců. Mohli by Vám nakopat prdel. Aneb komedie o švýcarském nacionalizmu. Příjemná, pohodová a dostatečně bláznivá. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama