Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slečna Marplová je po návštěvě u kamarádky, která byla svědkem uškrcení ženy v kolem projíždějícím vlaku, přesvědčena, že na pozemku bohatých Crackenthorpových je ukryta mrtvola. (Viasat)

Recenze (40)

Nos 

všechny recenze uživatele

Mám velice rád britské detektivky, i když představitelka hlavní role slečny Marplové Geraldine McEwan mi zde příliš nesedla. Začátek je spíše pomalejší, trošku těžkopádný, ale druhá část a především závěr s docela odhadnutelnou pointou jsou už celkem v pohodě. Něco mezi třemi a čtyřmi hvězdami, ale přikláním se ke třem. ()

Morien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pravděpodobně moje nejoblíbenější část série marplovek s Geraldinou McEwan, o toto místo nicméně velmi těsně soupeří s Ohlášenou vraždou. Jedna z těch věcí, jejichž hlášky po sobě se sestrou házíme, kdykoliv nás napadne. -"Mám přehodit sako přes kaluž, aby její výsost mohla projít?" -"Nemám chuť zašpinit si boty o tvoje sako, Alfréde." ♥♥♥ ()

Reklama

meave 

všechny recenze uživatele

Po veľkom množstve hutných a ťažkopádnych detektívnych seriálov je slečna Marplová čerstvým závanom v zatuchnutej skrini. Keď na tetin popud krásna slečna nájde hľadanú mŕtvolu, objaví sa v skrini dokonca hneď niekoľko „zabudnutých kostlivcov“ a dočkáte sa aj nečakaného rozuzlenia. Navyše milujem britských gentlemanov, ktorých sa tu potulujú celé plejády a každý má nejakú svoju drobnú úchylku. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Důležitá je láska, ne peníze!" Vlak z Paddingtonu nás veze skrze zapeklitý případ, kterému se snaží přijít slečna Marplová na kloub, tentokrát z velké části na dálku skrze prostředníka. Opravdu jsem se na začátku bavil nad dvojicí stařenek, které dumaly nad tím, kdo vlastně přišel v onom vlaku o život. I když byl motiv vraždy velice podobný jako u jiných marpleovských detektivek, tak i přesto jsem byl napnutý až do odhalení pachatele. ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fascinuje mě, jak celá první řada začíná událostmi, které se staly o deset let dříve. Dosti často také v Agathiných detektivkách a ve slečně Marplové zvlášť, nevraždí jeden ale dvojice, což ale zrovna není případ tohoto případu... Jeho hodnocení jsem při druhém (či třetím) zhlédnutí vzhledem k zajímavému rozuzlení a celkem sympatickým představitelům (neteř, synovec, starý pán v podání mého oblíbeného Davida Warnera, či roztomile nesympatická Lizie s maskou na obličeji) i přes překomplikovaný děj (který taky bývá u detektivek se slečnou Marplovou dosti častý) nakonec zvedla ze tří dobrých na čtyři slabší hvězdičky ;-)) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • V 32. minúte môžeme vidieť, že si slečna Marplová v posteli číta knihu "Žena v tme" ("Woman in the Dark"). To jasne opisuje nasledujúci záber, v ktorom sa Lucy (Amanda Holden) zakráda tmou a ide vyšetrovať. (ČSFD)

Reklama

Reklama