Reklama

Reklama

Midaregumo

  • Japonsko 乱れ雲 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jumiko Šinoe se šťastně provdala do rodiny Edo a nyní čeká dítě. Její manžel Hiroši zastává ministerskou funkci a spolu s Jumiko se má již brzy vydat na cestu do USA, kde má získat post na japonské ambasádě ve Washingtonu. Všichni jsou z blížící se životní změny nadšeni a Jumiko se pomalu připravuje na nový začátek. Jenže jednoho dne zazvoní u její sestry telefon. Její manžel se stal obětí dopravní nehody. Dosud idylický život Jumiko najednou končí. Ztrácí rodinu, finanční podporu a musí se vyrovnat s tragickým osudem. Šhiro Mišima, který byl toho hrozného dne řidičem auta, které Hirošiho srazilo, se snaží s vdovou navázat alespoň nějaký kontakt a finančně zmírnit její trápení. Jenže Jumiko cokoliv odmítá a nedokáže zapomenout, že právě on může za její neštěstí. (EMIA)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

stub 

všechny recenze uživatele

Důstojné rozloučení se jednoho z mistrů japonské kinematografie, po téměř 40-ti letech práce. Byť novější dílka postrádají syrovost a hořkost některých raných snímků, jsou vyzrále rafinovaná, s důrazem na detail (dějově) a neobyčejný rozměr obyčejných věcí. Toto není výjimkou a patří mezi nejlepší z nich. Ústřední postavou je žena (což není vzácností - ženy (popř. rodina) bývají Naruseho stěžejními tématem), prostor daný hercům je do určité míry potlačen ve prospěch příběhu a kromě nastavení mírně nestandardní situace je vše pojato velmi realisticky. Chutná porce naprosto profesionální a přesto velmi citlivé filmařiny. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Poslední film Mikia Naruseho, poslední razítko mistra. Milostné drama, od kterého se nedá odtrhnout. Krásní herci (zvláště ona). Dvě fatální nehody, první byla pro všechny frustrací, druhá mohla být alespoň pro někoho katarzí. Mohla. Pozn. 1: S japonskou filmografií je to u mě jako s kouřením. Když si dám dýmku, říkám, si, že bych měl kouřit pořád. Pak na to ale na nějaký čas zapomenu... ()

Reklama

Galerie (6)

Reklama

Reklama