Reklama

Reklama

Purpurové řeky

  • Francie Les Rivières pourpres (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když je Pierre Niemans (Jean Reno), francouzský vyšetřovatel masových vražd, povolán vyšetřit krutou vraždu, vstupuje do tajemného světa lží a nemyslitelné hrůzy. Mrtví zbavení rukou a očí jsou klíčem k strašlivému konání vraha, které však nebude mít dlouhého trvání. Každá vražda znamená něco víc, každá oběť je viníkem ve spiknutí a velkém pochybném experimentu... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (568)

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Drsný francúzsky triler o sérii nevysvetliteľných vrážda, no po celý čas filmu som mal pociť, že som to už niekde videl. Ale nechám to tak, pretože Purpurové rieky si zaslúžia trochu pozornosti. Za zmienku stojí ako vždy výborný Jean Reno, nezaostáva ani Vincent Cassel. Film je dosť brutálny a je natoľko pútavý, že sa pravdepodobne nebudete nudiť. To čo však filmu zráža jednu hviezdičku je "ehm ako by som to povedal pekne" prekombinovaný záver, pri ktorom na povrch vyplávajú rôzne reči o krížení intelektuálov so športovcami, trošku mi to pripomenulo grécky výraz "kalokagatia", to len tak na okraj, alebo súboj detektívov s klonom Nadii Farés. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Námět velmi vábivý, herci excelentní, atmosféra po většinu filmu ostrá jako francouzská gilotina a hlavně, celá první polovina ten nejstylovější, nejmrazivější a nejpůsobivější thriller od Fincherovo SE7EN. Ovšem jak mě začátek nadchnul a famózní atmosféra se mi společně s nechutnými mordy zaryla hluboko pod kůži, tak druhá půlka mě svou křečovitostí a strmým úpadkem kreativity vypráskala jak malého kluka, co celé dětství věří v Ježíška, a nakonec se dozví, že je všechno úplně jinak. Ale já bych možná i všechno odpustil, kdyby tvůrci přišli s nějakým kvalitním a smysluplným závěrem, který by diváka zase správně naladil a otevřel mu pusu minimálně stejně, jako skvělý úvod. Jenže to, co se nakonec na plátně odehrálo, bych nejraději z filmu nadobro odstřihl, spálil a popel vysypal někam do jezera, protože to celý snímek i s jeho silně depresivním nádechem srazilo doslova o úroveň níže. Nemůžu říci, že bych považoval Purpurové řeky za zklamání, spíše mě strašně vytočilo, jak dokázali tvůrci tak dobrý snímek s tak vynikajícími herci takhle zbabrat.)) Alespoň se opět ukázalo, jak je zmíněné SE7EN v daném žánru nedostižné.. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

První díl volné trilogie kriminálních thrillerů spojených se jménem Jeana Rena jako vyšetřovatele brutálních zločinů je ještě poměrně slušný film, byť už zde se nezapřou slabiny, které potopily následující dvě pokračování. Scénář je nedotažený a zjevně si příliš neláme hlavu s logikou ve prospěch prvoplánově efektních obrazů a šokujících odhalení, navíc se zjevně inspiroval zámořskými úspěšnými thrillery v čele se známým Sedm. Snaha přiblížit se Fincherovu režijnímu stylu je ostatně zřejmá z řady konkrétních scén. Výsledkem je nevyrovnaný film s rozpačitým koncem, kterému se nicméně nedá upřít řada divácky přitažlivých momentů a temná, byť kolísavá atmosféra. Celkový dojem: 55 %. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Tři čtvrtiny filmu v podstatě jenom sledujeme jak někdo někam jde (jede) a následně se s někým baví. A když se sem tam blýskne na nadějnější scénu (noční sprint), obvykle ji režisér předčasně ukončí nebo nechá uvrhnout do zapomnění dalším děsivým odhalením. Vyústění všech těchto odhalení raději ani nebudu komentovat (IMHO LOL). 65% Zajímavé komentáře: Punisher10, cross, Death, Cimr ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

První hodina je naprosto skvělá, doslova nabitá hustou atmosférou. Obě zdánlivě nesouvisející vyšetřování, vedená nezávisle na sobě Vincentem Casselem a Jeanem Renem, jsou dostatečně napínavá, aby udržela diváka vtaženého do děje. Zmíněné hvězdy také podávají výborný výkon, takže celých prvních 60 minut bych zhodnotil 5 hvězdičkami. Ale... V závěrečné cca půlhodině se jaksi tvůrcům vypařila invence a začali kombinovat a kombinovat, až překombinovali. Vyvrcholení celého filmu je pak natolik tristní, že by se člověku chtělo až brečet nad promarněnou šancí. Nicméně se neodvážím dát filmu méně než 4 hvězdičky, jelikož se přes všechny zápory jedná o jeden z nejlepších francouzských thrillerů. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (13)

  • Celosvětové tržby byly v přepočtu 60,1 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Mrtvola v márnici byla vyrobena z latexu a je vytvořena podle fitness trenéra Nadiy Fares. (HappySmile)
  • Vo filme vystupujú dve helikoptéry, ktoré čakal tragický osud. Alouette II Lama bola zničená o niekoľko rokov neskôr počas leteckých prác a druhý vrtuľník F-GPGM z poslednej scény bol tiež zničený v roku 2013 pri nehode, pri ktorej zahynul jeho majiteľ. (Arsenal83)

Reklama

Reklama