Reklama

Reklama

Purpurové řeky

  • Francie Les Rivières pourpres (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když je Pierre Niemans (Jean Reno), francouzský vyšetřovatel masových vražd, povolán vyšetřit krutou vraždu, vstupuje do tajemného světa lží a nemyslitelné hrůzy. Mrtví zbavení rukou a očí jsou klíčem k strašlivému konání vraha, které však nebude mít dlouhého trvání. Každá vražda znamená něco víc, každá oběť je viníkem ve spiknutí a velkém pochybném experimentu... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (569)

tron 

všechny recenze uživatele

„To jsem jí jako měl jednu fláknout? Je to přece jeptiška!“ Temný triler s hororovou atmosférou, tajomným scenárom, jemne béčkarským finálnym horským twistom (no a čo, mne sa ale páčil), atraktívnou horsko-univerzitnou výpravou a vynikajúcim kastingom. Skúsený Reno ako chladnokrvný, rozumný a rozvážny policajt, ktorý videl veľa zla. Ak mu ale raz za čas prasknú nervy, je lepšie pratať sa mu z cesty rýchlosťou blesku. Po jeho boku mladý Vincent Cassel: divoký, nespútaný, nie však trápne namachrovaný. Dole klobúk za to, že je to natočené tak, že vám až pri šiestej repríze napadne, ako je možné, že náckovia s IQ húpacieho koníka (ale čo iné čakať od náckov) v autoservise vo francúzskych Alpách ovládajú capoeru. Navzájom sa Reno a Cassel výborne dopĺňajú, iskrí to medzi nimi, sú vtipní, ale zároveň im veríte každé slovo, každé gesto, úsmev, zvýšené slovo. Majú lepšiu chémiu, ako mnohé slávne filmové romantické páry. Purpurové rieky celý čas držia vašu pozornosť na nohách, mŕtvol pribúda a celý prípad je intenzívny, zamotaný, mrazivý a záhadný. Grangého román je tiež dobrý, ale pravdupovediac filmové spracovanie lepšie. Možno aj vďaka Casselovi, ktorého postava v knihe mimochodom nebola, síce tam bola iná, podobná, ale volala sa Max Kerkerian a celkovo bola charajterovo posunutá úplne iným smeorm, než Casselova. Kino Považan NMnV 2001 ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Co napsat o filmu, kde měl být mystikou ozvláštněný příběh hlavním hřebem napínavosti děje, který působí po zhlédnutí tak rozpačitě. A není bez zajímavosti, že francouzští filmaři po řemeslné stránce ve své tvorbě dovedou nejednou překvapit, ale zde se žádný zázrak nekonal. Následně chudá výstavba logiky přehluší v průběhu veškerou napínavost. Je třeba připomenout, že herci hráli, co mohli, ale závěr filmu potvrdil můj dojem. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet FRF 95miliónov($14miliónov)Tržby USA $594,966Tržby Celosvetovo $60,094,966║ Na Francúzov moc vydarený thriller čerpajúci ponurú atmosféru z kultového filmu Se7eN, k lepšej dokonalosti tomuto filmu chýba len lepšie doladenie na určitých miestach ako príbeh, prepojenie scén, záver dosť kolísa. /65%/ ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Temný thriller á la Se7en s typicky francouzskou příchutí. Pominu všemi (i mnou) zavrhovaný dementní konec a přejdu rovnou ke kladům. Reno i Cassel se skvěle doplňují a oba mají dost charizma aby utáhli každý svoje vyšetřování v první půlce. Napínavé vyšetřování, patřičně brutální mordy, tajemství na jejich pozadí a temná atmosféra, to všechno za zvuků výjimečně povedené hudby, ta opravdu dělá hodně (*edit: tak soundtrack už se mi podařil sehnat, hurá). Nerozpakovala bych se dát tu pátou hvězdu, protože film by si jí určitě zasloužil, kdyby ovšem nebyl ten konec tak zvrhle imbecilní. Nevěřím, že by nešlo vymyslet i něco rafinovanějšího, než je nejprofláklejší klišé všech dob. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Výborný detektivní thriller, ve kterém hvězdně zazářil jak Jean Reno, tak Vincent Cassel. Francouzům se podařilo natočit velmi dobrý snímek, který směle konkuruje americkým protějškům. Ke konci je to možná trochu přitažené za vlasy, ale jinak tento film hodnotím kladně.. Myslím, že z něj šlo vytřískat ještě víc, ale i tak je to velice koukatelný snímek, u kterého se místy budete bát a místy nebudete vědět jak a proč.. Přesně jak má být. 90% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (13)

  • Na mŕtvom tele v márnici je vidieť tieň kamery. (shimik77)

Reklama

Reklama