Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drátěnou košili v pračce nevypereš, aneb současná doba si nedokáže vážit statečných rytířů. Stačilo se jen omylem napít lektvaru namíchaného nepřátelským kouzelníkem a rázem se rytíř Godefroy a jeho sluha Jacquouille (již podle tohoto jména poznají Francouzi, že se jedná o zcela neurozeného člověka) ocitli ve 20. století. Samozřejmě, jak už to ve Francii bývá, našli své potomky, i když zrovna ne na takové úrovni, jakou by si představovali. Šlechta, potomci statečných rytířů, zchudla a v jejím zámku se naopak usídlil potomek vykutálených sluhů, který si jen změnil jméno z posměšného Jacquouille na důstojnějšího Jacquarta. Samozřejmě, že se pán i jeho sluha nejdříve ocitnou v blázinci, ale šlechtická krev se nezapře a Beatrice, jako přímý potomek rytíře Godefroy de Montmirail, se o svého předka postará... Režiséra Jean-Marie Poirého známe především díky jeho vynikající komedii Operace Corned Beef, kde se také objevila trojice komiků, kteří ve Francii patří ke špičce v tomto žánru: Jean Reno, Christian Clavier a herečka s neobyčejným komediálním talentem Valérie Lemercier. V Návštěvnících si je navíc užijeme v dvojrolích předků a potomků. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (491)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vynikajici klasicka francouzska komedie, a ze vsech tri dilu (2 francouzsky + 1 americkej) je tenhle nejpovedenejsi a taky nejvtipnejsi. Druhej dil uz tak vtipnej neni a americkej remake je spis trapnej, ale tady je vetsina foru fakt vybornejch. Prvnich 15 minut by se to klidne mohlo brat jako historickej film, i kdyz tu samozrejme vtipky jsou (zajimalo by me, jak by v necem historickym zvlad Jean Reno rytire, tady byl docela hustej - vznesenej, agresivni, proste cool). Oba herci jsou fakt v pohode, Christian Clavier se na roli poskoka skvele hodi. Jediny v cem je americkej remake lepsi, je hlavni herecka, Valérie Lamercier fakt neni moc hezka, ale hraje celkem slusne. Triky jsou uz na docela slusny urovni a i hudba se povedla, navic nektery najezdy kamery na obliceje atd. jsou fakt kouzelny. I kdyz je tenhle film docela slusna uchylarna, tak jsem se po celou dobu vyborne bavil. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Pane nepijte to, změníte se v prdel jeptišky! Dělej vypij to ty! A proč? Chci vidět tu prdel! Další bombastická Francouzská bláznivá komedie, ve který se tentokrát dva rytíři ze středověku dostanou do naší doby a z toho pak vyplívá spousta absurdních situací. Ústřední duo Reno, Clavier to pak výborně táhnou a jejich hlášky jsou doslova smrtící. Samozřejmě k tomu přispívá i podařenej původní dabing. takže já se výborně bavil.85% ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla ta slavná, takřka kultovní francouzská komedie? No tak alespoň konečně vím, proč jsem se jí tak dlouho vyhýbala... škoda jen, že jsem v tom nepokračovala. Víte, kolikrát jsem se zasmála? Ani jednou. Víte, kolikrát jsem se usmála? Jednou, při koupací scéně. Víte, jak často jsem se cítila trapně, že na to vůbec koukám? Imrvére. Příšerně užvaněné, děsivě uječené, veskrze blbé (to poslední je možná klad, ale určitě se s daným tématem dalo udělat víc, aby se divák chechtal). Já radši anglický sarkasmus, než hlučné žabožroutí pitvoření - to mě mohlo bavit, dokud jsem byla děcko. Jůůů, Clavier odplivnul kemra na něčí sako, jůůů, Clavier se ubzdil u jídelního stolu, jůů, Clavierovi táhne z držky... no ha-ha-ha! 10% za ten jeden úsměv, 10% vybojoval Jean Reno, 5% za efekty a 10% za to, že mě fascinuje doba středověku. To máme 35% a polibte mi mou odvrácenou dolní tvář s tímhle druhem humoru. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších francouzských komedií,kterou jsem viděl.Už je tomu 22 let,co tento film spatřil světlo světa,ale je pořád jedním z nejlepších ve své branži.Výkony obou hlavních herců byly opravdu famózní.Když se tak po zhlédnutí snímku zamyslím,ani nevím,kdo z nich zahrál lépe.Jean Reno byl asi o trochu lepší,ale Clavier coby jeho pobočník mlel pořád zatraceně vtipné a dobré žvásty.U filmu jsem se mnohokrát zasmál.Od toho jsou to komedie,ale ne vždy tak dobré jako Návštěvníci.Hodnocení:80% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Zaživa ji rozsekáme na kusy a vyrveme jí jazyk z úst. A žaludek ať jí krysy sežerou!“ - „Na mém území se ženy mučit nebudou…upálení zaživa postačí.“ Co naplat, Godefroy byl prostě gentleman…Z filmu jsem v dětství viděl vždy sotva kousek, tak jsem se po letech rozhodl si ho pustit konečně celý. Do „přenosu“ (cca 20 minut) mi téměř nic zábavného nenabídl, ale pak se snímek přece jen těžkopádně rozjede. Ačkoliv je nutno dodat, že Návštěvníci jsou obrovsky nevyrovnaní. Tahle totálně střelená francouzská komedie totiž krom zápletky v cestování časem sází především na hodně jednoduchý humor. Ten sice mnohdy až překvapivě dobře funguje, ale zároveň je tu celá řada spíš hluchých pasáží bez jediného povedeného či vypointovaného vtípku. Prakticky všechny fóry prodá ústřední dvojka, která září (zvlášť Clavier baštící jídlo i s celofánem, umývající se záchodovou vodou, shánějící louči či užívající lék proti hnilobě se do své role krásně položil), ale mnohdy rozpačitost scén nezachrání ani ti dva. Lepší 3*, pokračování si asi nechám ujít. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (12)

  • Na výrobě filmu se podílel i český dirigent Mário Klemens a Český filmový symfonický orchestr. (jexik)
  • Godefroy (Jean Reno) v jednom z rozhovorů pronese, že u něj v království nezůstal už ani jeden hektar volné přírody na lov. Hektar a obecně metrický systém byl zaveden až po Velké francouzské revoluci roku 1789, zatímco film se odehrává v 11. století. (Mr.Hudson)
  • Král (Paul Bandey) na začátku filmu mluví anglicky. V té době ale v Anglii vládla francouzská šlechta a úředním jazykem byla francouzština a latina. Francouzština neměla v tomto období pevnou, jednotnou formu. (ČSFD)

Reklama

Reklama