Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drátěnou košili v pračce nevypereš, aneb současná doba si nedokáže vážit statečných rytířů. Stačilo se jen omylem napít lektvaru namíchaného nepřátelským kouzelníkem a rázem se rytíř Godefroy a jeho sluha Jacquouille (již podle tohoto jména poznají Francouzi, že se jedná o zcela neurozeného člověka) ocitli ve 20. století. Samozřejmě, jak už to ve Francii bývá, našli své potomky, i když zrovna ne na takové úrovni, jakou by si představovali. Šlechta, potomci statečných rytířů, zchudla a v jejím zámku se naopak usídlil potomek vykutálených sluhů, který si jen změnil jméno z posměšného Jacquouille na důstojnějšího Jacquarta. Samozřejmě, že se pán i jeho sluha nejdříve ocitnou v blázinci, ale šlechtická krev se nezapře a Beatrice, jako přímý potomek rytíře Godefroy de Montmirail, se o svého předka postará... Režiséra Jean-Marie Poirého známe především díky jeho vynikající komedii Operace Corned Beef, kde se také objevila trojice komiků, kteří ve Francii patří ke špičce v tomto žánru: Jean Reno, Christian Clavier a herečka s neobyčejným komediálním talentem Valérie Lemercier. V Návštěvnících si je navíc užijeme v dvojrolích předků a potomků. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (491)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Takhle by měl vypadat recept dobré komedie podle poctivé francouzské kuchařky. Z provařeného námětu cesty do novověku filmaři vytěžili nadmaximum a naservírovali nám drtivě humorné scény a gagy a to vše v podání neodolatelného dua Reno/Clavier. Připočteme-li nesmírně vydařený český dabing a překlad, jde o jednu z nejlepších komedií (z "časů oněch"). A pro mě vůbec nejoblíbenější, protože zábavnější jsem neobjevil, pakliže vy ano, kontaktujte mě ;-) Jen jsem nepochopil analogii ke skutečné historické postavě rytíře Godfruy z Boujonu, který za křižáckých válek jako první dobyl Jeruzalém. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tento film je podle mě jasně nejlepší francouzskou komedií 90. let. Velice zajímavý příběh a k tomu výborní herci: Jean Reno a Christian Clavier. Jediné co mi kazilo příjemný dojem z filmu tak dabing Bohdalové a ta ženská co se nalepí na Jacquouille neboli Ch. Claviera, která mi byla krajně nesympatická. Ale to jsou minimální vady na kráse. Mimo to má tento film dvě pokračování, které na sebe absolutně nenavazují a i když dvojka se dá zkousnout trojka je otřesná. Mimo to stojí za povšimnutí skvostná hudba gotického rázu od skupiny Era, která se do filmu náramně hodí a další co stojí za povšimnutí jsou rekvizity na kterých je vidět, že si tvůrci dali záležet. --- Frenegondo, hned se vrať zpátky! Pojď zpátky, povídám! Frenegondo! Vévodova dcera nebude pobíhat za nějakým obyčejným hrabětem! ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

No tak mě se to zdálo horší než americkej remake cesta do ameriky, možná to je tim,že jsem ten remake viděl dřív a je to až ne pár výjmek stejný a to dokonce i vtpný scény jsou ve většině případů stejný, jenom trošku jinak zpracovaný a v jiný části děje, ale jinak totéž a to asi přispělo, že se mi to už nezdálo tolik vtipný, i když Cestu do Ameriky jsem taky viděl několikrát a vždyycky jsem se bavil víc než u tohohle. Taky mi připadalo, že v remakeu byl jak Jean Reno, tak i Christian Clavier daleko lepší, vtipnější a celej děj byl mnohem svižnější, tohle se tak nějak vleče do toho nic moc vtip, kterej už jsem buhužel znal a místo Christiany Applegate je tam nějaká hnusná Valérie Lemercier. Celkově je to určitě slabší a hůř zpracovaný ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Když jsem tuto výbornou komedii sledoval prvních 15 minut , tak jsem si říkal , že to přece nemůže být komedie ( useknuta hlava a tělo které chodí bez hlavy ) a myslel sem , že je to nějaky historický velkofilm.Jenže pak se strhne lavina , která je plná hlášek a nezapomenutelných vtipných scén.Hlavní podíl na vtipnosti má především Christian Clavier a když provedl něco vtipného ( a že toho bylo opravdu moc ) , tak se přiznávám , že jsem se smál i nahlas.Film má velmi zajímavý scénář a dobré provedení a hlavně rychlý spád , takže se nelze u toho filmu nudit.Jednoznačně jedna z nejlepších francouzských komedii. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Obecně tíhnu spíš k intelektuálně laděnému a poetickému stylu humoru, což je pravý opak toho, co Návštěvníci nabízejí. Ti totiž přinášejí humor ve stylu klasické lidové frašky, poměrně hrubozrnný a místy zřetelně balancující na kraji obecného vkusu. Paradoxně ale z řady důvodů, ať už je to zajímavé a funkční herecké obsazení v čele s Jeanem Renem, kterému mimochodem jeho středověký rytíř podle mého sluší víc než stereotypní postavy neprůstřelných zabijáků a nesmlouvavě tvrdých poldů, přes jeho přízemního primitivně vychcaného sluhu po spoustu vedlejších postaviček nebo vtipný námět s řadou funkčních komických prvků. V době jeho uvedení jsem byl spokojený na čtyři silné hvězdičky, dnes už nadšení opadlo, ale přesto nechávám čtyřhvězdičkové hodnocení jako vrchol určitého komediálního stylu, který mě ve své průměrnější podobě míjí a někdy spíš odpuzuje. Celkový dojem: 75 %. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (12)

  • Král (Paul Bandey) na začátku filmu mluví anglicky. V té době ale v Anglii vládla francouzská šlechta a úředním jazykem byla francouzština a latina. Francouzština neměla v tomto období pevnou, jednotnou formu. (ČSFD)
  • Na výrobě filmu se podílel i český dirigent Mário Klemens a Český filmový symfonický orchestr. (jexik)

Reklama

Reklama