Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jessemu už je sedmnáct a s indiánem Randolphem pracuje na malé výzkumné lodi Noah, s jejíž pomocí vědkyně Drew Halbertová zkoumá důvody klesajícího počtu velryb. Ve stejnou dobu se desetiletý Max Wesley poprvé vydává s otcem, rybářem Johnem, na lov velryb. Krvavá jatka se mu však nelíbí a při útoku zraněné kosatky Willyho spadne do moře. Kosatka mu neublíží a později se dokonce zdá, že se s ním pokouší komunikovat. Zatímco Jesse ošetří zranění, způsobené harpunou, zjistí Max, že otec zásobuje velrybím masem černý trh. A když ho velrybáři nutí po kosatce vystřelit, záměrně mine. Velrybáři ukryjí harpuny, když se objeví loď Noah s kapitánem Drakem a Jesse pochopí pravdu. Drake odmítne ohlásit podezřelou loď policii, protože nemá důkazy. Jesse malého Maxe zaveze do zátoky za kosatkami, vypráví mu o velrybách a nechá ho, aby si hrál s Willym. Situace se dramaticky vyhrotí, když si velrybáři pořídí hydrofon a chtějí k sobě kytovce přilákat během nočního lovu... (TV Nova)

(více)

Recenze (116)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Mne sa to skutočne v detstve dosť páčilo. Nedovolím si tvrdiť že je to najlepší diel, ale vždy keď išiel v televízií, tak som sa potešil. Nebolo to vôbec tak zlé, existuje plno horších filmov a možno by po správnosti tento film mal mať takých 40% a som si istý, že mnohí čo hodnotili, tento film ani nevideli. A čím budú roky pribúdať a tento film starnúť, asi to bude s hodnoteniami horšie a horšie, pretože tento film mal byť hodnotený v deväťdesiatych rokoch, kedy naša generácia ešte takéto kúsky zbožňovala a požičiavala si ich na VHS vo videopožičovniach. Odporúčam si film pozrieť, ak ste už mali možnosť vidieť predošlé dva kúsky. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Ale to snad ne, už po třetí. Tentokrát ve vykrádacím příběhu, jenž svou neoriginalitou doslova překvapuje. Navíc Richter hraje způsobem, kterým si dojde pro zlatou malinu. Kosatka nám už "bohužel" zemřela, takže se nemusíme obávat dalšího dílu. Jen doufám že v budoucnu nechytnou nějaký další ohrožený druh a mi nebudem muset zachraňovat něco jinačího, třeba žraloka... ()

Reklama

whack 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, keby osud Keika neskončil tak ako skončil (po natáčaní sa na neho majitelia – celý štáb, vrátane tých filmových 'skalných ochranárov' vysral a Keiko mal byť pôvodne zabitý), hodnotil by som oveľa kritickejšie. Veď, využiť kosatku v zajatí, aby hrala zviera na úteku pred zlými veľrybármi, a po natáčaní ju hodiť pod ich nôž, to je poriadne pokrytectvo! Ako rodinný film s pozitívnou agitkou je to ale fajn. ()

lekr odpad!

všechny recenze uživatele

Tupý a nemožný film který neměl nikdy vzniknout!! Jakási laciná kriminálka, klackovitý Jason James Richter a nemožný scénář dávají dohromady něco co má připomínat to že máme chránit zvířata....film se taky snažil zaútočit na moje city zápletkou spravedlivého syna a zločineckého otce což v kombinaci s klasickým Willym něco absolutně nemysliteného.....ODPAD!!! ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Proč se hollywoodští filmaři snaží vyždímat s každé aspoň trochu úspěšné látky více, než činí její potenciál? Trojka Willyho je extrémně zbytečné pokračování, a podle toho byla zaslouženě "odměněna" kasovním neúspěchem. Ale co víc - jedná se o film, kde totálně selhali scénáristé svým výpotkem s mnohými do očí bijícími nesmysly. Režisér Pillsbury je v té hlouposti ještě podpořil. Hvězdička za výborné kosatky a práci s nimi. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Scény na konci filmu z narození mláděte zahrnovaly skutečné záběry z narození kosatky jménem Kyosha v akváriu ve Vancouveru. Jejími rodičemi byli kosatky Bjossa a Finna. Finna měla také ohnutou hřbetní ploutev, což umožnilo tvůrcům použít ji jako Williho. (freelex)
  • Film se natáčel v Britannii Beach, v Howe Sound, v Squamishi a ve Vancouveru v Britské Kolumbii. (rafix)
  • Na většinu externích a kontaktních scén byla použita animatronická kosatka pohybující se ve vodě. Při prvním opětovném shledání Jesseho (Jason James Richter) a Willyho si tak můžeme všimnout, jak robotické kosatce vytéká z očních otvorů voda. (Crust)

Reklama

Reklama