Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Zloba – Královna černé magie vypráví dosud nezpracovaný příběh legendární zlé královny z klasického snímku společnosti Disney Šípková Růženka z roku 1959, a seznamuje diváky s její zradou, která nakonec způsobila, že se její kdysi čisté srdce proměnilo v kámen. Královna Zloba, hnaná touhou po pomstě a urputnou snahou udržet si trůn, uvrhne na novorozenou dcerku lidského krále, Auroru, krutou kletbu. Jak princezna roste, ocitá se přímo v samém středu narůstajícího konfliktu mezi lesním královstvím, které si zamilovala, a lidským královstvím, ze kterého pochází. Zloba si uvědomuje, že princezna může být klíčem k míru mezi oběma říšemi a je tak nucena k nemilosrdným činům, které oba světy navždy změní. (Falcon)

(více)

Videa (33)

Trailer 1

Recenze (1 132)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Proklatě atypická 180 milionová věc, která je kratší a zkratkovitější, než by se na první pohled mohlo zdát. Je až prekvapivé jak od podlahy to vzal režisér Stromberg, který jde rovnou na věc, s ničím se moc nemaže a nechá ještě k tomu všemu Angelinu s parohy hláškovat a nezbedně se culit o sto šest. Bohužel dějová narace to tady odnesla dost, takže pokud se vám vůbec podaří chytnout se omšelého příbehu a vidět ho skrze tu smršť vizuálních efektů a kamerových náletů/průletů ala Avatar, tak uvidíte, že je to vlastně strašná rutina, která je vizuálně vycizelovaná - možná až přehnaně moc. Pořád je tam sem tam vidět digitál jak Brno a taky další magor, resp. Sharlto Copley. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Velmi vkusná, temná, vizuálně ohromná a zábavná pohádka s dominující Angelínou Jolie toť klady. Záporem pro mě byla velmi nesympatická hlavní hrdinka v roli Šípkové Růženky a celkové převyprávění příběhu po Americku mi příliš nesedělo, jelikož původní šablonu znám téměř nazpaměť, ale když se přenesu nad tyhle dvě záležitosti, tak jsem se přesto bavil nadmíru. Zvládnuto se stylem a s přehledem. 75% ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zloba mi dala téměř vše, co jsem kdysi čekal od Sněhurky s Julií Roberts v roli zlé královny. Notoricky známý příběh nápaditě obrácený naruby, magický svět, v němž se pohádkovost setkává s temnějšími fantasy záležitostmi, úžasnou hlavní postavu, na které pochopitelně vše stojí. Angelina Jolie je v hlavní roli skvělá. Velmi jí to sluší, nemá problém vyjádřit jakoukoliv emoci, a každý její úsměv (není jich mnoho, ale jsou) je doslova a do písmene kouzelný. Film se navíc může chlubit krásnou výpravou, neboť režírující nováček měl očividně hodně vizuálních nápadů a James Newton Howard zase vytáhl z rukávu povedený hlavní hudební motiv, triků je tak akorát a okatě digitální jsou jen občas. Vadila mi asi jen trojice víl kmotřiček, obzvlášť od chvíle, kdy přestaly být digitálními, naopak tolik propíraný zbytečný princ je vzhledem k původní pohádce (kde také neudělá skoro nic, protože většinu za něj oddřou víly) docela dobrý fór. ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Na Maleficent som sa tešila hneď ako som si pozrela trailer. Angelinu síce moc nemusím, ale keď som ju uvidela v postave zlej kráľovnej so snehovou tvárou a červeným rúžom, výraznými lícnymi kosťami komplet odetú do temnej čiernej..a tie krídla!! Bola to proste trefa do čierneho. Maleficent zahrala s absolútnou noblesou,eleganciou, no zároveň veľkou nehou a láskou. Dokonalý bol pre mňa moment, v ktorom jej boli odobraté krídla. Trpela som spolu s ňou. Proste to dala ako pravá víla! S obsadením Ruženky a la mladšej Fanningovej som bola taktiež spokojná,hlavne spoločné scény s Angelinou úplne ladili. Pointou je, že ani zlo nie je vždy 100% zlo a každá minca má dve strany. Každopádne ďalšia rozprávka, ktorej sa podarilo odniesť ma preč z reality. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Naprosto sterilní rodinná podívaná. Snímek sice operuje s hodně zajímavým pojetím klasické pohádky a několika výbornými nápady. Většinu z nich ovšem dokáže pohřbít ničím objevná a nenápaditá režie a zbytečně akční finále, které dojmy z předcházejících minut dosti kazí. Angelina Jolie to ale na svých bedrech i tak utáhla více než solidně. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (23)

  • Jde o první film, ve kterém si studio Disney trouflo udělat zápornou postavu hlavní hrdinkou. (luxik007)

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Johansson nejlépe placenou herečkou

Johansson nejlépe placenou herečkou

19.08.2018

Jako každý rok přichází magazín Forbes s žebříčkem nejlépe placených herců současnosti a v tom letošním jsme se pak dočkali hned několika změn. Na prvním místě se totiž umístila herečka Scarlett… (více)

Kdy se vrátíme do země Oz?

Kdy se vrátíme do země Oz?

18.06.2016

Hrané pohádky frčí jako nikdy předtím. U Disneyho zabodovali hlavně se Zlobou a Popelkou a příští rok se bude pokračovat Kráskou a zvířetem. Nové pohádky se ale chystají i všude jinde a s tou… (více)

Připravte se na záplavu pohádek

Připravte se na záplavu pohádek

26.04.2016

Ačkoliv pokračování Sněhurky a lovce ukázalo, že se diváci nehrnou na každý pohádkový film, ty od Disneyho se pravidelně mění v hity. Loni to prokázala Popelka a letos hlavně Kniha džunglí, která… (více)

Reklama

Reklama