Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Zloba – Královna černé magie vypráví dosud nezpracovaný příběh legendární zlé královny z klasického snímku společnosti Disney Šípková Růženka z roku 1959, a seznamuje diváky s její zradou, která nakonec způsobila, že se její kdysi čisté srdce proměnilo v kámen. Královna Zloba, hnaná touhou po pomstě a urputnou snahou udržet si trůn, uvrhne na novorozenou dcerku lidského krále, Auroru, krutou kletbu. Jak princezna roste, ocitá se přímo v samém středu narůstajícího konfliktu mezi lesním královstvím, které si zamilovala, a lidským královstvím, ze kterého pochází. Zloba si uvědomuje, že princezna může být klíčem k míru mezi oběma říšemi a je tak nucena k nemilosrdným činům, které oba světy navždy změní. (Falcon)

(více)

Videa (33)

Trailer 5

Recenze (1 132)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JAKMILE DOVRŠÍ 16. NAROZENIN, PÍCHNE SE O VŘETENO NA KOLOVRÁTKU A UPADNE DO HLUBOKÉHO SPÁNKU, ZE KTERÉHO SE NIKDY NEPROBUDÍ!…" /// Klasický pohádky se svým klasickým zpracováním už mladý zřejmě nelákaj. A tak Sněhurka musí mít za parťáka lovce a Růža nejmocnější z kouzelných bytostí – Angelínu Jolie. Ani příběh není prvotně vo píchání, ale vo lidský chamtivosti a závisti. Což potěší, páč vyobrazit lidi jako svině zapadá do mýho temnýho světa. Stejně jako hafo CGI serepetiček a pitoreskních postaviček, který prostě do příběhu – kterej je jinej, než jak se vypráví, patří. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Páč u nás princezny nebudíme. 2.) Slíbil jsem Angelině, že ji přistřihnu křidýlka… (nazdar Piťáku! Tak ty taky…). /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vizuálně krásný film! Srovnání s původní kreslenou verzí se samozřejmě člověk neubrání. Často jsem si říkal, jak úžasné by bylo zfilmovat akční scény boje prince se Zlobou v podobě draka... ale že jim to trvalo. Příběh je samozřejmě pojat výrazně jinak, ale Drak se nakonec dostavil a má ode mne více jak jednu hvězdu navrch. Vyvažuje i to, že chybí zvířátka - veverky, králíci, srnečci, ptáčci, sova..což je téměř neodpustitelné. Místo nich si divák užije rozličných obyvatel kouzelného lesa. Sice jsem očekával temnější snímek, nakonec však musím uznat, že tahle verze je velmi dobrá. Celý film jsem soucítil se Zlobou, jelikož na ní byla spáchána zrada, dokonce několikrát, a já se jen divím, že nebyla ve svém konání ještě krutější. Kmotřičky, stejně jako v kreslené verzi, byly na zastřelení. Tvůrci úžasně vymysleli záležitost s polibkem (i když jsem ji nějakou dobu tušil a hodně si ji přál). Disney opět nezklamal! ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jsem velká konzerva a mám rád z pohádek jen klasiku. Jakékoliv moderní adaptace u mně zatím vždy šeredně pohořely a asi u toho tak zůstanu i nadále. Přesto zdá se, že občas se může nějakému snímku zaujmout byť není z těch stovkami let prověřených. A tak jsem dnes viděl a to zcela náhodou Zlobu. A souhlasím s přítelem gogem76 i mně napadl Avatar. Obyvatelstvo Mokřadů, to bylo něco co bych nazval jako doposud nepojmanované druhy... Jedna bytost byla originálnější než druhá. Pravda má trochu recht i Verbal, protože to barevně chvilkami připomínalo halucinace a nejeden chemik varábějící potravinářská barviva by nad všemi těmi odstíny tyrkysové a jasně zelené zaplesal... Už jsem chtěl v půli krabatět obočí nad zprzněným příběhem o Růžence (byť majitelem továrny na pohádky panem Disneym), ale pak se vše zajímavě zlomilo a já jen zíral jak děj nabírá obrátky. Závěrečná bitka byla úžasná i drak a nejúžasnější byl ten vskutku nečekaný polibek z pravé lásky '(teď nekecám a nejsem ironický!). Musím tedy nakonec uznat, že tohle ušlo a to dokonce více než dost! * * * * ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $180miliónovTržby USA $241,410,378 Tržby Celosvetovo $758,539,785Tržby za predaj Blu-ray v USA $45,659,674 //počet predaných kusov 2,159,739Tržby za predaj DVD v USA $35,561,771 //počet predaných kusov 1,906,141║ štúdio Disney sa snaží ako hrom o tom niet pochýb aby globálne prerazili naplno nielen v počítačovo animovaných rozprávkach ale aj v hraných projektoch, a z veľkej časti to vychádza aj u tejto zaujímavej takpovediac nádstavbe k Šípkovej Ruženke, samozrejme takých dekoračných chybičiek sa tu nájde dosť, tie prevažne zahľadí pôsobivý výkon Angeliny Jolie, taká Elle Fanning zrovna nie je tip dievky ktorá by svojou krásou v danej úlohe nejak zvlásť ohúrila ale za to je roztomilá a súhra so zlou vílou je sedí, jedovitý démonický pohľad Sharlta Copleya tiež nie je na zahodenie ale mohol sa v príbehu o štipku viac rozmachnúť a udrieť, mohlo to byť viac vypäté, lebo takú príjemnú sávajúcu temnotu z toho bolo cítiť, škodá že miestami sa kalkuluje na schématickosti a viac sa neexperimentovalo, plusom je že niektoré scény vyznejú príjemné roztomilo a nežne , trikovo dosť dobré, trošku som pocítil prírodnú rozmanitosť a nádych veľkoleposti ako u Avatara, fantasy tvory ladili, jedine čarovné víly boli až moc otravné a graficky prestrelené, Slovenský dabing opäť v pohode /videl v kine 3D verziu: 70%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Velmi vkusná, temná, vizuálně ohromná a zábavná pohádka s dominující Angelínou Jolie toť klady. Záporem pro mě byla velmi nesympatická hlavní hrdinka v roli Šípkové Růženky a celkové převyprávění příběhu po Americku mi příliš nesedělo, jelikož původní šablonu znám téměř nazpaměť, ale když se přenesu nad tyhle dvě záležitosti, tak jsem se přesto bavil nadmíru. Zvládnuto se stylem a s přehledem. 75% ()

Galerie (107)

Zajímavosti (23)

  • Jde o první film, ve kterém si studio Disney trouflo udělat zápornou postavu hlavní hrdinkou. (luxik007)

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Johansson nejlépe placenou herečkou

Johansson nejlépe placenou herečkou

19.08.2018

Jako každý rok přichází magazín Forbes s žebříčkem nejlépe placených herců současnosti a v tom letošním jsme se pak dočkali hned několika změn. Na prvním místě se totiž umístila herečka Scarlett… (více)

Kdy se vrátíme do země Oz?

Kdy se vrátíme do země Oz?

18.06.2016

Hrané pohádky frčí jako nikdy předtím. U Disneyho zabodovali hlavně se Zlobou a Popelkou a příští rok se bude pokračovat Kráskou a zvířetem. Nové pohádky se ale chystají i všude jinde a s tou… (více)

Připravte se na záplavu pohádek

Připravte se na záplavu pohádek

26.04.2016

Ačkoliv pokračování Sněhurky a lovce ukázalo, že se diváci nehrnou na každý pohádkový film, ty od Disneyho se pravidelně mění v hity. Loni to prokázala Popelka a letos hlavně Kniha džunglí, která… (více)

Reklama

Reklama