Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Zloba – Královna černé magie vypráví dosud nezpracovaný příběh legendární zlé královny z klasického snímku společnosti Disney Šípková Růženka z roku 1959, a seznamuje diváky s její zradou, která nakonec způsobila, že se její kdysi čisté srdce proměnilo v kámen. Královna Zloba, hnaná touhou po pomstě a urputnou snahou udržet si trůn, uvrhne na novorozenou dcerku lidského krále, Auroru, krutou kletbu. Jak princezna roste, ocitá se přímo v samém středu narůstajícího konfliktu mezi lesním královstvím, které si zamilovala, a lidským královstvím, ze kterého pochází. Zloba si uvědomuje, že princezna může být klíčem k míru mezi oběma říšemi a je tak nucena k nemilosrdným činům, které oba světy navždy změní. (Falcon)

(více)

Videa (33)

Trailer 1

Recenze (1 132)

genetique 

všechny recenze uživatele

U Disneyho sa potrebovali asi poriadne vyventilovať, palec hore za takýto experiment. Boj dobro vs. zlo malo byť podľa traileru dosť gýčovité a ak aj vás odradilo práve to od návštevy kina, tak mi verte, že po zhliadnutí filmu toho budete ľutovať. Určite však nebudete ľutovať absenciu tretieho rozmeru doma na telke, pretože ten vôbec nie je podstatou filmu. Celé to stojí a padá na Angeline Jolie, ktorá podľa mňa podala životný výkon. Je to možno trošku trúfalý výrok, keďže ide o rozprávku, ale je to tak. Prerod dobra na zlo nikdy nebol zhmotnený uveriteľnejšie, než v podaní hlavnej hrdinky, keď do toho pridáte šarm, magickosť a prirodzenosť, tak vedzte, že si vás podmaní. Efekty na hranici gýčovosti dotvárali rozprávkovosť príbehu, ktorá miestami pripomínala fantasy motívy z iných filmov (napr. 'Pan's Labyrinth', či 'Hellboy'). Aj za tento netradičný pokus dávam druhý palec hore, atmosféra je očarujúca a všetko funguje ako má. K tomu typický antihrdina, zloduch, čarovná Ruženka, atypické a originálne spracovanie tradičných rozprávok sú v trende, tak sa nechajte uniesť ich čarom a podmanivou jedinečnosťou. 80%. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanoušek ani fantasi filmů ani pohádek, avšak tento musím nadstandartně ohodnotit z mnoha důvodů - výborná výprava, převážná část hereckého obsazení a hlavně scénář, vyprávění a dramaturgie. Až mne překvapilo s jakým tempem, vtipem, nadhledem a citlivým vyprávěním celý film proběhne. Bez zbytečných odboček, bez únavných manevrů, přesto s překvapivým průběhem a propracovaním postav. Příjemné překvapení. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Zástupcům amerických studií bude má dobře míněná rada nejspíš putna, ale kdyby náhodou, zněla by takto: Až budete příště chtít rehabilitovat nějakého pohádkového arcipadoucha, neškudlete a zaplaťte vedle výpravy a hvězdy do hlavní role i schopného scénáristu. Nemám nic proti alternativním příběhům a odlišným úhlům pohledu - klidně dám perníkovou chaloupku líčenou coby nájezd nevychovaných spratků ničících obydlí milé stařenky kouzelnice, která se v náhlém pnutí emocí rozhodne řešit nedostatek bílkovin; jen ji napište a natočte tak, aby to v rámci pohádkového světa a jeho pravidel dávalo smysl. Přesně to bohužel ve Zlobě selhává. Král, který čelí prokletí své jediné dcery královnou magického světa nedává holčičku střežit jako oko v hlavě armádou svých služebníků, nýbrž ji svěří do výchovy tří zjevně neschopných hašteřivých víl - zástupkyň světa, se kterým vede válku. Dívku nikdo nehlídá, bez nejmenších problémů se pravidelně setkává s královnou magické říše. S výjimkou Zloby jsou ostatní charaktery nerozvinuté a film nakonec zachraňují tradiční zbraně Hollywoodu - výprava a triky. Angelina svůj part zvládá v pohodě a od ostatních herců se nic moc nechce. Poněkud mi vadí výtvarný styl, který vychází vstříc těm nejmenším divákům a největším kýčařům. Ale co můžu chtít od rodinné podívané. Celkový dojem: 45 %. ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Na Maleficent som sa tešila hneď ako som si pozrela trailer. Angelinu síce moc nemusím, ale keď som ju uvidela v postave zlej kráľovnej so snehovou tvárou a červeným rúžom, výraznými lícnymi kosťami komplet odetú do temnej čiernej..a tie krídla!! Bola to proste trefa do čierneho. Maleficent zahrala s absolútnou noblesou,eleganciou, no zároveň veľkou nehou a láskou. Dokonalý bol pre mňa moment, v ktorom jej boli odobraté krídla. Trpela som spolu s ňou. Proste to dala ako pravá víla! S obsadením Ruženky a la mladšej Fanningovej som bola taktiež spokojná,hlavne spoločné scény s Angelinou úplne ladili. Pointou je, že ani zlo nie je vždy 100% zlo a každá minca má dve strany. Každopádne ďalšia rozprávka, ktorej sa podarilo odniesť ma preč z reality. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Disney pokračuje v trendu přepracovávání známých pohádek do "dospělejších" celovečeráků. Mocný vládce OZ mi překvapivě velice sedl a z kina jsem odcházel s příjemným pocitem. Maleficent u mě sice nezabodovalo tolik, ale stále je to celkem vydatné a barevné pojetí známého příběhu z trošku jiného úhlu pohledu (dokonce z pohledu záporačky), což jsem celkem ocenil. Právě Angelina Jolie je základ celého díla a pokud by to náhodou neklaplo, tak by šel celej film do háje. Nestalo se tak, vrátila se po letech na plátno a bylo vidět, že si natáčení užívala a dala tak vzniknout pohodovému filmu, který sice nemůže nabídnout nic extra, ale utvrdí vás v tom, že tvorba bratří Grimmů se dá převádět na plátno i dnes...70%...[8.6.2014_Cinestar_Černý most] ()

Galerie (107)

Zajímavosti (23)

  • Šlo o do té doby nejdražší film společnosti Disney. Rozpočet překonal i předcházející nejnákladnější snímek Tron: Legacy 3D (2010). (Dr Lizal)
  • Angelina Jolie se nechala slyšet, že hrát Zlobu bylo těžší a emotivnější než si myslela. Jde o postavu, která má od všeho něco - šílenost, humor i zlost. Přitom postavu nechtěla o nic obrat. (Patw)
  • Natáčení probíhalo v parku Little Gaddesden v Hertfordshiru, dále se točilo v Západním Sussexu a ve studiích Pinewood. Natáčelo se od 13. června do 9. října 2012. (Terva)

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Johansson nejlépe placenou herečkou

Johansson nejlépe placenou herečkou

19.08.2018

Jako každý rok přichází magazín Forbes s žebříčkem nejlépe placených herců současnosti a v tom letošním jsme se pak dočkali hned několika změn. Na prvním místě se totiž umístila herečka Scarlett… (více)

Kdy se vrátíme do země Oz?

Kdy se vrátíme do země Oz?

18.06.2016

Hrané pohádky frčí jako nikdy předtím. U Disneyho zabodovali hlavně se Zlobou a Popelkou a příští rok se bude pokračovat Kráskou a zvířetem. Nové pohádky se ale chystají i všude jinde a s tou… (více)

Připravte se na záplavu pohádek

Připravte se na záplavu pohádek

26.04.2016

Ačkoliv pokračování Sněhurky a lovce ukázalo, že se diváci nehrnou na každý pohádkový film, ty od Disneyho se pravidelně mění v hity. Loni to prokázala Popelka a letos hlavně Kniha džunglí, která… (více)

Reklama

Reklama