Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Zloba – Královna černé magie vypráví dosud nezpracovaný příběh legendární zlé královny z klasického snímku společnosti Disney Šípková Růženka z roku 1959, a seznamuje diváky s její zradou, která nakonec způsobila, že se její kdysi čisté srdce proměnilo v kámen. Královna Zloba, hnaná touhou po pomstě a urputnou snahou udržet si trůn, uvrhne na novorozenou dcerku lidského krále, Auroru, krutou kletbu. Jak princezna roste, ocitá se přímo v samém středu narůstajícího konfliktu mezi lesním královstvím, které si zamilovala, a lidským královstvím, ze kterého pochází. Zloba si uvědomuje, že princezna může být klíčem k míru mezi oběma říšemi a je tak nucena k nemilosrdným činům, které oba světy navždy změní. (Falcon)

(více)

Videa (33)

Trailer 2

Recenze (1 132)

misterz 

všechny recenze uživatele

„Keď vinou zrady a smútku srdce zatvrdne a naplní sa pomstou, príde niekto, kto ho opäť roztopí a vyčarí úsmev na tvári. To najkrajšie je však, že je to niekto, od ktorého by sa to dalo čakať najmenej.“ Po dlhej dobe čarokrásna fantasy rozprávka a konečne po dlhom čase niečo z tohto žánru, čo si budem môcť pozrieť aj s mojimi deťmi (tak, že pochopia aj dej). V tomto smere snímok po všetkých stránkach predčil všetky moje očakávania. Sú tu lietajúce roztomilé víly, prapodivné milučké tvory a hlavne omamne nádherná, okrídlená a rohatá Angelina, ktorej táto postava veľmi pristala a zo všetkých jej filmov sa mi tu páčila najviac. Snáď ani nepoznám iný snímok, kde by spomalené zábery (lietajúca Angelina) vyvolali tak hlboký estetický efekt. Vizuálna stránka je skrátka niečo nádherné. Príbeh je ľahučký, oddychový, evokujúci predstavu starej známej rozprávočky o Šípkovej Rúženke. Nechýbajú v ňom silné miesta ani miesta humorné, všetko dohromady tvorí dielo, ktorého pointa na záver pohladí na duši. Odporúčam hlavne rodičom s deťmi, keď prší a nedá sa ísť von, nie je nič lepšie ako táto fantasy nádhera. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Naprosto sterilní rodinná podívaná. Snímek sice operuje s hodně zajímavým pojetím klasické pohádky a několika výbornými nápady. Většinu z nich ovšem dokáže pohřbít ničím objevná a nenápaditá režie a zbytečně akční finále, které dojmy z předcházejících minut dosti kazí. Angelina Jolie to ale na svých bedrech i tak utáhla více než solidně. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JAKMILE DOVRŠÍ 16. NAROZENIN, PÍCHNE SE O VŘETENO NA KOLOVRÁTKU A UPADNE DO HLUBOKÉHO SPÁNKU, ZE KTERÉHO SE NIKDY NEPROBUDÍ!…" /// Klasický pohádky se svým klasickým zpracováním už mladý zřejmě nelákaj. A tak Sněhurka musí mít za parťáka lovce a Růža nejmocnější z kouzelných bytostí – Angelínu Jolie. Ani příběh není prvotně vo píchání, ale vo lidský chamtivosti a závisti. Což potěší, páč vyobrazit lidi jako svině zapadá do mýho temnýho světa. Stejně jako hafo CGI serepetiček a pitoreskních postaviček, který prostě do příběhu – kterej je jinej, než jak se vypráví, patří. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Páč u nás princezny nebudíme. 2.) Slíbil jsem Angelině, že ji přistřihnu křidýlka… (nazdar Piťáku! Tak ty taky…). /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Čo môže spôsobiť kariérizmus, alebo aký môže mať vplyv na život predtým blízkeho človeka a že tento prerod k zatrpknutosti môže navrátiť do normálu materinský cit. Citlivé spracovanie klasickej rozprávky ukazuje, že nie vždy Hollywood iba zprzní to, čo dôverne poznáme, v tomto prípade nám pootvára v téme ešte ďalšie nové obzory. Casting Angeliny bol geniálnym ťahom, pokiaľ ste tento pocit mali pri traileroch, alebo pri plagátoch, tak film vám ho iba umocní. Lenže prečo musí byť každý nový rozprávkový svet iba kópiu a kombináciou z dôverne známych filmov? Prečo kúzeľný les musia obývať otravné CGI zvieratá a prečo tri víly nemohli pôsobiť v malom vydaní menej infantilne? Kombinácia týchto dvoch prístupov, čiže urobme to aj pre deti a dospelých zároveň, sa v Maleficent trochu bije a bráni mi dať štvrtú hviezdu. 70%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na Zlobu jsem se těšil delší dobu. I přítelkyně mi říkala, že by ji moc ráda viděla v kině. To pro mě bylo důkazem toho, že se na ní do kina prostě jít musí a tak se také učinilo. Výsledek pak dopadl velice dobře. Sice se jedná od digitální nádheru, ale vše je tak poctivé a krásné, že se jí to dá bez problémů opustit. Taková Angelina Jolie snad nemohla být ani lepší. Její postava nádherně mění nálady a já jsem si ty její pocity užíval tak, jako snad nikdy předtím. Stejně tak jsem si ale užíval i samotné prostředí, se kterým si Amíci vysloveně vyhráli. Jedná se totiž o naprosto úžasný fantasy svět, kde hnedka máte přehled, kdo ke komu patří a jak by zřejmě vypadala samotná mapa, když byste se jí rozhodli kreslit. Tenhle film takový totiž prostě je. V jednoduchosti hledá sílu a stejně tak jsem si to užíval i já sám. Kéž by takových pohádek bylo víc. Vůbec bych se nezlobil. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (23)

  • Mladá princezna (Elle Fanning) má v české verzi jméno Růženka, v anglickém originále se jmenuje Aurora. (bearmeedek)
  • Hra, pri ktorej sa zabávajú tri víly, je skutočná dosková hra s názvom Mlyn. Pravdepodobne pochádza zo starovekého Egypta a je datovaná do obdobia roku 1400 pred Kristom. Každý hráč má deväť figúrok, ktoré sa pohybujú po 24 priesečníkoch. Cieľom je zobrať protihráčovi všetky figúrky alebo mu zabrániť v ďalších ťahoch. (Laslo)
  • Natáčení probíhalo v parku Little Gaddesden v Hertfordshiru, dále se točilo v Západním Sussexu a ve studiích Pinewood. Natáčelo se od 13. června do 9. října 2012. (Terva)

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Johansson nejlépe placenou herečkou

Johansson nejlépe placenou herečkou

19.08.2018

Jako každý rok přichází magazín Forbes s žebříčkem nejlépe placených herců současnosti a v tom letošním jsme se pak dočkali hned několika změn. Na prvním místě se totiž umístila herečka Scarlett… (více)

Kdy se vrátíme do země Oz?

Kdy se vrátíme do země Oz?

18.06.2016

Hrané pohádky frčí jako nikdy předtím. U Disneyho zabodovali hlavně se Zlobou a Popelkou a příští rok se bude pokračovat Kráskou a zvířetem. Nové pohádky se ale chystají i všude jinde a s tou… (více)

Připravte se na záplavu pohádek

Připravte se na záplavu pohádek

26.04.2016

Ačkoliv pokračování Sněhurky a lovce ukázalo, že se diváci nehrnou na každý pohádkový film, ty od Disneyho se pravidelně mění v hity. Loni to prokázala Popelka a letos hlavně Kniha džunglí, která… (více)

Reklama

Reklama