Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Zloba – Královna černé magie vypráví dosud nezpracovaný příběh legendární zlé královny z klasického snímku společnosti Disney Šípková Růženka z roku 1959, a seznamuje diváky s její zradou, která nakonec způsobila, že se její kdysi čisté srdce proměnilo v kámen. Královna Zloba, hnaná touhou po pomstě a urputnou snahou udržet si trůn, uvrhne na novorozenou dcerku lidského krále, Auroru, krutou kletbu. Jak princezna roste, ocitá se přímo v samém středu narůstajícího konfliktu mezi lesním královstvím, které si zamilovala, a lidským královstvím, ze kterého pochází. Zloba si uvědomuje, že princezna může být klíčem k míru mezi oběma říšemi a je tak nucena k nemilosrdným činům, které oba světy navždy změní. (Falcon)

(více)

Videa (33)

Trailer 4

Recenze (1 132)

leila22 

všechny recenze uživatele

Na Maleficent som sa tešila hneď ako som si pozrela trailer. Angelinu síce moc nemusím, ale keď som ju uvidela v postave zlej kráľovnej so snehovou tvárou a červeným rúžom, výraznými lícnymi kosťami komplet odetú do temnej čiernej..a tie krídla!! Bola to proste trefa do čierneho. Maleficent zahrala s absolútnou noblesou,eleganciou, no zároveň veľkou nehou a láskou. Dokonalý bol pre mňa moment, v ktorom jej boli odobraté krídla. Trpela som spolu s ňou. Proste to dala ako pravá víla! S obsadením Ruženky a la mladšej Fanningovej som bola taktiež spokojná,hlavne spoločné scény s Angelinou úplne ladili. Pointou je, že ani zlo nie je vždy 100% zlo a každá minca má dve strany. Každopádne ďalšia rozprávka, ktorej sa podarilo odniesť ma preč z reality. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Masivní tržby (750 milionů dolarů), tyhle rodinné fantasy kousky od Disneyho holt lákají. Spanilá Šípková Růženka tady nehraje první housle, prostor i obdiv si zaslouží zlá královna. Rohatá Angelina Jolie je skvělou volbou a patří ke klenotům filmu. Stejně jako hromada létajících potvor, skřítků a dalších svítících stvoření. Nádherně vymazlené. Není se čemu divit. Debutující režisér Robert Stromberg stál coby trikař za Avatarem, Alenkou v Říši divů, Pí a jeho životem nebo za Faunovým labyrintem. Tím však výčet pochval naneštěstí bleskurychle končí. Postavy (rozjívené víly mě opravdu neoslovily), jejich vývoj, napětí, gradace děje, neschopnost rozhodnout se, zda přidat narážky a ironické komentáře nebo naopak dětské motivy. Hudba Jamese Newtona Howarda naopak potěší. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Priznávam sa, že Šípková Ruženka je jedna s tých Disneyoviek, ktorú som nevidel, takže som nevedel čo bude ďalej, ale pri Dineyovkach a čiernobieleho dobra a zla vás predsa nič neprekvapí. Musím uznať, že ako filmové spracovanie Ruženky to nieje zlé. Aj keď ma ten príbeh a ani emócie nestrhli, nenudil som sa. Angelina je v roli Zloby presvedčivá a tak isto aj Elle Fanning, ktorá vytvorila príjemné duo zo Zlobou. Vizuálna stránka je nádherná nie len preto, že štúdio Disney do toho vrazilo zas kopu prachov, ale aj preto, že film točil chlapík, ktorý pracoval ako dizajnér na Avatarovi (tu podobu / farebnosť krajiny si tam všimnete). Veľké plus patrí J.N Howardovi, ktorý aj keď nezložil žiadne výrazne motívy, vo filme pôsobí hudba veľkolepo a aj dojemne. Celkovo sa jedná a slušnú hranu rozprávku, ktorá pri krátkej stopáži s nádherným vizuálom a skvelou hudbou nemá moc čím nudiť. Obľúbené soundtracky: Maleficent Files, Aurora and the Fawn, Aurora in Faerieland, The Queen of Faerieland. 75% - 4* ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Disney pokračuje v trendu přepracovávání známých pohádek do "dospělejších" celovečeráků. Mocný vládce OZ mi překvapivě velice sedl a z kina jsem odcházel s příjemným pocitem. Maleficent u mě sice nezabodovalo tolik, ale stále je to celkem vydatné a barevné pojetí známého příběhu z trošku jiného úhlu pohledu (dokonce z pohledu záporačky), což jsem celkem ocenil. Právě Angelina Jolie je základ celého díla a pokud by to náhodou neklaplo, tak by šel celej film do háje. Nestalo se tak, vrátila se po letech na plátno a bylo vidět, že si natáčení užívala a dala tak vzniknout pohodovému filmu, který sice nemůže nabídnout nic extra, ale utvrdí vás v tom, že tvorba bratří Grimmů se dá převádět na plátno i dnes...70%...[8.6.2014_Cinestar_Černý most] ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Pohádka o šípkové Růžence, trošku jinak, moderněji a především o dost lépe. Zhlédnutí jsem převlice dlouho odkládal a k mému velkému a nefalšovanému údivu, jsem tak činil zbytečně. Musím se přiznat, že jsem se celkem bavil. Sharlto Copley vzdáleně připomíná Ch. Balea a Angelinu já určitě můžu, i když její rohatá a okřídlená verze je výrazně méně pohledná, než bývá zvykem. Příběh byl sepsán, respektive obměněn, velice slušně. Celé to bylo napínavé, důmyslně promyšlené, místy dokonce vtipné a plné velmi nečekaných zvratů. Také mě velmi potěšilo, že byl náš lidský druh vykreslen v plné své "kráse" a nechybí tak ani nějaká ta mravní vsuvka. Animace taktéž oku zalahodila. Jestli byl tohle opravdu Strombergův debut a Robert se plánuje i nadále živit filmem, tak se od něj určitě máme nač těšit. Trošku jsem nepochopil tu princovu závěrečnou a z pohledu děje i převelice zbytečnou mini účast, ale vem ji čert nebo rohatá víla. Také se mi úplně nezdálo, že by Růženka dostála všemu, co ji ty otravné víly daly do vínku. Zejména se mi nezdálo, že by vyrostla skutečně "do krásy", ale to je asi věc vkusu. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (23)

  • Mladá princezna (Elle Fanning) má v české verzi jméno Růženka, v anglickém originále se jmenuje Aurora. (bearmeedek)
  • Podľa Angeliny Jolie (Zloba) sa v scéne krstu princeznej objavili aj jej dve dcéry Pax a Zarah. (kacer4)
  • Angelina Jolie uvedla, že důvodem, proč si ve filmu zahrála její dcera Vivienne malou Auroru, byla skutečnost, že ostatní malé děti se jí v kostýmu Zloby bály. Tvůrci na plac vodili i své malé děti, ale všechny se při pohledu na Jolie rozplakaly. Nakonec autoři došli k rozhodnutí, že jediný, kdo se herečky snad bát nebude, bude její vlastní dcera. (Patw)

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Johansson nejlépe placenou herečkou

Johansson nejlépe placenou herečkou

19.08.2018

Jako každý rok přichází magazín Forbes s žebříčkem nejlépe placených herců současnosti a v tom letošním jsme se pak dočkali hned několika změn. Na prvním místě se totiž umístila herečka Scarlett… (více)

Kdy se vrátíme do země Oz?

Kdy se vrátíme do země Oz?

18.06.2016

Hrané pohádky frčí jako nikdy předtím. U Disneyho zabodovali hlavně se Zlobou a Popelkou a příští rok se bude pokračovat Kráskou a zvířetem. Nové pohádky se ale chystají i všude jinde a s tou… (více)

Připravte se na záplavu pohádek

Připravte se na záplavu pohádek

26.04.2016

Ačkoliv pokračování Sněhurky a lovce ukázalo, že se diváci nehrnou na každý pohádkový film, ty od Disneyho se pravidelně mění v hity. Loni to prokázala Popelka a letos hlavně Kniha džunglí, která… (více)

Reklama

Reklama