Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Zloba – Královna černé magie vypráví dosud nezpracovaný příběh legendární zlé královny z klasického snímku společnosti Disney Šípková Růženka z roku 1959, a seznamuje diváky s její zradou, která nakonec způsobila, že se její kdysi čisté srdce proměnilo v kámen. Královna Zloba, hnaná touhou po pomstě a urputnou snahou udržet si trůn, uvrhne na novorozenou dcerku lidského krále, Auroru, krutou kletbu. Jak princezna roste, ocitá se přímo v samém středu narůstajícího konfliktu mezi lesním královstvím, které si zamilovala, a lidským královstvím, ze kterého pochází. Zloba si uvědomuje, že princezna může být klíčem k míru mezi oběma říšemi a je tak nucena k nemilosrdným činům, které oba světy navždy změní. (Falcon)

(více)

Videa (33)

Trailer 1

Recenze (1 132)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Avatar style. Zloba opravdu vypadá jakoby se vypravila na Pandoru a ve stylu moderní Sněhurky se nám snaží namluvit, že ta chechtající se potvora měla na krále pifku oprávněně. A ono to funguje. Angelina hraje výborně a tak zamrzí docela nevýrazný Sharlto Copley (upřímně ale neměl moc co hrát). Nevím jestli to modernizování bude fungovat věčně a u všech pohádek, ale zatím to celkem šlape. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Magnificent. Noblesní Angelina nese známý pohádkový příběh, tentokráte vyprávěný z úhlu pohledu „zloducha“, výhradně na svých křídlech - ostatně, kdo jiný má tak bohaté zkušenosti s adopcí i odstraněním částí těla.. Je škoda, že Stromberg až příliš vsadil na svou parketu triků, protože dějovou linii měl načrtnutou slibně a v emočních scénách působil přesvědčivě (s výjimkou vložek pubertálního princátka), nicméně celkové vyznění, že všichni lidé jsou de facto zkažení, aniž by měli tuhle skutečnost geneticky zakódovanou, to se mi zamlouvalo velmi.. V rámci utlumení přehnané dětské aktivity by bylo pro rodiče to „levitační uspání s vlečnou funkcí“ naprosto neocenitelné.. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nemůžu označit moderní pohádky za něco, na co bych spěchal tak, že bych to potřeboval vidět. Na druhou stranu, spíše se jedná o rodinné fantasy s Angelinou Jolie a Sharlto Copleym a to moji zvědavost přecejen mírně navýšilo. Díky kvalitním efektům se na to dobře kouká a je vidět že Disney umí tyhle filmy dělat asi jako Honza Rosák Videostop. Prostě fabrika. U příběhu jsem ani už nějak nepřemýšlel nad tím jaký vlastně je nebo má být. Stejně tak jsem se snažil oprostit úvahami nad tím proč se postavy chovají tak jak chovají. Trošku škoda, že chybí závěrečná osudová scéna, která by přidala více temnoty. 55% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Masivní tržby (750 milionů dolarů), tyhle rodinné fantasy kousky od Disneyho holt lákají. Spanilá Šípková Růženka tady nehraje první housle, prostor i obdiv si zaslouží zlá královna. Rohatá Angelina Jolie je skvělou volbou a patří ke klenotům filmu. Stejně jako hromada létajících potvor, skřítků a dalších svítících stvoření. Nádherně vymazlené. Není se čemu divit. Debutující režisér Robert Stromberg stál coby trikař za Avatarem, Alenkou v Říši divů, Pí a jeho životem nebo za Faunovým labyrintem. Tím však výčet pochval naneštěstí bleskurychle končí. Postavy (rozjívené víly mě opravdu neoslovily), jejich vývoj, napětí, gradace děje, neschopnost rozhodnout se, zda přidat narážky a ironické komentáře nebo naopak dětské motivy. Hudba Jamese Newtona Howarda naopak potěší. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Na nové vlně pohádek s novými posunutými významy stále ještě vyloženě neujíždím, ale jestli jsou některé další alespoň takhle vymazlené jako Maleficent, tak to vidím velmi nadějně. Sice pořád ještě nesleduju ani seriálové Once Upon a Time, ale panenko skákavá, toto byla lahoda. A to nejsem fanda ani Angeliny, ani původní Disneyovky. Zkrátka když se daří, tak se daří. Protože tady je božská i ta Lanina titulková píseň a všechen ten jemný humor kombinovaný s epikou. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (23)

  • Vedení studia Disney chtělo v marketingu využít krásu Angeliny Jolie (Zloba), ale herečka trvala na tom, aby si její postava zachovala děsivý vzhled. (Dr Lizal)
  • Podľa Angeliny Jolie (Zloba) sa v scéne krstu princeznej objavili aj jej dve dcéry Pax a Zarah. (kacer4)

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Johansson nejlépe placenou herečkou

Johansson nejlépe placenou herečkou

19.08.2018

Jako každý rok přichází magazín Forbes s žebříčkem nejlépe placených herců současnosti a v tom letošním jsme se pak dočkali hned několika změn. Na prvním místě se totiž umístila herečka Scarlett… (více)

Kdy se vrátíme do země Oz?

Kdy se vrátíme do země Oz?

18.06.2016

Hrané pohádky frčí jako nikdy předtím. U Disneyho zabodovali hlavně se Zlobou a Popelkou a příští rok se bude pokračovat Kráskou a zvířetem. Nové pohádky se ale chystají i všude jinde a s tou… (více)

Připravte se na záplavu pohádek

Připravte se na záplavu pohádek

26.04.2016

Ačkoliv pokračování Sněhurky a lovce ukázalo, že se diváci nehrnou na každý pohádkový film, ty od Disneyho se pravidelně mění v hity. Loni to prokázala Popelka a letos hlavně Kniha džunglí, která… (více)

Reklama

Reklama