Reklama

Reklama

Nejraději za sebe nechává mluvit svou dalekonosnou pušku. Sebevědomý americký ostrostřelec Matthew Quigley přijíždí za prací do Austrálie. Tam, hluboko v buši, najde zaměstnání u despotického majitele pozemků. Zjistí však, že místo slibované ochrany stád před divokými psy dingo byl ve skutečnosti najat na vybíjení původních obyvatel, což mu šéfa okamžitě notně znechutí. Tak začíná smrtící hra na kočku a myš, kterou může přežít jen jeden z nich... Titulního hrdinu ve filmu ztvárnil Tom Selleck, jehož celosvětově proslavil především televizní seriál Magnum. Roli jeho protihráče a ústředního záporáka si doslova vychutnává Alan Rickman, zatímco v roli krásné, byť poněkud bláznivé Cory exceluje Laura San Giacomová. (Česká televize)

(více)

Recenze (82)

Kimon 

všechny recenze uživatele

"Quigley u protinožců" je australsko-americký western z období osídlování Austrálie nucenými vysídlenci, vyhnanými trestanci a desperáty z Anglie, Irska a dalších zemí. Jak už to obvykle u westernů bývá, hlavní postavou i v tomto snímku je drsný, ale spravedlivý muž, který hájí práva utlačovaných a zneužívaných domorodých obyvatel. Film zaujme výbornýmy záběry kamery, hudbou a v neposlední řadě i exteriéry australské suché krajiny. Bohužel, tvorbu tohoto snímku poznamenal vliv americké produkce, což vyznívá u některých některých pasážích snímku. Naprostá "neprůstřelnost" a nezničitelnost našeho hrdiny a ten typický americký happyend tedy připomíná během sledování, že nejde o čistokrevný autralský počin. Kdo má rád westerny a povznese se nad tím poamerikanizováním tohoto snímku, bude spokojen. ()

Finskej 

všechny recenze uživatele

Jednoduché a nekomplikované klišé o boji za dobrou věc; kdo hledá složitý příběh a nějaké intelektuální zápletky, bude hledat marně a nenalezne. Překvapivě dobře to ale odsýpá, je to svižné a milé, Tomu Selleckovi role sedne, Rickmanův záporák (jako skoro vždy) dobrý. Báječná oddechovka, v daném rámci a účelu rozhodně a zároveň překvapivě nadprůměr. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Průměrný western s celkem povedeným dějem, výtečným střelcem Selleckem a typickým záporákem Rickmanem. Western, který jsem kdysi dávno sledoval na VHSce docela často. Zápletka je vymyšlena dobře, krásná australská příroda a také napínavý konec patří mezi to nejlepší, co může film nabídnout. 65% ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Neotřelý western z australského vnitrozemí zajímavý bojem o právo na život australských domorodců - Aboriginců. Až z Divokého západu najatý dálkový ostrostřelec Quigley přijíždí za nabídkou velkých peněz od australského rančera střílet psy dingo, místo psů je mu nařízeno střílet domorodce. To on odmítá a svému novému pánovi se postaví na odpor. Krutý trest přichází vzápětí a na pomstu je zaděláno... Na jedné straně rančer (výtečně slizký Alan Rickman) se svými muži a britské jízdní vojsko, na straně druhé Quigley, jeho dívka a Aboriginci (když už tam nežijou žádní indiáni)... Pěkná hudba bohužel místy silně připomíná variaci ústřední melodie Sedmi statečných. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=xebFl_liB1E ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tento film mě přivedl na myšlenku, v níž figuruje Alan Rickman coby hvězda westernových filmů. Myslím, že po boku Johna Wayna a ostatních kalibrů by se vyjímal jako skutečný "King.":) Ale co, nakonec by on byl ta "hvězda." To John Wayne a ostatní by stáli po jeho boku:) S kloboukem a v kovbojské obuvi mu to velmi sluší. Navíc jsem se od Alana dozvěděla podstatnou informaci o muži jménem Colt:) Quigley je příjemným žánrovým zpestřením s notnou dávkou humoru. Scéna, kdy Tom Selleck prohodí Alana oknem, je k nezaplacení:) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama