Reklama

Reklama

Prendimi l'anima

  • Francie L'âme en jeu (více)

Recenze (6)

CorvusBlek 

všechny recenze uživatele

Další životopis, které mám moc rád, navíc velmi zajímavě podaný a také jeden z mála příběhů kolem mého oblíbence Junga, jeho bývalé pacientky, milenky a na svou dobu otevřené ženštiny...90% ()

Belbo 

všechny recenze uživatele

Vadou filmu je hodně nevyrovnaný scénář. První polovina, respektive 2/3, je o vztahu mezi Spielreinovou a Jungem, zbytek o jejím následném pobytu v SSSR. Sledujeme tedy dvě zcela odlišná témata mezi nimiž nefunguje propojení (nesupluje jej ani vypravěčka pátrající po osudu své předkyně). Je to škoda, protože po celkem rozpačité Nebezpečné metodě měl film v úvodu ambice stát se jakým si funkčním dramatem o vztahu dvou osobností psychoanalýzy. okleštění od Freuda a dalších dramaturgickému konceptu jen pomohla a oprostilo jej od zbytečných komplikací. ()

Reklama

hygienik 

všechny recenze uživatele

Portrét Sabiny Spielrein, Jungovej milenky a múzy pri skúmaní podvedomia, stroskotáva podľa mňa na svojej povrchnosti. Nezahltí vás faktami ani intelektuálnymi rečami, takže bez akej-takej orientácie v Jungovi vám unikne pár zaujímavých a podstatných detailov, ktoré ak máte šťastie ako ja, vám ex post objasní spoludivák z kina, ak nie, máte jednoducho smolu. Na dôvažok nám film ponúkne všeobecne zrozumiteľný moralizujúci záver. ()

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Tak nějak podivně nedotažený film s ohromnými momenty. Atmosféra místy úžasná, místy směšná. Nevím, jak se to může stát? Přitom potenciál byl ohromný. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama