Reklama

Reklama

Antropofág

(festivalový název)
  • Česko Jedlík (neoficiální název) (více)

Obsahy(1)

Niekoľkočlenná partia turistov sa loďou vyberie na vzdialený ostrov. Po príchode však zdesene zisťuje, že miesto je podozrivo prázdne a osoby, ktoré sa mali na ostrove nachádzať záhadne zmizli. Keďže loď s ktorou skupina priplávala je v nedohľadne, začína boj o holé prežitie. Na nových obyvateľov ostrova si totiž brúsi zuby krvilačný kanibal Nikos Karamanlis (Eastman). (Tomco)

(více)

Recenze (84)

obitus 

všechny recenze uživatele

Geniální příklad atmosférického eurohorroru. Je tu prakticky vše, co tahle specifická odnož žánru fanouškům nabízí a proč ji někteří mají tak rádi. Brutalita, dlouhé záběry, detaily, netradiční hudba a především úchvatná atmosféra. Krvavou třešničku na dortu z lidských plodů pak je scénárista George Eastman v zásadní a životní roli kanibala. Zdejší nízké hodnocení chápu, ale tak nějak je mi líto lidí, co si nejsou schopni něco tak nádherně atmosférického užít. D'Amato jede! ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Béčkové horory so správnym oldschool nádychom ma vždy brali. D´Amato je v tejto sfére ideálnym tvorcom. Škoda, že príbeh trpí tým, že ponúka pomenej akcie a dôraz kladie hlavne na atmosféru a očakávaný strach pred tým, čo sa bude diať. Nie je to vyslovene zlá voľba, ale ja osobne by som si radšej viac užíval terorizujúceho Eastmana, ktorý je opäť poriadne démonický. Orgánová hudba je dostatočne desivá a dotvára už aj tak dosť zhustenú atmosféru. Škoda však, že scenár núti hercov, aby sa správali a konali nelogicky. Vďaka tomuto nedostatku som mal často pocit, že sú to len figúrky, ktoré sa pohybujú tak ako musia a nie tak, ako by sa mali a chceli. Inak som spokojný. 70% ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se dlouho, dlouho nic neděje a i poté, co se poprvé objeví kanibal, lze ztěží mluvit o nějaké šokující, nebo aspoň napínavé podívané. Prostě těžká nuda, během které navíc hrozně lezou na nervy příšerné klávesové pazvuky. Posledních dvacet minut to Amato trochu rozjede, jsou tu dvě "chuťovkové" scény, přičemž ta "zákusková" s lidským plodem je opravdu hodně úchylná. Á propos - George Eastman, představitel kanibala je opravdu krasavec. Divím se, že jsem ho ještě nikdy nezahlédl v Bravíčku na plakátě, Věřím, že by se nějaké místečko na zdi pokojíčku zamilované patnáctky určitě našlo :o)) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ale jo, dalo se na to koukat. Osobně bych ale uvítal trochu víc nějaké akce a gore. Těch pár scén je opravdu dobrých, ale je jich málo, ve své první polovině film působí docela prázdně. Vynikající je atmosféra plná nejistoty a strachu před věcmi budoucími, naopak hudební podkres je opět, jako u většiny italských hororů, strašně otravný. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jedná se spíše o klasický horror navozující pocity napětí, strachu a ve finále beznaděje. D´Amato nevzásí tolik na gore scény, ale těch pár co tady uvidíte stojí opravdu za to...S jednou scénou D´Amato ve své době vyloženě asi překročil pomyslné hranice ("zabití" těhotné ženy). Film v podstatě obsahuje již klasická klišé vyvražďovaček 80. a 90. let. Parta mladých lidí se ocitne na záhadně opuštěném řeckém ostrově, kde jsou jen samé ohlodané mrtvoly. Časem začne znatelně cítit přítomnost někoho, s kým si není dobré zahrávat - George Eastman v roli šíleného kanibala. Od půlky se rozjede klasická "honička na hrdiny" a film vezme překvapivě rychlý a snadný konec... Klasika "vhs doby 80. let" v komunistické ČR. Každopádně spíše nudný film s otřesnými hereckými výkony. O rok mladší bratříček "Absurd/Rosso Sangue" byl naprosto jiné kafe ... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Luigi Montefiori alias George Eastman, ktorý sa podieľal na scenári, koprodukcii a stvárnení záporáka znetvoreného kanibalistického sériového vraha Klausa Wortmanna, uviedol, že keď si film išiel pozrieť na premiéru do starého Cinema Metropolitan v Ríme s producentom, pár ľudí bolo v kine a pozerali film. Neskôr príde scéna tehotnej ženy a keď ju škrtí vrah a vytrháva jej plod, ľudia začínali vstávať a z kina odchádzať (aj keď to bol stiahnutý králik, bolo to niečo nové a znepokojujúce v tej dobe). Eastman a producent boli jediní, ktorí zostali vo vnútri a sledovali zvyšok filmu. (westerns)
  • Film byl ve Velké Británii roku 1984 umístěn na seznam tzv. "videonasties" filmů, tedy filmů zakázaných promítat a produkovat z důvodu zobrazování násilí, brutality, nahoty, sexu apod. Hlavně kvůli scéně, kde kanibal konzumuje embryo. (Chatterer)

Reklama

Reklama