Reklama

Reklama

Made in Britain

(festivalový název) (TV film)
  • Velká Británie Made in Britain (více)

Obsahy(1)

Made in Britain je sondou do života mladého neonacisty. Hlavní hrdina Trevor, ignoruje jakékoliv nařízení, zákony a systém obecně. Nechodí do školy ani do práce a jediné na co se zmůže je kradení aut. Dostává se do ústavu pro mladistvé, kde by z něho měli udělat slušného člověka. Ale ani vychovatelům se tento záměr nepodaří a Trevor se dál poflakuje a hází cihly do domů pákistánské menšiny. Celý snímek je o boji proti společnosti, pravidlům či řádu... (culas)

(více)

Recenze (49)

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Můžete mě tu zamknout,ale nemůžete mi z hlavy vzít nenávist." ...Agresivní chování a provokace,to byly Trevorovy zbraně proti všem a všemu co nesnášel. Snad právě jeho inteligence,která tu byla zmíněna,ho nakonec zachránila,ale to už se nedozvím,protože to skončilo v tom nejlepším což je škoda. Každopádně už tohle byl výborný herecký rozjezd mladičkého Tima Rotha. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Skutočne "krásny" príklad toho, ako si vymletí skinheadi privlastnili hajlovanie a svastiku a začali všetkým ukazovať, akí sú bieli ľudia debili a rasisti a že všetko o 2.svetovej vojne pochopili absolútne zle. Pretože národný socializmus a neonacizmus je ako biela a čierna. Tim Roth sa zhostil svojej role skutočne obstojne a vytvoril naozaj mentálne retardovaného psychopata, ktorého príbeh vás síce nenudí, ale nemáte žiadnu motiváciu sledovať príbeh niekoho tak nesympatického, alebo dokonca niekoho, koho neznášate. A to je problém pri každom filme, že hlavná postava sa vám musí páčiť a musí vám byť aspoň trošku sympatická, inak sa sústredíte na iné nepodstatné veci vo filme a príbeh vám ide úplne bokom. Ak máte chuť na skinheadský film, radšej siahnite po The Believer 2001. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mladý skinhead Trevor je nekompromisne konfrontovaný s bezútešným životom v thahcherovskom Anglicku. Žiadna budúcnosť. Žiadna perspektíva. Nezamestnanosť. Špinavé mestá zamorené hordami prisťahovalcov. Drogy. Kriminalita. Rozklad a úpadok tradičnej britskej spoločnosti. Destabilizovanej Veľkej Británii vládne tvrdou rukou Železná lady. Jediné čo zostáva je držať hubu a krok. S tým sa však frustrovaný Trevor nedokáže zmieriť. Nechce rešpektovať skôrnatené autority chorého systému. Nechce sa zaradiť medzi poslušné, hlúpe ovce. On je mladý rozzúrený vlk. Je to divoký rebel, ktorý ide hlavou proti múru. **** ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Problém Made in Britain je,že pokud nejste buď vyholenej vymaštěnej nácek a nebo případně sociální pracovník,zabívající se problématikou mladistvých delikventů,tak se jednoduše budete stejně jako já u tohoto snímku pekelně nudit.Sice to trvá jen něco málo přes hodinku,ale tolik keců,které se ve výsledku dali shrnout do jedné holé věty,ten film natahují až k prasknutí.Celé mi to vlastně přišlo o ničem,prostě jen přímočarý a syrový pohled na tupouna,co si o sobě myslí,že je velitelem planety,ale přitom je jen velkým hnědým hovnem.A pokud to měl být i nepřikrášlený pohled na systém,společnost,sociální problématiku atd.,tak sorry,ale v tomto podání jsem to fakt nepobral.Co ovšem musím určitě zmínit,je FANTASTICKÝ Tim Roth.Ten chlapík už na počátku své kariéry ukázal,že je PAN HEREC!GENIÁLNÍ výkon a jednoznačně nejlépe zahraný neonacista vůbec!Promiň Edwarde :). ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Hodně podobné jako předchozí režisérův film Scum, ale se zaměřením na všechen ten odpor vůči autoritám a systému. Nemá cenu tady zmiňovat, že Tim Roth už v tomhle filmu ukázal svůj nespornej talent. Prostě tam zářil a jeho vzhled tomu dodal ještě na důrazu. Škoda toho useklýho konce, ale aspoň to neskončilo nijak tuctově. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Povráva sa, že Tim Roth dostal hlavnú rolu náhodou - v divadle, kde sa konal konkurz, si chcel iba požičať pumpu na bicykel. (Durexon)
  • Pesnička, ktorá hrá počas úvodných titulkov je „UK 82“ od škótskej punkovej kapely „The Exploited“ a nachádza sa na albume „Troops of Tomorrow“. (Jello Biafra)
  • Tim Roth sa snažil dostať do role aj tým, že chodil na stretnutia Národnej fronty (National Front) aj napriek svojmu vnútornému odporu voči tejto ideológii. (Durexon)

Reklama

Reklama