Reklama

Reklama

Justinu Cobbovi (Lou Pucci) je 17 let a pořád si cucá palec. Věří, že kdyby s tím přestal, konečně by byl šťastný a „normální". Zlozvyku ho zbaví až hypnóza provedená jeho ortodontistou (Keanu Reeves), Justin se ale bez svého palce cítí odcizený víc než dřív a teprve teď mu začínají opravdové potíže. O pomoc žádá své rodiče (Tilda Swinton a Vincent D'Onofrio), učitele (Vince Vaughn), přítelkyni (Kelli Garner) a dokonce i televizní hvězdu (Benjamin Bratt), brzy však zjišťuje, že pro něj nikdo nemá jednoduchou odpověď a každý má dost starostí se svým vlastním životem. Justin se pokouší palec nahradit Ritalinem, trávou a sexem, nic ale nedokáže prázdné místo vyplnit. Hrdinové fi lmu Cucák, mladí i staří, se snaží být vším, jen ne sami sebou. Jejich obavy a pochyby je přesto dohoní a oni si uvědomí, že nikým jiným být nemůžou. Pochopí, že „normálnost" neexistuje, a že jejich nedostatky jsou tím, co je zlidšťuje a kvůli čemu je milujeme. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

Faye 

všechny recenze uživatele

Život to je jedna velká deprese, obzvlášť v 17 letech, s tím se nedá nic dělat, tím si musí každý projít a momentálně se v ní plácá Justin, který tu beznaděj zvládá jen díky tomu, že si cucá palec. V okamžiku, kdy je mu pomocí hypnózy změněna jeho chuť a palec přestává chutnat je potřeba najít za něj náhradu. Pokud měl film nějaké hlubší poselství, tak jsem ho nepochopila ( pokud šlo o komedii, tak taky ne) a tímto se k tomu veřejně přiznávám. A to i přesto, že se mi „Thumbsucker“ podařilo dokouknout až na třetí pokus a vždycky jsem se snažila „pochopit to“ od začátku. Marně. Zřejmě jsou mi problémy amerických dorostenců velmi vzdáleny a to jak zeměpisně tak věkem. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Nástrahy dospívání v příjemně nevyhrocené poloze, herci dospělých rolí ve slušném rozpoložení (D'Onofrio bezesporu nejlepší z nich) a pohříchu jediný důvod, proč film nehodnotím lépe - ústřední motiv nechutného zlozvyku. V sedmnácti si cucat palec je humáč, ze kterého je mi fyzicky zle i takto zprostředkovaně (stejně jako třeba z fórků se zubní protézou). 60% ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

I na tom nejhorším filmu se dá naleznout drobet kvality. Thumbsucker nepatří mezi nejhorší filmy roku 2005, ale nudil mě až k zbláznění. Vlastně jsem jej chtěl vidět jen kvůli mému oblíbenci Vincu Vaughnovi, který zde objevil stejně jen na pár minut. Co se však naprosto povedlo, je hudba, kdybych měl hodnotit jen hudbu, dám za pět. Jinak herecké obsazení skvostné, ale film žalostně unylý. ()

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele

Komediálne ladená dráma režiséra Mikea Millsa z roku 2005 je pomerne nezvyčajným príbehom z amerického predmestia. Nezvyčajným najmä kvôli svojej premise, ktorou je, že sedemnásťročný Justin Cobb (Lou Pucci) si stále cmúľa svoj palec. Bizarné, ale v širšom kontexte prekvapivo dobre fungujúce. Snímka, z veľkej časti s hviezdnym obsadením, je totiž pohľadom na hľadanie vlastného ja, šťastia a spokojnosti. Postavy, s ktorými sa v tomto prípade divák stretáva, sú takmer všetky vnútorne (niektoré aj navonok) nespokojné so smerovaním, akým sa uberá ich život. Vnútorné psychické rozpoloženie, závislosti či láska sú iba tými najvypuklejšími témami, na ktoré sa príbeh filmu zameriava. Problémy či postavy nijak špecificky neanalyzuje, ide skôr o povrchný pohľad s občasnými miernymi zájdeniami do "hĺbky". Presne určiť, čo chce snímka v konečnom dôsledku povedať, je ťažšie. Ako odľahčená dráma o problémoch rôzneho typu, ktoré majú všetci, je v poriadku. Označovať alebo vnímať film ako čokoľvek príbehovo hlbšie, či nebodaj nesúce posolstvo, však v žiadnom prípade nemožno. Thumbsucker, hoc sa na prvý pohľad môže javiť ako "prepadák", určite nie je zlým filmom. Nie je ani najlepším filmom, ale ako mix komédie a drámy s kvalitným hereckým obsadením diváka určite neunudí. Ale ani príliš nenadchne. A čo by si z neho mal divák po jeho pozretí odniesť? Nevedno. Zrejme si človek musí odpoveď vycucať z prsta. ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama