Reklama

Reklama

Georgi a motýli

(festivalový název)
  • Bulharsko Georgi i peperudite (více)
všechny plakáty
Bulharsko / Kanada / Finsko / Nizozemsko, 2004, 60 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Film je skupinovým portrétem ředitele chátrajícího ústavu pro duševně choré, jeho chovanců a personálu. Psychiatr a neurolog Georgi Lulčev je podán jako velký idealista a snílek. Z terapeutických i praktických důvodů by chtěl své pacienty zapojit do podnikaní. Proto neúnavně obchází nejrozmanitější farmy a provozy. Zvažuje chov nutrií a bource morušového, pštrosů a hlemýžďů, pečení chleba. Neúnavně hledá sponzory, zvládá abecedu účetnictví, systematicky vyplňuje sázkové tikety. Rád by totiž ze starého kláštera vybudoval důstojný domov pro své svěřence. Chápe je jako rodinu a všemožně se snaží zlidštit jejich existenci v nedobrovolné izolaci. Zapojuje je do sportu, příprav vánočních oslav. Humorný aspekt vnášejí do filmu i komentáře jeho tolerantní manželky. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (2)

Marze 

všechny recenze uživatele

Terapie zvířaty a prací. V někom ta podnikavost je, v jiném není. Mají hezké okolí, prohřáté sluncem, ne moc zalidněné. ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Dokument zajímavě natočený a díky prostředí psychicky postižených lidí ve vesnickém ústavu má jistý úspěch zaručen. Kdo by odolal rozjasněným tvářím a očím bláznů a postižených, radující se z těch nejmenších životních radostí. Jako opozit na mě však zapůsobil vedoucí ústavu, který svým dobrým srdcem, nápady a aktivním přístupem chce sehnat pro své pacienty kupu peněz a s nimi i vidinu lepších podmínek pro život. Takovýto druh lidí, jak je pan Georgi ve filmu vyzobrazen však považuji za větší magory a blázny než jeho pacienty a jsou my hrubě proti srsti Jeho pološílenství mu kouká z očí.Jako delikatessa pak poslouží hlas jeho ženy. :) Přesvědčete se sami na... www.doc-air.com 5,5/10 ()

Reklama

Reklama