Reklama

Reklama

Černý čtvrtek

všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Casey Wells je bývalý drogový dealer z Los Angeles, který se už nějaký čas pokouší žít spořádaným rodinným životem a zapomenout na minulost. Z Los Angeles se přestěhoval do Houstonu, kde pracuje jako architekt a chystá se dokonce se svou krásnou manželkou Christine adoptovat dítě. Vše se zdá v pořádku, ovšem pak stačí jeden jediný čtvrtek a vše je ztraceno. Začne to v okamžiku, kdy se u jeho dveří objeví Nick, jeden z jeho bývalých kompliců. Rád by si u něj několik dnů nechal kufřík a půjčil si Caseyho auto. Casey ho pozve dál, ale nakonec ho přepadnou pochyby a nahlédne do Nickova kufříku. Když uvnitř objeví velkou zásilku heroinu, propadne panice a vše spláchne do odpadu. To však byla velká chyba, protože heroin byl kradený, a zanedlouho se jeho dům a okolí hemží nebezpečnými zájemci o "zboží", včetně Caseyho bývalé milenky Dallas, rastamanského zabijáka a sadistického gangstera Billyho Hilla. A do toho všeho se u dveří objeví dr. Jarvis, psycholog ze sociálního úřadu, který má zhodnotit, zda může být manželům Weelsovým svěřeno do péče malé dítě. Casey se ze všech sil snaží uhrát před Jarvisem roli spořádaného muže, který spolu se svou stejně spořádanou manželkou touží po dítěti, jenže pak ho zradí Dallas, která vyzradí vše o jeho kriminální minulosti. Zatímco Jarvis rozzlobeně odchází, Billy Hill zastřelí Dallas a chystá se na Caseyho. Ten ho však přemůže a uklidí do sklepa stejně jako předtím rastamanského zabijáka. Zdaleka však nemá vyhráno, protože nejprve mu zavolá zraněný Nick, aby mu prozradil, kde jsou ukryty dva miliony dolarů za prodané drogy, a vzápětí se objeví úplatný policajt Kasarov, který chce peníze i heroin. Casey si uvědomí, že jedinou jeho šancí, jak ze zapeklité situace vyjít se zdravou kůží, je poštvat všechny proti sobě a pak přesvědčit manželku, aby s ním natrvalo odjela do Francie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Pro mne osobně velice zdařilá černá komedie. Mohl jsem se potrhat smíchy při neustálém vyzvánění u domovních dveří s očekáváním, jaký mafián či maniak zase vleze "napravenému" zločinci do bytu. Stejně tak jsem se mohl potrhat při bučení krávy-telefonu při neustálých telefonátech a dotírání mafiánů kvůli ztraceným penězům. Výborně propletené a prolnuté žánry od akce přes černou komedii až romantiku. Charismatický Mickey Rourke mohl dostat více prostoru, ale i tak, jeho přítomnost potěšila. A hlavně ... nádherná Pavlína Pořízková, která se nestyděla celá svléknout a je vyloženě můj typ se vším všudy ... ta je pro mne nezapomenutelná ... ( a to tvrdila v jednom rozhovoru v časopise, že by se ve filmu nikdy nesvlékla ...). Prostě parádní černá komedie. Jestli vykrádá Pulp Fiction nebo ne (který osobně dvakrát nemusím), je mi upřímně jedno... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vzpomínáte na postavu Quentina Tarantina v Pulp Fiction? Jak během ranní kávičky zachraňuje bývalého kumpána z bryndy, kvůli mrtvole v autě. Tak přesně jeho postava mě napadla, když jsem viděl Thomase Janea v této jasné inspiraci Tarantinovkami všeho druhu. Užijete si tedy dost násilí, krve i dlouhých dialogů. Kvalitám mistra Tarantina se film moc nepřiblíží, ale pobavit dokáže. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po vsetkych tych zpackanych filmoch ku ktorym napisal Skip Woods scenar a jeden jeho nemenovany obhajca tvrdi, ze to boli urcite veldiela, ktore mu zhatilo az studio svojimi hlupymi zmenami som sa rozhodol, ze si overim jeho schopnosti vo filme pod ktorym je podpisany aj ako reziser a to rovno v reziserskom zostrihu, takze uz nebude ziadny priestor pre vyhovorky. Takisto sa tentoraz zdrzim invektiv a skusim to zhodnotit objektivne. Samotny film je klasicky nasledovnik Tarantinovskej vlny. Na tom nevidim nic zle. V tej dobe vznikla kopa viac ci menej vydarenych variacii Tarantina a medzi nimi sa najde aj dost, ktore sa mi pacia. Tento film svojou zapletkou trochu viac pripomina liniu s Tarantinovou postavou v Pulp Fiction. Manik, ktory uz vedie nejaky cas obycajny zivot musi celit stretnutiu s kamaratom zo svojej temnej minulosti a nasledne sa mu sakramentsky skomplikuje zivot. Namet v pohode, ale prevedenie je slabsie. Vadili mi tieto veci: 1. Postavy su neskutocne nesympaticke aj napriek tomu, ze ich hraju moji oblubeni herci. Nejde o to, ze to nie su kladni hrdinovia, ale su napisani dost neznesitelne, takze im nedokazem drzat palce. Takisto to nie su ani natolko velki hlupaci, aby som sa bavil na ich ucet. 2. Woods sa snazi pisat jednu vtipnu hlasku za druhou, ale nezasmial som sa ani raz. 3. Zapletka je neskutocne prekombinovana az vôbec nedava zmysel jednanie postav, takze vo filme absentuje akekolvek napätie. Vdaka tomu vo mne film dokazal vyvolat jedine zvedavost z toho s akou dalsiou sialenostou sa Woods vytasi. Vsetky tieto aspekty su priznacne aj pre jeho ostatne filmy ku ktorym napisal iba scenar a preto, aby som to napisal bez uraziek konstatujem, ze Woodsov styl mi vôbec nesedi. Ako reziser je v mojich ociach dopadol o chlp lepsie, ale tiez to nie je ziadna slava. 3/10. ()

veere 

všechny recenze uživatele

Tento film mám prostě rád... už úvodní scéna se servírkou na pumpě mě dostala, takové tiky občas taky mívám pokud narazím na "podobné lidi" a mít u sebe bouchačku, zachoval bych se stejně. Styl humoru je mi víc než blízký, a hlášky perfektní. Celkový dojem kazí pouze předvídatelný konec a na některých místech škobrtající děj. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Seknout se zločinem je takové martyrium, že je snad lepší v něm pokračovat. Desítky filmů o polepšeném muži, kterému podsvětí nedovoluje začít řádný život, to tedy alespoň tak prezentují. Thomas Jane se napravil na jedničku, pracuje jako architekt a se ženou se chystá adoptovat dítě. Jenže místo očekávané návštěvy ze sociálky, dorazí bývalý kámoš s kufrem plným drog, který ještě k tomu ukradl, vzápětí se objeví najatý vrah. Zkrátka tento čtvrtek bude hodně černý a dobré scény budou mít zastoupení, ale film se ničím extra neblýskne. Sexappeal Pavlíny Pořízkové je to nejvýraznější, co jsem si z filmu zapamatoval. 60% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Aaron Eckhart a Thomas Jane se spolu sešli před kamerou i o rok později ve filmu Molly (1999). (Ajka1)

Reklama

Reklama