Reklama

Reklama

Konec světa v srdci Evropy

všechny plakáty

Recenze (7)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Dokumentární a bohužel místami i pravdivý film zachycující a mapující život několika lidí a několika vesnic v průběhu jednoho roku se všemi jejími zvyklostmi a tradicemi.Ve výpovědích převážně jejich starších obyvatel.Všeobecně se v něm vzpomíná na ten krásný socialismus kdy bylo o vesnice postaráno a kdy žily jen v podstatě ze státních dotací a a byli hlavně v rozkvětu.Tvrdá realita:Vesnice dnes už bohužel stárnou,protože mladí odcházejí za prací do větších měst.A nespokojenost venkova se už dnes nostalgickým způsobem a jistou ochotou projevuje tak že mnozí jejich poslední obyvatelé věří stále v lepší časy a v návrat socialismu.A tak někteří z nich volí i nadále komunistickou stranu Čech a Moravy. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Ústy místních obyvatel vesnic tzv: "Na konci světa v srdci Evropy" chudého kamenitého kraje Sedlčanska a Voticka cca 70km pod Prahou, diváka seznámí srdečné vyprávění životních etud dob minulých i současných, života na vesnici kde ruch velkoměsta a politické dění jako by přešlo a vytratilo se. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Toto je typ dokumentu, který zraje jak víno. O tehdejší době. Trocha nostalgie. Perfektní zpracování , řemeslo Olgy Sommerové. Krásné poetické obrazy. Hodně protagonistů jsou staří lidé. Koukám podle vysokého hodnocení se dokument nelíbil jenom mě. Tato oblast , do které jsme jednou šel pěšky po turistické značce z Votic na několikadenní letní pobyt je opravdu kouzelná. Navíc v té době se ještě mladí scházeli a večer zde byly divoké vesnické diskotéky v kulturácích. Vzpomínám si, jak se mi tehdy harmonikové zábavy důchodců v hospodách, které vidíme i v dokumentu zdály příšerné a nikdy bych se jich nezúčastnil. Kouzelná scéna po 40. minutě kde se pán v malé vesnici snaží přes dopisy seznámit s nějakou ženou za účelem sňatku připomíná jednu povídku z knížky Antona Pavloviče Čechova Povídky o lásce. Stejně tak jako důchodce, obhajující život v komunismu, kdy po svobodě slova a cestování staré vesnické babičky netoužily. ()

ClimbVibe 

všechny recenze uživatele

Nedozvíte se tu sice nic nového a je možné, že v kterékoliv jiné vesnici byste natočili neméně zajímavý materiál, ale i tak - hodinka s tímhle dokumentem vás donutí na chvíli zastavit a vydechnout. ()

depp 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument o životě (a hlavně názorech) lidí na jihočeském venkově. Je opravdu smutné občas poslouchat názory těch lidí, ale taky se nasmějete. Například když jeden muž vysvětluje odchod mladých lidí do měst tím že tam "maj víc toho sexu". ()

Stařena 

všechny recenze uživatele

Pravdivý a bolestný. Já sám jsem na vesnici bydlel (19 let) než jsme se přestěhovali do Plzně. Osobně jsme zvědav jak to s českými vesnicemi dopadne. Ale určitě bych se na vesnici chtěl vrátit až se nabažim města do sytosti. ()

Reklama

Reklama