Reklama

Reklama

S tebou, táto

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Československo, 1981, 14 min

Recenze (4)

Adman 

všechny recenze uživatele

U dokumentu patří k nejdůležitějším aspektům jeho téma. To, když je originální a hezky zpracované, tak dopadne třeba stejně dobře, jako toto. "S tebou, táto", se zabývá problematikou péče o děti po dozvodu. Ten pro nikoho z nás jistě nemůže byt lehkou věcí a děti poté mají problémy. Po rozvodu soudy uznají dítě otci jen v 6% případů. Musí dokazovat že umí vařit, prát, žehlit a vůbec postarat se o dítě. Zde je patrná jemná diskriminace směrem na muže. Je tu uveden konkrétní příklad otce, kterému soud uznal 3 děti. Dvě holčičky a jednoho chlapečka. Je zde bravůbně vyobrazena lidskost a dětská radost. Rodičovská láska, naproti tomu nic nechápající společnost, která jedná a vždycky bude jednat tak, aby podlehla většinovému názoru bez ohledu na názor jedince. ()

agathon 

všechny recenze uživatele

krátká dokumentární etuda na téma "otec, kterému bylo za socialismu svěřeno do péče dítě a on se o ně dokáže skvěle postarat". Sice ne úplný škvár, ale světoborný dokument také ne. Asi nejlepší je sekvence žvatlavých dětských odpovědí na otázku "co vám od táty nejvíc chutná?"... Když jsem to teď napsal, myslím, že je to více než výmluvné... ()

Nepi 

všechny recenze uživatele

Tento krátký dokument je natolik roztomilý a dojemný, že nelze hodnotit jinak něž plným počtem. Na svou dobu zajímavé téma zpracovává Olga Sommerová natolik výtečně, že oplývá humorem,originalitou a hlavně tou dojemností. A tatínek alá Kutil Tim je nezapomenutelný! ()

Reklama

Reklama