Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednu z největších divadelních tragédií, smutný příběh melancholického prince Hamleta, dokončil William Shakespeare v předvečer smrti svého otce před více než 400 lety a jen na stříbrném plátně se objevila ve více než 100 verzích. S cílem vytvořit pro nás bližší atmosféru přesunuli tvůrci filmu děj do časů a míst, která jsou nám známější. Nejnovější Hamlet se odehrává na přelomu 19. a 20.století v blízkosti New Yorku. "Pojetí režiséra Campbella Scotta vyjadřuje myšlení lidí, s nimiž se dokážeme ztotožnit," říká filmová a divadelní herečka Blair Brownová, která vnesla léta zkušeností do své postavy královny Gertrudy, ženy zmítané mezi láskou k manželovi a synovi. "Jsme sice oblečení jako Američané v roce 1906, i když v této historicky mladší době vyjadřujeme své pocity a myšlenky alžbětinskou angličtinou." Přestože je Hamletův příběh už sám o sobě složitý, podařilo se ho natočit za neuvěřitelných 29 dní. Zásluhu na tom měl především hvězdný tým zkušených divadelních herců. Byl mezi nimi i Roscoe Lee Brown, který se těsně před zahájením práce na Hamletovi zúčastnil newyorského shakespearovského festivalu. Aby ho režisér a zároveň představitel Hamleta Campbell Scott přemluvil ke spoluúčasti na tomto projektu, prý trvalo rovnou minutu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Jedinečný úkaz na televizním kanálu Hallmark. Výborná adaptace klasické hry Williama Shakespeara a hlavně její přenesení do dánska devatenáctého století se opravdu podařila a režisér a představitel hlavní role Campbell Scott se oparvdu zručně snaží na obou koncích kamery. Komorní a doslova divadelní film, který se mi moc líbil. Výtku bych měl jen k dabingu a Hallmarkovskému vzhledu filmu. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Dobré televizní drama na téma jak nějak nově udělat klasickou tragédii od Shakespeara. Když se občas dílo onoho slavného dramatika uděla krapek jinak, proč ne? Ale posledních 10-15let se to dělá pořád! Nechají základ a zbytek dotvoří podle svého a myslí, že to pomůže. Někdy ano, jindy zas ne. A tato verze Hamleta je tak někde mezi tím. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Campbell Scott si tuto Shakespearovskou tragédii zrežíroval, zprodukoval a sám si v ní i zahrál. Hádejte koho ? No přece Hamleta. Společnost Hallmark sice udělala z Hamleta skoro telenovelu, ale kupodivu to bylo velice koukatelné a já vydržel celých těch sto osmdesát minut. ....Smrt je pouze most, po kterém každý přejde na věčnost.... ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Kdo by neznal otázku, jež trýznila mladého kralevice Hamleta - být či nebýt? V jedné z nejznámějších her všech dob - jde však o mnohem víc. Nová verze Shakespearovy klasiky je sice zasazena do Ameriky kolem roku 1906 a odehrává se nedaleko New Yorku, dramata i hluboké vášně však zůstávají. Nesmrtelný příběh vraždy, pomsty, i nadpřirozených sil, touhy po moci i tragické lásky před vámi ožívá stejně jako před čtyřmi sty lety. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Campbell Scott se coby režisér také rozhodl posunout Kralevice Dánského v čase poněkud vpřed, ale nezašel tak daleko jako tomu bylo u nevímkýmrežírované verze s Ethanem Hawkem. Narozdíl od nich zvolil dobu stále aristokratickou a vznešenou. Letopočty nikde neuvidíte, jde pouze o stylizaci, která je podle mě velice zdařilá, a to platí o celém filmu. ()

Reklama

Reklama