Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dick a Jane se znají již od dětství a jejich vztah se vyvine v manželství. Dick má dobrou práci, narodí se jim s Jane chlapeček, a tak si spokojeně žijí. Jednoho dne ale Dick přijde o práci a po mnoha různorodých pokusech vydělat peníze se dá i s Jane na dráhu zločinu. Po několika vydařených loupežích se nakonec rozhodnou "udělat" sejf Dickovu bývalému šéfovi. (Dartdevil)

(více)

Recenze (7)

Matty 

všechny recenze uživatele

Z toho, co se papírově jevilo jako nízkotučné žertování, byla nakonec hezky kousavá, třebaže rytmem ne úplně vyladěná satira. Dva zajištění příslušníci střední třídy jsou poprvé konfrontováni se systémem, který jim zatím nevadil a jemuž nevadili oni, a protože nehodlají žít pod poměry, vydávají se na cestu Bonnie a Clydea. Na rozdíl od páru zamilovaných proletářských zločinců však netuší, jak to ve světě pracující třídy a krátkodobých starostí chodí, z čehož film těží většinu humoru. Stejně jako pro Bonnie a Clydea, je i pro Jane a Dicka rozjezd zločinecké dráhy podvědomě řízený sexualitou. Na jejich skomírající milostný život účinkuje kriminalita jako defibrilátor. Dick střelnou zbraní, příznačně neustále ukrývanou kamsi do rozkroku, znovu stvrzuje své mužství. Jak dosvědčuje výtečné scéna s kupováním kondomů, rozpaky před první loupeží jsou pro něj připomínkou nejistoty před prvním pohlavním stykem. Aby rychle chladnoucímu manželství dodal někdejší vášeň, musí se znovu, tentokrát tak trochu oklikou, zhostit tradiční role živitele rodiny a začít peníze obstarávat alternativní cestou. Z tupého konzervativce se jako zločinec postupně mění v člověka přístupného nejroztodivnějším podnětům. Znovudobytí vedoucí pozice je podmíněno bezohledným jednáním za hranicí zákona, což můžeme vnímat jako jízlivý komentář k přechodnému období mezi érami hippies a yuppies. 70% ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Jako první jsem viděl novější verzi s Jimem Carreym, která mě také bavila více. Přeci jen Jim Carrey je Jim Carrey. Ale špatné to rozhodně není. Od momentu, kdy se dvojice vydává na dráhu psanců je to o ligu vyšší soutěž. A ten závěr? :D ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

George Segal a Jane Fonda si v téhle komedii docela sedli a musím říct, že mě bavili ještě o něco víc než Jim Carrey a Téa Leoni, a to mám Jima hodně rád. Tady se ale tolik nepřehrává, všechno tak nějak hezky plyne, ale přitom je to zábavné a jsou zde skvělé ujeté scény. Ty starší filmy mě prostě dostávají. Mimochodem pořád tematicky aktuální. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama