Reklama

Reklama

Láska + nenávist

(festivalový název)
  • Velká Británie Love + Hate
Trailer

Obsahy(1)

V Londýně máme to štěstí, že žijeme ve městě, které je skutečně kosmopolitní a mnohonárodnostní. Uvědomil jsem si, že ale existují místa, kde se lidé netěší z takové integrity. Zejména je to spousta měst na severu Anglie, kde je cítit ve vzduchu segregace. Jsou tam zóny bílých a zóny muslimů. Mezi oběma komunitami panuje ovzduší vzájemné antipatie. Vyslechnete si tam příběhy plné násilí a na ulicích je lze vycítit... Co to je být rasistou? A je vůbec možné se změnit a přestat jím být? ptá se režisér filmu, uvedeného letos na MFF v Berlíně. Právě do jednoho z takových měst je zasazen příběh Adama a Naseemy, bílého Brita a mladé Pákistánky, novodobého Romea a Julie, kterým však tentokrát nestojí v cestě nesmiřitelná nenávist rodů, ale národností a náboženských tradic. Mladí milenci, vázaní neslučitelnou loajalitou k přátelům a rodině, se ocitají v konfliktu emocí, v křížové palbě mezi vírou a city, tradicí a instinkty, láskou a nenávistí. (MFF Karlovy Vary) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

Alexis 

všechny recenze uživatele

Dominic Savage je televizní režisér a na jeho variaci Romea a Julie je to znát. Film působí hrozně odfláknutým a nezajímavým dojmem, vrcholem invence tvůrců je, že místo Monteků a Kapuletů se tu mydlí Angláni s Pakistánci – což snad má poukazovat na vzrůstající antagonismus obou etnik ve Velké Británii. Nakonec je to ale úplně jedno, protože druhou půlku filmu už stejně jenom odzíváte, zatímco milostné vzplanutí dvou milujících, pod nešťastnou hvězdou z těch rodů narozených, doklopýtá do konce za doprovodu rádoby trendy hudebního doprovodu. Film z kategorie tři podobné filmy nakoukáš a čtvrtý už můžeš natočit sám. ()

..Anya 

všechny recenze uživatele

Dobře natočené se zajímavým dějem. Gradace se super pointou. Uvedeno na 40. ročníku Mezinárodního Filmového Festivalu Karlovy Vary 2005 ()

Reklama

Galerie (18)

Reklama

Reklama