Reklama

Reklama

V jednom kalifornském zábavním parku vykolejí horská dráha a neštěstí si vyžádá řadu obětí. Vyšetřováním je pověřen inspektor Harry Calder, který předpokládá, že katastrofa byla způsobena technickou závadou, přestože shodou okolností sám před časem stav dráhy kontroloval. Jenže krátce nato vypukne požár v jiném zábavním parku. Harry zjistí, že to má na svědomí maniak, který vydírá majitele a chce milion dolarů, jinak dojde k dalším neštěstím. Požaduje, aby peníze předal sám Harry. Ten, ač nerad, přijímá. S kufrem plným peněz se Calder, pečlivě sledován agenty FBI, vydává na místo předání. (Nova Cinema)

(více)

Recenze (45)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

O něco levnější, než jiné katastrofické filmy 70.let ( Skleněné peklo, Zemětřesení, Letiště, Dobrodružství Poseidonu...). Také je na něm asi nejvíce vidět, jak zestárnul. Přesto herci hrají dobře, stupňující se nejistota a především jízda na horské dráze s klaustrofobní hudbou vytvářejí patřičné napětí a úvodní scéna sabotáže působí velmi přesvědčivě. V dnešní záplavě technicky vypilovaných filmů vypadá tenhle snímek jako chudý příbuzný. Pokud se ale necháte vtáhnout do děje, zcela litovat nebudete. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Více než poctivý thriller s příměsí katastrofického žánru. Vše začíná špičkovou scénou havárie horské dráhy, pokračuje nepolevujícím pátráním, které vpřed žene duel obdivuhodně sympatického George Segala a nebezpečně "obyčejného" psychopata Timotyho Bottomse, a končí strhujícím, doslova dechberoucím finále. Pro snímky tohoto typu mám velkou slabost... A Rollercoaster je téměř srovnatelný dejme tomu s Černou nedělí, tedy s jedním z nejlepších zástupců žánru. ()

Reklama

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

perfektní nakládačka segala miluji timotha taky. ostatní byli taky skvělí Helen Hunt tam byla jako děvčátko tu taky myluji deda honza nervoznideda :-) už jsem ho viděl mockrát ale stále mě napíná deda honza nervoznideda:-) i dnes 8.9 .2019, když se dívám na am. filmy tak se bojím :-) i dnes 27.5.2021 ()

sud 

všechny recenze uživatele

Sympatický fakt je v tom, že se tvůrci vykašlali na komplikovanost děje a dali se cestou nejmenšího odporu - psychohrou mezi psychopatem a policistou. Film po svojí téměř dvouhodinovou stopáž díky zručně vystavěné atmosféře a skvělým hercům nedokáže nudit. George Segal velmi dobrý, ovšem Timothy Bottoms si svého psychouše náležitě užil. Skvělý thriller ze staré školy tak, jak to dnes už snad nikdo neumí (s výjimkou "Telefonní budky"). 85%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Přechytralý inženýr na nikotinové odvykačce a Cowleyho brácha z federálního úřadu vs. ješitný bomber, co chce nabýt dolarů vydíráním šamanů. Myslím si, že kdyby u našich kolotočářů své exploze usměrňoval pouze na reproduktory, z nichž se linou disko skřeky Michala Davida, dalo by se jeho teroristické počínání i schvalovat.. Solidní thriller s dobrou porcí nadhledu a finále naplněným ironií osudu - škoda jen zbytečného rozmělnění napětí délkou některých scén, ale holt, takový byl v 70.letech filmařský koncept žánru. Kdo objeví v asi pětivteřinovém štěku S.Guttenberga, dostává cukrovou vatu zdarma! ()

Galerie (45)

Související novinky

Zemřel herec George Segal

Zemřel herec George Segal

24.03.2021

Ve věku 87 let zemřel v kalifornské Santa Rose americký herec George Segal. Zprávu médiím oznámila jeho manželka Sonia s informací, že příčinou úmrtí byly komplikace po operaci srdce. Držitel dvou… (více)

Reklama

Reklama